Mercedes EQB: Η νέα διάσταση της ηλεκτροκίνησης

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με κορυφαία τεχνολογία, ποιότητα, ασφάλεια, πρακτικότητα και ευρυχωρία, είναι εδώ και είναι η νέα Mercedes EQB.

Mercedes EQB: Η νέα διάσταση της ηλεκτροκίνησης

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με κορυφαία τεχνολογία, ποιότητα, ασφάλεια, πρακτικότητα και ευρυχωρία, είναι εδώ και είναι η νέα Mercedes EQB.

Η απαράμιλλη πολυτέλεια συναντά την κορυφαία ποιότητα και την τεχνολογία αιχμής, σε ένα compact πακέτο εξωτερικών διαστάσεων, αλλά απόλυτα ευρύχωρο και πρακτικό στο εσωτερικό για μεταφορά έως επτά επιβατών, με το αποτέλεσμα να αντανακλάται στο «πρόσωπο» της νέας αμιγώς ηλεκτρικής Mercedes EQB.

Το νεότερο μέλλος της οικογένειας EQ, των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Mercedes είναι η compact διαστάσεων Mercedes EQB, που δίνει νέο νόημα στην έννοια των οικογενειακών SUV. Συνδυάζει τον πράσινο χαρακτήρα, με το καθαρό αποτύπωμα και τους μηδενικούς ρύπους, με τις εκρηκτικές επιδόσεις και τη μοναδική αίσθηση της άμεσης «ηλεκτρικής» επιτάχυνσης, για οδηγική απόλαυση, με ένα ελκυστικό σε αισθητική αμάξωμα, που προάγει ένα lifestyle χαρακτήρα.

Η χαρακτηριστική τετραγωνισμένη σχεδίαση της Mercedes, εδώ συναντά την κομψότητα, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στα νέα σχεδίαση φωτιστικά σώματα LED που αγκαλιάζουν του αμάξωμα και μαζί με τη μοναδικής αισθητικής μάσκα «Black Panel» με το αστέρι της Mercedes, προσδίδουν έναν hi tech χαρακτήρα στο μοντέλο, υπογραμμίζοντας την ηλεκτρική του φιλοσοφία.

Με προσοχή στη λεπτομέρεια, αυτό το compact SUV, με συνολικό μήκος 4,684 μ. και μεταξονίου 2,829 μ., προσφέρει εξαιρετική αεροδυναμική, με συντελεστή που περιορίζεται στο Cd 0,28 και συμβάλει στην αποδοτικότητα, αλλά και στην άνεση, διατηρώντας απόλυτα ήσυχη την πολυτελή καμπίνα των επιβατών.

Compact SUV με απίστευτους χώρους

Οι compact διαστάσεις προσδίδουν στο γερμανικό SUV, αξιοσημείωτη ευελιξία στην κίνηση, ευκολία μέσα στην πόλη και πρακτικότητα όσον αφορά τη στάθμευση. Παράλληλα, η εξαιρετική αρχιτεκτονική στο εσωτερικό, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων διαστάσεων στο έπακρο, προσφέρουν άπλετους χώρους για πέντε επιβαίνοντες ή προαιρετικά και για επτά.

Η δεύτερη σειρά καθισμάτων διαθέτει ρυθμίσεις, για πλάτη, αλλά και κατά το διαμήκη άξονα και μετακινείται έτσι ώστε να δώσει απρόσκοπτη πρόσβαση στους δύο πίσω επιβαίνοντες της τρίτης σειράς, εκεί όπου θα βολευτούν άτομα με ύψος έως 1,65 μ. ενώ διαθέτει και υποδοχή και για παιδικό κάθισμα. Ο χώρος αποσκευών των 495 λίτρων στη μεγίστη τιμή του, χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, αγγίζει τα 1.710 λίτρα.

Κυρίαρχη είναι η εικόνα το MBUX ταμπλό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις οθόνες να δεσπόζουν, εμπρός από τον οδηγό και στο κέντρο. Δίδυμες, ενωμένες, δίνουν την αίσθηση μιας μεγάλης ενιαίας, έχοντας η κάθε μία από αυτές διαγώνιο έως και 10,25 ίντσες. Ο προσωπικός βοηθός Hey Mercedes αποκρίνεται σε κάθε -φωνητική- εντολή και επιθυμία, οδηγού και επιβάτη.

