Πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ηλεκτρικού Abarth 600e

To σπορ εξωτερικό ταυτίζεται με το εσωτερικό, όπου τα bucket καθίσματα και το παχύ τιμόνι ενισχύουν την οδηγοκεντρική αίσθηση του Abarth.

Πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ηλεκτρικού Abarth 600e

To σπορ εξωτερικό ταυτίζεται με το εσωτερικό, όπου τα bucket καθίσματα και το παχύ τιμόνι ενισχύουν την οδηγοκεντρική αίσθηση του Abarth.

Η Abarth είναι για τη Fiat ό,τι είναι και η AMG για τη Mercedes-Benz, δηλαδή ένα τμήμα της το οποίο εξειδικεύεται στο να παίρνει τα απλά μοντέλα της εταιρείας και να τα τροποποιεί, ώστε να αποκτούν σπορ χαρακτήρα.

Η ιταλική εταιρεία με έμβλημα τον σκορπιό πήρε στα χέρια της και το Fiat 600e. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο η Abarth έδωσε μια πρώτη εικόνα από αυτή τη νέα hot έκδοση, η οποία ονομάστηκε Abarth 600e.

Τότε είχαμε πάρει μια πρόγευση από τις στυλιστικές παρεμβάσεις της Abarth στο εξωτερικό, οι οποίες αφορούν τα πιο φαρδιά φτερά, την πίσω αεροτομή, τις ζάντες 20 ιντσών και τα μεγάλα φρένα, καθώς και το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα. Πλέον έχουμε φωτογραφίες και από το εσωτερικό, το οποίο έχει δεχθεί και αυτό αναβαθμίσεις που ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Τα καθίσματα στην έκδοση «Scorpionissima» που παρουσιάζεται, είναι τύπου bucket, εμπνευσμένα από αγωνιστικά μοντέλα, ενώ το τιμόνι είναι πιο παχύ σε σχέση με το κανονικό μοντέλο. Και τα δύο έχουν επένδυση από δέρμα και Alcantara. Στην κεντρική κονσόλα το κάλυμμα του αποθηκευτικού χώρου αναγράφει: «Mind The Scorpion», τονίζοντας σύμφωνα με την εταιρεία «το στίγμα του σκορπιού». Οι neon πράσινες ραφές και τα λογότυπα «Abarth» στο τιμόνι και το ταμπλό,  συμπληρώνουν την εικόνα της καμπίνας του νέου Abarth 600e.

Η κεντρική οθόνη 10 ιντσών του infotainment μπορεί πλέον να δείξει διάφορα στατιστικά επιδόσεων, ενώ μέσα από αυτήν οι οδηγοί θα μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν το «Abarth Sound Generator». Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί δύο ηχεία –το ένα στην καμπίνα, το άλλο στο εξωτερικό- για να μιμηθούν τον χαρακτηριστικό ήχο των βενζινοκίνητων σπορ μοντέλων της εταιρείας. Πρώτη φορά το σύστημα είχε εμφανιστεί στο Abarth 500e.

Κάτω από το «καπό» -για την ακρίβεια, στον μπροστινό άξονα-, θα βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας 240 ίππων. Αυτό σημαίνει πως θα είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της Abarth ως σήμερα. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο θα προσφέρει σύμφωνα με την Abarth, κορυφαίο κράτημα στον δρόμο και εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Η πλήρης αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει τον Ιούνιο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!