Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Sportage

Η πέμπτη γενιά του Sportage δείχνει το σχεδιαστικό μέλλον της Kia

Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Sportage

Η πέμπτη γενιά του Sportage δείχνει το σχεδιαστικό μέλλον της Kia

Η Kia αποκάλυψε το νέο Sportage. Διακρίνεται για την τολμηρή του σχεδίαση που υιοθετεί τη φιλοσοφία Opposites United που είδαμε για πρώτη φορά στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο EV6. Η μεγάλη μάσκα που καλύπτει όλο το εμπρός μέρος είναι το νέο χαρακτηριστικό του σημείο, με τα μαύρα στοιχεία να κυριαρχούν.

Στις άκρες της συναντάμε νέα φωτιστικά σώματα με λειτουργία ημέρας, σε σχήμα μπούμερανγκ. Αναμφίβολα τολμηρό το εμπρός μέρος, με το πλάι και το πίσω να είναι πιο συμβατικά. Μακριά από τον προκάτοχό του, το νέο Sportage ξεχωρίζει για τις ακμές και τις ευθείες γραμμές που έχουν επιλέξει οι σχεδιαστές του.

Χαρακτηριστική είναι η γραμμή στο πίσω μέρος κατά πλάτος της πέμπτης πόρτας με το ενιαίο φωτιστικό σώμα. Για πρώτη φορά το Sportage θα έχει διχρωμία αμαξώματος. Σε αυτή τη φάση η εταιρεία δεν ανακοίνωσε διαστάσεις, ούτε τον όγκο του χώρου αποσκευών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερη πρακτικότητα και ευρυχωρία από το νέο Sportage.

Φουλ της τεχνολογίας

Μεγάλες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό. Όπως και στο EV6, έτσι και εδώ συναντάμε μια μεγάλη καμπυλωτή οθόνη για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων. Επίσης και εδώ δεν έχουν ανακοινωθεί προδιαγραφές, αλλά πιθανότατα η διάσταση της οθόνης θα είναι 10,25 ιντσών. Εν γένει η ποιότητα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη, με χρήση μαλακών πλαστικών. Στην κεντρική κονσόλα εκτός από τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων υπάρχουν και χειριστήρια για το σύστημα πολυμέσων.

Το νέο Sportage θα είναι διαθέσιμο σε μια σπορ έκδοση X-Line. Σχεδιαστικά θα ξεχωρίζει για τους νέους προφυλακτήρες του, τα πλαϊνά αεροδυναμικά, ενώ και το εσωτερικό θα έχει σπορ πινελιές, με ξεχωριστά στοιχεία.

Εξηλεκτρισμένο…

Η Kia δεν ανακοίνωσε στοιχεία που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Θα πρέπει να περιμένουμε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός και στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, θα διαθέτει εκδόσεις mild hybrid 48V σε συνδυασμό με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ακόμα, μια υβριδική έκδοση που θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης και θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που θα επιτρέπει την κίνηση για λίγα χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, θα προστεθεί στη γκάμα του νέου Kia Sportage.

Στα σπουδαιότερα, μια έκδοση Plug-in Hybrid, με τον ίδιο θερμικό κινητήρα και έναν ηλεκτρικό με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία που θα επιτρέπει την κίνηση αποκλειστικά ηλεκτρικά για περίπου 50 χιλιόμετρα, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Φυσικά, πλήρες θα είναι το οπλοστάσιο του νέου Sportage όσον αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!