Με αμερικάνικη αισθητική το νέο Toyota Land Cruiser (video)

Η νέα πλατφόρμα GA-F υπόσχεται πιο πολιτισμένη συμπεριφορά εντός δρόμου και μείωση του βάρους για το μεγάλο SUV

Με αμερικάνικη αισθητική το νέο Toyota Land Cruiser (video)

Η νέα πλατφόρμα GA-F υπόσχεται πιο πολιτισμένη συμπεριφορά εντός δρόμου και μείωση του βάρους για το μεγάλο SUV

Στο Ντουμπάι, εκεί όπου εκτιμούν τα μεγάλα off-road αυτοκίνητα, διεξήχθη η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Land Cruiser 300 Series. Η ναυαρχίδα των SUV της Toyota με το design που μοιάζει περισσότερο αμερικάνικο παρά ευρωπαϊκό, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Αποτελεί το πρώτο Land Cruiser Station Wagon, μετά το 200 Series του 2007.

Το νέο Land Cruiser βασίζεται στην αρχιτεκτονική TNGA, το πρώτο όχημα body-on-frame με σασί τύπου σκάλας. Σύμφωνα με την Toyota, η πλατφόρμα GA-F διατηρεί τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες για τις οποίες είναι γνωστό το Land Cruiser, ενώ παράλληλα του δίνει αυξημένη σταθερότητα και καλύτερες επιδόσεις στην άσφαλτο. Παράλληλα μειώνει το βάρος του μεγάλου SUV κατά 200 κιλά και του επιτρέπει να εφοδιαστεί με νέα τεχνολογικά συστήματα.

Στην Ελλάδα το μικρό SUV, Toyota Yaris Cross (τιμές)

Πέρα από τις αλλαγές στη σχεδίαση μέσα-έξω, το νέο Land Cruiser 300 φέρει νέους κινητήρες twin-turbo V6 (3.5 βενζίνης και 3.3 diesel) και νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Η βελτιωμένη οδική συμπεριφορά οφείλεται και στο νέο σύστημα ανάρτησης E-KDSS (Electronic Kinetic Dynamic Suspension System). Επιπλέον, η οθόνη Multi-Terrain επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει σε πραγματικό χρόνο το έδαφος κάτω από το αυτοκίνητο και τη θέση των τροχών. Το σύστημα Multi-Terrain Select σκανάρει το επίπεδο πρόσφυσης του εδάφους και υιοθετεί το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!