Η πολυτέλεια μπορεί να έχει πολλές εκδοχές, αλλά μόνο μία ταυτότητα: Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Benz είναι για 7η χρονιά η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα «Best Global Brands 2022» της Interbrand

Η πολυτέλεια μπορεί να έχει πολλές εκδοχές, αλλά μόνο μία ταυτότητα: Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Benz είναι για 7η χρονιά η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα «Best Global Brands 2022» της Interbrand

Ντιζάιν, ποιότητα, εξοπλισμός, τεχνολογία, άνεση, υλικά, χρώματα, ατμόσφαιρα: Η πολυτέλεια δεν είναι απλώς το άθροισμα πολλών χαρακτηριστικών, αλλά ο ιδανικός συνδυασμός μεταξύ τους. Την πολυτέλεια δεν τη μετράς. Την αισθάνεσαι. Ειδικά όταν βρίσκεσαι μέσα σε μια Mercedes-Benz. Οποιαδήποτε Mercedes-Benz.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Mercedes-Benz παραμένει η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο. Για έβδομη συνεχή χρονιά, το Αστέρι από τη Στουτγάρδη διατηρεί τη θέση του ως η μόνη ευρωπαϊκή μάρκα και η μοναδική μάρκα πολυτελείας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας που βρίσκεται στο TOP 10 των 100 «Καλύτερων Παγκόσμιων Εμπορικών Σημάτων», σύμφωνα με την έρευνα «Best Global Brands 2022» της αμερικανικής εταιρείας συμβούλων Interbrand.

Η Mercedes-Benz αύξησε την αξία της μάρκας κατά 10% και βρίσκεται για άλλη μια φορά – παραμένοντας αμετάβλητη από το 2018 – στην όγδοη θέση.

Η Γερμανική εταιρία σκοπεύει να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της πολυτέλειας, με σκοπό να κατασκευάζει τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα στον κόσμο. Όχι πως δεν το κάνει ήδη, βέβαια. Είτε πρόκειται για ένα από τα μοντέλα της compact σειράς, είτε για τα μεγαλύτερα και τα SUV της γκάμας, είτε φυσικά για τις ειδικές σειρές Mercedes-AMG και Mercedes-Maybach, ο συνδετικός κρίκος ακούει στον όρο «Luxury DNA»!

Η πολυτέλεια των αισθήσεων

Ένας είναι ο τρόπος για να διαισθανθείς και να εκτιμήσεις στο έπακρο την ανυπέρβλητη πολυτέλεια μιας Mercedes-Benz, ανεξαρτήτως μεγέθους, τιμής και κατηγορίας. Ένα απλό πείραμα αρκεί: να βγεις από μια Mercedes-Maybach ή μια Mercedes-AMG και να μπεις σε μια A-Class. Θα διαπιστώσεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα την ίδια αύρα πολυτέλειας, με το σύνολο των αισθήσεων σου. Στο άρωμα και την υφή των υλικών, στην αρτιότητα και τον ενθουσιασμό της αισθητικής, στον ατμοσφαιρικό φωτισμό με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δεκάδες αποχρώσεις, στην υψηλή απόδοση του ηχοσυστήματος, στους ειδικά μελετημένους ήχους των διακοπτών, των θυρών, του κινητήρα… Με διαφορετικό τρόπο σε κάθε μοντέλο, αλλά με το ίδιο πάντα κορυφαίο αποτέλεσμα.

Ακόμη και η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην εμπειρία. Είτε πρόκειται για τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια και ξεγνοιασιά στην οδήγηση, είτε για τις λειτουργίες ψυχαγωγίας, πλοήγησης και συνδεσιμότητας. Βασικοί πρωταγωνιστές στην περίπτωση αυτή είναι οι μεγάλες ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το infotainment, μέχρι την πρωτοποριακή καμπύλη οθόνη Hyperscreen MBUX που εκτείνεται από τη μία άκρη του ταμπλό έως την άλλη.

Από το A μέχρι το G και από το σπορ μέχρι τη χλιδή

Η σειρά κόμπακτ μοντέλων είναι το καλύτερο παράδειγμα για την έμφαση που δίνει η Mercedes-Benz στην πολυτέλεια, ανεξαρτήτως κατηγορίας και τιμής. Από τις χάτσμπακ και σεντάν A-Class και τις CLA μέχρι τα SUV GLA και GLB, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτή που εξασφαλίζει πως οι επιβάτες θα νιώσουν άνεση και πολυτέλεια στο μέγιστο βαθμό. Τα πάντα βασίζονται στα ερεθίσματα που δημιουργούν η κομψή και δυναμική συνάμα εξωτερική σχεδίαση, η απαράμιλλη ποιότητα κύλισης από την ανάρτηση, οι ποιοτικές επενδύσεις στα καθίσματα, τα ποιοτικά υλικά στο ταμπλό και τις πόρτες, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, τα όμορφα γραφικά στις οθόνες υψηλής ανάλυσης, η κομψή μίνιμαλ αισθητική με τους ελάχιστους διακόπτες.

