Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Παρουσιάστηκε και επίσημα η lifestyle εκδοχή της επιτυχημένης Mercedes-Benz GLC που διακρίνεται για την κουπέ αισθητική της, με εξηλετρισμένη γκάμα και αναβαθμισμένη τεχνολογία.

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Παρουσιάστηκε και επίσημα η lifestyle εκδοχή της επιτυχημένης Mercedes-Benz GLC που διακρίνεται για την κουπέ αισθητική της, με εξηλετρισμένη γκάμα και αναβαθμισμένη τεχνολογία.

Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe έκανε πρεμιέρα, εστιάζοντας στη γκάμα των κινητήρων της, που σε αυτή τη φάση είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη, με mild hybrid και Plug-in Hybrid εκδόσεις. Επιπλέον, έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού, αλλά και τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX, με νέες λειτουργίες. Η εμπορική της πορεία ξεκινά μέσα στον Ιούλιο του 2023, ενώ οι τις τιμές της που αφορούν την ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο, μήνα που θα είναι διαθέσιμη και για παραγγελία.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για την αδελφή έκδοση της GLC, του best seller μοντέλου στη γκάμα της Mercedes-Benz, με το επίθεμα Coupe και την ανάλογη σχεδίαση. Συνδυάζει την κομψότητα, με το δυναμισμό και τις ελευθερία ενός μοντέλου με offroad δυνατότητες. Έχει χαρακτηριστική εμφάνιση, που συνοδεύεται από την υψηλή ποιότητα που διακρίνει όλα τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Συνδυάζει τις σπορ επιδόσεις με την αποδοτικότητα. Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με εξηλετρισμένα συστήματα, είτε Plug-in Hybrid, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά και να καλύψει τις ανάγκες της καθημερινότητας, είτε ήπια υβριδικό σύστημα 48V που παρέχει έξτρα ώθηση στο αυτοκίνητο, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση.

Η σπορ ανάρτηση ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της CLC Coupe. Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει το σύστημα τετραδιεύθυνσης που δίνει γωνία 4,5 μοιρών στους πίσω τροχούς, προκειμένου να χαρίσει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες. Το σύστημα αυτό προσφέρεται μαζί με το πακέτο που περιλαμβάνει την αερανάρτηση Airmatic. Τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου υπογραμμίζει το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, αλλά και οι κάμερες 360 μοιρών, που επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει περιμετρικά του αυτοκινήτου, αλλά και μέσα από το… καπό.

Das neue Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG-Line; Exterieur: Graphitgrau; Interieur: Leder sienabraun/schwarz<br /> The new Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG line; exterior: graphite grey; interior: leather siena brown/black

Στο εσωτερικό η ποιότητα κυριαρχεί, με το σύστημα πολυμέσων MBUX να είναι τελευταία γενιάς, υποστηρίζοντας νέες λειτουργίες και επαυξημένη πραγματικότητα για την πλοήγηση. Επιπλέον, ο προσωπικός βοηθός του οδηγού Hey Mercedes ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις εντολές του οδηγού. Ανασχεδιασμένοι είναι οι αεραγωγοί στο ταμπλό, ενώ πιο κάτω, έχουν προστεθεί νέα διακοσμητικά που αναβαθμίζουν την εικόνα. Η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων έχει διαγώνιο 12,3 ίντσες και συνοδεύεται από μια νέα κεντρική 11,9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, που είναι τοποθετημένη κάθετα και ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό.

Όσον αφορά τις διαστάσεις της νέας Mercedes-Benz GLC Coupe, έχει μήκος 4,763 μ., που είναι κατά 31 χιλιοστά μεγαλύτερο από αυτό της απερχόμενης γενιάς και παράλληλα είναι 5 χιλιοστά πιο ψηλή. Το μετατρόχιο εμπρός είναι 1,627 μ., δηλαδή 6 χιλιοστά μεγαλύτερο και πίσω 1,640 μ., που μεταφράζεται σε αύξηση 24 χιλιοστών, σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Δείτε επίσης τη δοκιμή της νέας Mercedes-Benz GLC 220 d

