Η πρώτη custom Porsche 911 Targa της Theon Design

Η Porsche 911 Targa έχει αναπαλαιωθεί στις ακριβείς προτιμήσεις του πελάτη της, με ανθρακονήματα, αναβαθμισμένη απόδοση 409 ίππων και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η πρώτη custom Porsche 911 Targa της Theon Design

Η Porsche 911 Targa έχει αναπαλαιωθεί στις ακριβείς προτιμήσεις του πελάτη της, με ανθρακονήματα, αναβαθμισμένη απόδοση 409 ίππων και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η Theon Design είναι μια εταιρεία η οποία δεν αναπαλαιώνει απλώς παλιά αυτοκίνητα, αλλά τα τροποποιεί, με νέα στοιχεία, κατά παραγγελία των πελατών. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται restomod, με την Theon να εξειδικεύεται στις κλασικές Porsche 911.

Η Porsche 911 Targa που βλέπουμε και στις φωτογραφίες είναι το πρώτο Targa μοντέλο που αναλαμβάνει η εταιρεία και συνδυάζει το κλασικό σχεδιαστικό προφίλ της 911 με την υψηλή τεχνολογία του σήμερα.

Το αμάξωμα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, για στιβαρότητα αλλά και για λόγους βάρους, καθώς τα ανθρακονήματα είναι πολύ πιο ελαφριά σε σχέση με το ατσάλι ή το αλουμίνιο.

Οι ζάντες Fuchs 17 ιντσών με τα σπορ ελαστικά, το μπλοκέ διαφορικό καθώς και τα χαμηλωμένα αμορτισέρ προσφέρουν σταθερότητα στον δρόμο. Στις ακόλουθες φωτογραφίες, μπορείτε να θαυμάσετε την αριστοτεχνία της δημιουργίας της Theon.

Το εσωτερικό είναι πολυτελές με χειροποίητες πινελιές. Τα Recaro καθίσματα αγκαλιάζουν τον οδηγό, ενώ υπάρχουν και ορισμένες μοντέρνες ανέσεις, όπως ασύρματη φόρτιση και Bluetooth ηχοσύστημα.

Αν πάλι ο οδηγός προτιμά τη «μουσική» του αερόψυκτου κινητήρα 4 λίτρων, αρκεί να βυθίσει το πόδι στο γκάζι και να απελευθερώσει τους 409 ίππους στις 7.100 σ.α.λ. Αυτά κινούν γρήγορα και με άνεση το αμάξωμα των 1.228 κιλών, μέσα από ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Προφανώς, ένα τόσο ξεχωριστό αυτοκίνητο δεν έχει προκαθορισμένη τιμή. Κάθε ένα που κατασκευάζεται είναι μοναδικό και κοστολογείται ανάλογα με τη διαμόρφωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. Το συγκεκριμένο δημιούργημα της Theon Design κόστισε 484.000 ευρώ(!), χωρίς να υπολογίζεται το κόστος του αυτοκινήτου-δότη, οι φόροι και τα έξοδα μεταφοράς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!