 

 

Όλα συμβάλλουν σε μια ξεχωριστή «lounge» εμπειρία, ένα ευχάριστο, ποιοτικό και ήρεμο περιβάλλον που σε χαλαρώνει και την ίδια στιγμή σε φέρνει σε επαφή με τους φίλους σου, το γραφείο, τον έξω κόσμο και το διαδίκτυο, με κορυφαία τεχνολογία συνδεσιμότητας. Είναι και ο τρόπος που το αυτοκίνητο συνδιαλέγεται μαζί σου – κι εσύ με αυτό – σε μια αμφίδρομη επικοινωνία μέσω του συστήματος πολυμέσων. Το MBUX μαθαίνει και εξελίσσεται συνεχώς, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη του και απαντά στο “Hey Mercedes”, σε απλή γλώσσα και όχι σε συγκεκριμένες εντολές. Μπορείς για παράδειγμα να το ρωτήσεις αν θα βρέχει αύριο για να σου απαντήσει με αναλυτικό δελτίο καιρού, ή να αναφέρεις ότι κρυώνεις για να προσαρμόσει ανάλογα τον κλιματισμό.

Αυτή η αύρα υψηλής τεχνολογίας και πολυτέλειας, εμπλουτισμένη φυσικά με περεταίρω δυνατότητες και ανέσεις, συναντάται και στις μεγαλύτερες Mercedes-Benz: από τις C-Class και E-Class και τα SUV GLC και GLE, μέχρι τις κορυφαίες S-Class, G-Class, GLS και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της ευρύτατης γκάμας Mercedes-EQ, EQA, EQB, EQC, EQE και την λιμουζίνα των ηλεκτρικών, EQS.

Παράδειγμα hi-tech πολυτέλειας αποτελεί το εσωτερικό της ολοκαίνουριας GLC. Χάρη στην προηγμένη του νοημοσύνη, το premium SUV προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον ανάλογα με τη διάθεσή σου. Το προαιρετικό πακέτο ENERGIZING Plus ενεργοποιεί διάφορα συστήματα άνεσης με το πάτημα ενός κουμπιού ή με φωνητική εντολή και τα συνδυάζει σε έως και επτά προγράμματα άνεσης που προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες. Το σύστημα δημιουργεί την επιθυμητή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο, λόγου χάρη αναζωογονητική όταν νιώθεις κουρασμένος ή χαλαρωτική εάν το επίπεδο stress είναι υψηλό. Το ENERGIZING COACH προτείνει παράλληλα το κατάλληλο πρόγραμμα τονωτικής άσκησης ή ευεξίας με βάση τα δεδομένα του οχήματος ή της διαδρομής, ενώ ο ευφυής αλγόριθμος συνυπολογίζει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα ύπνου και το επίπεδο άγχους στην περίπτωση που διαθέτεις κατάλληλη wearable συσκευή.

Επιπλέον, το AIR-BALANCE προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία διακριτικού αρωματικού, σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάλογα με τη διάθεση. Την ίδια στιγμή, το ENERGIZING AIR CONTROL παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του οχήματος χρησιμοποιώντας αισθητήρες ποιότητας αέρα και λεπτών σωματιδίων και, σε περίπτωση υπέρβασης των οριακών τιμών, το σύστημα κλιματισμού περνάει σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα.

Η πολυτέλεια παραμένει πρωταγωνιστής ακόμη και στα μοντέλα της Mercedes-AMG, όπου ο σπορ χαρακτήρας και οι επιδόσεις αποκτούν κυρίαρχο ρόλο. Εδώ, ο έντονος δυναμισμός δεν έρχεται σε αντίθεση αλλά αναδεικνύει και αναδεικνύεται από τον πολυτελή χαρακτήρα του Αστεριού. Η εξήγηση βρίσκεται στην φιλοσοφία που διέπει τον σχεδιασμό και την δημιουργία κάθε μοντέλου της Mercedes-Benz: τα πάντα πρέπει να διέπονται και να προβάλλουν το Luxury DNA της μάρκας, ακόμη κι αν πρόκειται για τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας AMG A45 S 4MATIC, μιας E 63 S 4MATIC+ ή μιας CLS 53 4MATIC+ Coupé.

Έπειτα, είναι οι κορυφαίες από κάθε άποψη Mercedes-Maybach. Εδώ η τέχνη της υπέρτατης άνεσης συναντά την ανυπέρβλητη χλιδή. Η γνώριμη, ξεχωριστή αίσθηση πολυτέλειας που βιώνεις σε οποιαδήποτε Mercedes-Benz απογειώνεται με στοιχεία εξοπλισμού όπως οι επενδύσεις από εξαιρετικό δέρμα νάπα, τα καθίσματα πίσω επιβατών First Class, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στην οροφή, το MBUX Command Center Rear για τους πίσω επιβάτες, το προηγμένο ηχοσύστημα 3D-Surround Burmester High-End με 28 ηχεία, οι οθόνες αφής Full HD στις πίσω θέσεις, τα διακοσμητικά στοιχεία Exclusive και μοναδικά αξεσουάρ όπως το ψυγειάκι και τα επάργυρα ποτήρια σαμπάνιας.

Από την Mercedes-Benz A-Class μέχρι την Mercedes-Maybach, η πολυτέλεια μπορεί να έχει πολλές εκδοχές, αλλά μόνο μία ταυτότητα: αυτή του αστεριού της Mercedes-Benz.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!