Cupra: Παρουσίασε στο YouTube τα νέα Formentor και Leon

Τα δύο ανανεωμένα μοντέλα δείχνουν την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Cupra και θα διατίθενται με κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικής τεχνολογίας.

Cupra: Παρουσίασε στο YouTube τα νέα Formentor και Leon

Τα δύο ανανεωμένα μοντέλα δείχνουν την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Cupra και θα διατίθενται με κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικής τεχνολογίας.

Τα ανανεωμένα Formentor και Leon (σε εκδόσεις Hatchback και Sportstourer) μας συστήνουν τη σχεδιαστική ταυτότητα της Cupra για το μέλλον. Τα δύο μοντέλα της Ισπανικής φίρμας αποκαλύφθηκαν σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω YouTube.

Στο εξωτερικό και των δύο αυτοκινήτων ξεχωρίζει το ριζικά ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, όπου κυριαρχούν η σαφώς μικρότερη από πριν μάσκα, τα τριγωνικά LED φωτιστικά σώματα με τεχνολογία matrix – για να μην τυφλώνουν τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου – και το λογότυπο της Cupra που έχει μεταφερθεί στο επάνω μέρος, στην άκρη του καπό.

Στο πίσω μέρος κυριαρχούν τα επίσης τριγωνικά και τρισδιάστατα νέα LED φώτα που οδηγούν το μάτι στο λογότυπο της εταιρείας, στο κέντρο του πορτμπαγκάζ, καθώς και ο νέας σχεδίασης προφυλακτήρας.

Ο σχεδιασμός συνολικά διατηρεί τον έντονα σπορ χαρακτήρα, λογική που συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου συναντάμε επίσης βιώσιμα υλικά που μειώνουν τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Στα καθίσματα για παράδειγμα οι επενδύσεις προέρχεται από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73% ή από τεχνητό δέρμα φιλικό προς το περιβάλλον. Ο σπορ χαρακτήρας της Cupra γίνεται φανερός στο επιθετικό και μοντέρνο ντιζάιν στους αεραγωγούς, την κονσόλα και το τιμόνι.

Ο πίνακας οργάνων είναι ανασχεδιασμένος και πλήρως ψηφιακός, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών. Η τελευταία συνεργάζεται και με ένα ηχοσύστημα 12 ηχείων το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Sennheiser.

Όλη όμως η σπορ σχεδιαστική φιλοσοφία δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από ισχυρούς κινητήρες κάτω από το καπό. Ευτυχώς η Cupra δεν μας απογοητεύει. Τον παλμό θα δίνει στην κορυφαία έκδοση των Formentor and the Leon Sportstourer ένας βενζινοκινητήρας TSI με 333 ίππους που υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις.

Πιο χαμηλά στη γκάμα υπάρχουν εκδόσεις mild hybrid εκδόσεις eTSI, ένας πετρελαιοκινητήρας TDI, καθώς και η επιλογή e-Hybrid με plug-in υβριδική τεχνολογία που αποδίδει 272 ίππους και προσφέρει πάνω από 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, αλλά και ταχεία φόρτιση με ισχύ έως 50 kW!

Cupra

Στην επίσημη παρουσίαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cupra, Wayne Griffiths, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημαντικό ρόλο που έχουν τα δύο μοντέλα στην ανάπτυξη της εταιρείας: “Το Cupra Formentor και το Leon αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη για την επιτυχία της μάρκας, {…} με σχεδόν 600.000 αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί σε πελάτες από την έναρξη, το 2018“.

Cupra

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!