Ο ρόλος της Land Rover στην ιστορική πτήση της Virgin Galactic

Η βρετανική μάρκα υποστήριξε την πρώτη πλήρως επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα της Virgin
Galactic, με τον Sir Richard Branson ως έναν από τους επιβάτες

Ο ρόλος της Land Rover στην ιστορική πτήση της Virgin Galactic

Η βρετανική μάρκα υποστήριξε την πρώτη πλήρως επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα της Virgin
Galactic, με τον Sir Richard Branson ως έναν από τους επιβάτες

Ιστορία στις εμπορικές πτήσεις προς το διάστημα έγραψε το σκάφος «SpaceShipTwo», το οποίο ταξίδεψε με πλήρωμα τέσσερις ειδικούς του
προγράμματος και δύο πιλότους, ξεκινώντας και επιστρέφοντας πάλι στο Spaceport America που βρίσκεται στο New Mexico.

Ο Sir Richard Branson, ιδρυτής της Virgin Galactic, έφθασε στο χώρο για την αποστολή «Unity 22» με ένα Range Rover Astronaut Edition και μετά από την ασφαλή προσγείωση, το σκάφος ρυμουλκήθηκε από ένα Land Rover Defender 110.

Η τέταρτη δοκιμαστική πτήση της εταιρείας ήταν η πρώτη πλήρως επανδρωμένη και έδωσε στους επιβάτες την ευκαιρία να δουν την απίθανη θέα της γης από το διάστημα και να βιώσουν τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας έξω από τα καθίσματα τους. Το κοινό σε όλο τον κόσμο παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση τη διαστημική πτήση μέσω livestream.

Η Virgin Galactic είναι η πρώτη εμπορική διαστημική εταιρία (spaceline) στον κόσμο και έχει ήδη λίστα αναμονής περίπου 600 πελατών που αναμένουν τη σειρά τους για το διαστημικό ταξίδι.

Τα αυτοκίνητα της Land Rover είναι μέρος της καθημερινότητας για την Virgin Galactic, με ρόλους που περιλαμβάνουν τη ρυμούλκηση των διαστημικών οχημάτων, τη μεταφορά εξοπλισμού και τον καθαρισμό του διαδρόμου πριν από την απογείωση του αεροσκάφους της πρώτης ιδιωτικής εταιρίας που μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα.

“Η Land Rover είναι δίπλα μας, μας υποστηρίζει και είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής στη Virgin Galactic από το 2014. Αυτά τα πολυτελή και με μεγάλες δυνατότητες οχήματα έπαιξαν βασικό ρόλο στην προετοιμασία για το σημερινό ιστορικό γεγονός. Ανυπομονούμε να αρχίσουμε τις εμπορικές μας πτήσεις και είμαστε χαρούμενοι που η Land Rover θα είναι δίπλα μας καθώς μαζί ανοίγουμε το δρόμο για να αλλάξουμε τον κόσμο για πάντα», δήλωσε ο Stephen Attenborough, Chief Customer Officer της Virgin Galactic.

Ο ιδρυτής της Virgin Galactic, Sir Richard Branson και ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover, καθηγητής Gerry McGovern OBE, είχαν παρουσιάσει μαζί το Range Rover Astronaut Edition το 2019, το οποίο είναι σχεδιασμένο από την Land Rover SV Bespoke και προσφέρεται αποκλειστικά στους πελάτες της Virgin Galactic.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!