Ο χειρισμός γίνεται και μέσω αφής από την οθόνη ή από τα χειριστήρια στο τιμόνι, ακόμα και διαισθητικά, με την κίνηση των χεριών από μακριά και χωρίς επαφή. Μπορείς να επιλέξεις εύκολα στο σύστημα πλοήγησης τη διαδρομή που επιθυμείς ή να αναζητήσεις σταθμό φόρτισης, εστιατόριο, να δεις την πρόγνωση του καιρού ή να απολαύσεις τη μουσική που σε ηρεμεί με απλό και ασφαλή τρόπο, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από το δρόμο. Όμορφη αντίθεση δημιουργούν οι πέντε στρογγυλοί αεραγωγοί σε σχεδίαση τουρμπίνας, που δίνουν την προσδοκώμενη ρετρό εικόνα που αναζητά ένας κάτοχος Mercedes.

«Πράσινη» δύναμη

Διαθέσιμη σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, τρεις στον αριθμό, η νέα Mercedes EQB προσφέρει «πράσινη» δύναμη, έχοντας ως ενέργεια μόνο το ρεύμα. Ήσυχη, αλλά πανίσχυρη, σε συναρπάζει με τις επιδόσεις της και σε ξεκουράζει με την ηρεμία που προσφέρει στην καθημερινότητα. Η εισαγωγική έκδοση είναι EQB 250 με έναν ηλεκτρικό κινητήρα και μετάδοση στους εμπρός τροχούς. Αποδίδει 190 ίππους και 385 Nm ροπής, έχοντας αυτονομία με μια μόνο φόρτιση που φτάνει τα 474 χιλιόμετρα.

Με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ακολουθούν οι εκδόσεις EQB 300 4MATIC και EQB 350 4MATIC. Η EQB 300 4MATIC αποδίδει 228 ίππους και 390 Nm ροπής, ολοκληρώνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δλ. Η κορυφαία έκδοση EQB 350 4MATIC, με ισχύ 292 ίππων και θηριώδη ροπή 520 Nm, προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 6,2 δλ. Αμφότερες έχουν ηλεκτρονικά περιορισμένη μέγιστη ταχύτητα στα 160 χλμ./ώρα και κατανάλωση 18,1 kW/100 χλμ.

Η ζωή με την ηλεκτροκίνητη Mercedes EQB είναι άνετη και εύκολη. Αφού πέρα από τις αρετές της στο δρόμο, η EQB απαιτεί μόλις 32 λεπτά της ώρας για φόρτιση από 10% έως 80%, παρέχοντας δυνατότητα φόρτισης μέχρι 100 kW. Επιπλέον, μόλις 15 λεπτά της ώρας φόρτισης αρκούν για να παρέχουν ενέργεια ίση με 150 χιλιόμετρα.

Όλα αυτά με την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει στάνταρ η Mercedes, η οποία εξοπλίζει με τη σειρά της και την EQB με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά και υποβοήθησης οδηγού. Μεταξύ άλλων είναι διαθέσιμα στο βασικό εξοπλισμό το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και ενεργό σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος, που αναλαμβάνει και πρωτοβουλία σε κρίσιμες καταστάσεις.

Επιπλέον, όσον αφορά την παθητική ασφάλεια, η EQB επωφελείται από το ενισχυμένο σασί που δανείζεται από την GLB, αλλά στην περίπτωση της EQB έχει επιπλέον επεμβάσεις για να φιλοξενεί με ασφάλεια την μπαταρία. Κίνηση, που του παρέχει μεγαλύτερη ακαμψία και φυσικά μεγαλύτερη ασφάλεια, καθιστώντας την καμπίνα πιο ισχυρή και ανθεκτική σε συγκρούσεις.

Η Mercedes EQB είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV με πολυτάλαντο χαρακτήρα, έντονο lifestyle, αλλά και εξαιρετική ευρυχωρία και πρακτικότητα. Με τεχνολογία αιχμής, που κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη στην καθημερινότητα, θα το λατρέψεις για τον τρόπο που κινείται στο δρόμο, την ησυχία που προσφέρει, αλλά και τις συναρπαστικές επιδόσεις του, που σε βάζουν στην… πρίζα, να εξερευνήσεις τα όριά του, αλλά και τα δικά σου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!