Ο χώρος στο εσωτερικό έχει βελτιωθεί, χάρη στο μεγαλύτερο μήκος, αλλά και τους μικρότερους προβόλους. Ανάλογα μεγαλύτερος είναι ο χώρος αποσκευών κατά 45 λίτρα, φτάνοντας τώρα τα 545 λίτρα συνολικά, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η τιμή αυτή φτάνει τα 1.490 λίτρα, που είναι επιπλέον 90 λίτρα σε σχέση με τον προηγούμενη GLC Coupe. Στις Plug-in Hybrid εκδόσεις ο όγκος διαμορφώνεται στα 390 έως τα 1.335 λίτρα αντίστοιχα. Η ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις με ήπια υβριδική τεχνολογία, όλες με 2λιτρο κινητήρα. Η εισαγωγική είναι GLC 200 4MATIC εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 1.999 κ.εκ. με απόδοση 204 ίππων και 320 Nm ροπής, που υποστηρίζεται από ένα mild hybrid σύστημα απόδοσης 17 kW (23 ίππων) και 200 Nm ροπής. Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ. έχοντας μέγιστη ταχύτητα 227 χλμ./ώρα.

Πιο πάνω τοποθετείται η έκδοση GLC 300 4MATIC με τον ίδιο κινητήρα, αλλά απόδοση 258 ίππων και 400 Nm ροπής. Διαθέτει επίσης το ίδιο ήπια υβριδικό σύστημα, με την τυπική διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα ,σε αυτή την περίπτωση, να ολοκληρώνεται σε 6,3 δευτερόλεπτα και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 246 χλμ./ώρα.

Das neue Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG-Line; Exterieur: Graphitgrau; Interieur: Leder sienabraun/schwarz<br /> The new Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG line; exterior: graphite grey; interior: leather siena brown/black

Στο στρατόπεδο των diesel έχουμε δύο ακόμα εκδόσεις. Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.993 κ.εκ. και στις δύο περιπτώσεις, με τη βασική να έχει τα διακριτικά GLC 220 d 4MATIC. Η απόδοση αυτής είναι 197 ίπποι και 440 Nm ροπής, υποστηριζόμενη από το ίδιο σύστημα mild hybrid, όπως αυτό των βενζινοκίνητων εκδόσεων. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,1 δλ., με τη μέγιστη ταχύτητα να είναι 225 χλμ./ώρα.

Αμέσως μετά βρίσκεται η έκδοση GLC 300 d 4MATIC, με τον ίδιο κινητήρα, αλλά απόδοση 269 ίππων και 550 Nm ροπής. Ακόμα μια φορά βρίσκει εφαρμογή το σύστημα mild hybrid, με τις επιδόσεις της πιο ισχυρής πετρελαιοκίνητης έκδοσης να είναι 6,4 δλ. για την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ/ώρα και τη ανώτερη ταχύτητα να είναι 249 χλμ./ώρα.

Das neue Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG-Line; Exterieur: Graphitgrau; Interieur: Leder sienabraun/schwarz<br /> The new Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG line; exterior: graphite grey; interior: leather siena brown/black

Οι Plug-in υβριδικές εκδόσεις είναι τρεις, δύο βενζίνης και μία diesel. Οι πρώτες εφοδιάζονται με έναν κινητήρα βενζίνης 1.999 κ.εκ. και έναν ηλεκτρικό 100 kW (136 ίππων), με την εισαγωγική GLC 300 e 4MATIC να αποδίδει συνδυαστικά 313 ίππους και 550 Nm ροπής, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία που από 119 έως 131 χιλιόμετρα.

Με την ίδια ακριβώς ηλεκτρική αυτονομία έρχεται και η πιο ισχυρή έκδοση GLC 400 e 4MATIC, η οποία αποδίδει συνδυαστικά 381 ίππους και 650 Nm ροπής. Επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστα ταχύτητα 239 χλμ./ώρα.

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση GLC 300 de 4MATIC αποδίδει συνδυαστικά 335 ίππους και 750 Nm ροπής, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία από 113 ως 130 χιλιόμετρα. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι Plug-in υβριδικές εκδόσεις έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι και την ταχύτητα των 140 χλμ./ώρα.

Das neue Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG-Line; Exterieur: Graphitgrau; Interieur: Leder sienabraun/schwarz
The new Mercedes-Benz GLC Coupé: AMG line; exterior: graphite grey; interior: leather siena brown/black
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!