Αναβάθμιση για το εσωτερικό της Aston Martin DBX707

Το σπορ SUV της Aston Martin αποκτά νέο infotainment, αλλά και φρέσκια αρχιτεκτονική καμπίνας, βελτιώνοντας την αίσθηση πολυτέλειας.

Αναβάθμιση για το εσωτερικό της Aston Martin DBX707

Το σπορ SUV της Aston Martin αποκτά νέο infotainment, αλλά και φρέσκια αρχιτεκτονική καμπίνας, βελτιώνοντας την αίσθηση πολυτέλειας.

Ήταν το 2022 όταν η Aston Martin ανακοίνωσε για πρώτη φορά το DBX707, ένα SUV το οποίο με τους 707 ίππους κάτω από το καπό και τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα, έγινε το ταχύτερο στον κόσμο.

Δύο χρόνια μετά, η DBX707 δέχεται μια σημαντική αναβάθμιση στο εσωτερικό, τόσο με ένα καινούργιο infotainment όσο και με ένα εντελώς νέο σχεδιασμό και αρχιτεκτονική καμπίνας.

Ξεκινώντας από το infotainment, αυτό είναι εκ βάθρων ανανεωμένο και διαθέτει ασύρματο Apple Carplay και Android Auto, καθώς και τεχνολογία οθόνης αφής Pure Black για καλύτερη απόδοση χρωμάτων.

Στο ταμπλό, εκτός από την κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών στο κέντρο διαθέται και μια δεύτερη οθόνη 12,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η τελευταία είναι 1,5 ίντσες μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή που βρίσκεται στην Vantage και την DB12.

Η εταιρεία επέλεξε την ενσωμάτωση φυσικών μπουτόν στην κονσόλα, για τον έλεγχο διάφορων λειτουργιών, όπως η επιλογή των mode οδήγησης ή ο κλιματισμός. Υπάρχουν επίσης φυσικοί διακόπτες για την ρύθμιση της ανάρτησης, του ESP και της εξάτμισης, με απώτερο σκοπό την εύκολη ανεύρεση των βασικών και συχνά προσπελάσιμων ρυθμίσεων.

Δεν είναι όμως μόνο το infotainment το οποίο αναβαθμίζεται. Η Aston Martin έδωσε στην DBX707 ένα ολοκαίνουργιο εσωτερικό διάκοσμο. Αυτός βασίζεται στην αρχιτεκτονική που είδαμε στην DB12 και την Vantage, με καθαρές γραμμές οι οποίες χωρίζουν το εσωτερικό στη μέση. Οι λεπτομέρειες χρωμίου στις χειρολαβές και στους κάθετους αεραγωγούς, το νέο τιμόνι και τα υλικά στις πόρτες δημιουργούν έναν μοντέρνο αέρα.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά εξοπλιστικά επίπεδα για την καμπίνα, τα οποία περιλαμβάνουν υλικά όπως γυαλισμένη καπνισμένη βελανιδιά, Alcantara και ανθρακονήματα.

Το ηχοσύστημα έχει επίσης δεχθεί αναβάθμιση. Στην βασική έκδοση υπάρχουν 14 ηχεία συνολικής απόδοσης 800W, ενώ για τους λάτρεις της καλής ακουστικής και της πιστότητας του ήχου, η Aston Martin διαθέτει και ειδικά διαμορφωμένο σύστημα της Bowers & Wilkins, το οποίο έχει ισχύ 1.600W και συνολικά 23 ηχεία. Μάλιστα, είναι ρυθμισμένο για τις ακουστικές απαιτήσεις της καμπίνας.

Οι επιδόσεις της αναβαθμισμένης DBX707 είναι εξίσου εκρηκτικές, καθώς χρησιμοποιεί τον ίδιο V8 4 λίτρων με συνολική ιπποδύναμη 707 ίππων και ροπή 900 Nm. Χάρη στο συνδυασμό ενός launch control και του αναβαθμισμένου αυτόματου κιβωτίου 9 ταχυτήτων, ο χρόνος επιτάχυνσης από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι μόλις 3,3 δευτερόλεπτα.

Η Aston Martin αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο μέσα στους επόμενους μήνες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!