Toyota Land Cruiser Se: Το ηλεκτρικό μέλλον των 4×4

Το αστέρι της επίδειξης της Toyota στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο δείχνει προς μια αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική λύση για το off-roader Land Cruiser.

Toyota Land Cruiser Se: Το ηλεκτρικό μέλλον των 4×4

Το αστέρι της επίδειξης της Toyota στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο δείχνει προς μια αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική λύση για το off-roader Land Cruiser.

Η Toyota ξεκίνησε την παρουσίαση μίας πληθώρας πρωτότυπων αυτοκινήτων της στη Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο με μια ηλεκτρική εναλλακτική για το παντός εδάφους Land Cruiser. Είναι η πρώτη επιβεβαίωση ότι το σεβαστό off-roader θα αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση στο μέλλον.

Με την ονομασία Land Cruiser Se, η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι το επταθέσιο 4×4 concept προσφέρει τις επιδόσεις υψηλής ροπής που είναι μοναδικές στα BEV. Προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία ή το σύστημα κίνησης.

Είναι πιθανό το Se να κυκλοφορήσει μαζί με το συμβατικό Land Cruiser εν ευθέτω χρόνω. Η Toyota αναφέρει ότι το νέο αυτοκίνητο θα διευρύνει την απήχηση του Land Cruiser με ένα τρισυπόστατο SUV που θα ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες του κόσμου.

Με μήκος 5,15 μ., πλάτος 1,99 μ. και ύψος 1,705 μ. είναι μακρύτερο και φαρδύτερο -αλλά λίγο πιο χαμηλό- από το ολοκαίνουργιο Land Cruiser, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή το 2024.

Το Se concept είναι σίγουρα πιο κομψό από το σημερινό αυτοκίνητο, κυρίως χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, την κεκλιμένη γραμμή οροφής και τη μαύρη τρίτη κολόνα. Φαίνεται να πατάει σε μεγάλους τροχούς με ελαστικά δρόμου, αν και η Toyota ισχυρίζεται ότι το monocoque πλαίσιο θα προσφέρει εξαιρετικά ευέλικτο χειρισμό και αυτοπεποίθηση στην αντιμετώπιση δύσκολων εδαφών.

Αυτό υποδηλώνει ότι ακόμα και στην ηλεκτρική εποχή, το Land Cruiser θα παραμείνει το πιο σκληροπυρηνικό 4×4 μοντέλο της Toyota, και θα βρίσκεται πάνω από αυτοκίνητα όπως το ηλεκτρικό bZ4x και το υβριδικό RAV4.

Ωστόσο, το Se θα πρέπει να είναι πιο εύχρηστο στην καθημερινότητα από τους προκατόχους του, χάρη στην ησυχία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, που συμβάλλει στη δημιουργία ενός άνετου χώρου καμπίνας κατά την οδήγηση σε αστικές περιοχές και άλλες καταστάσεις στο δρόμο.

Δεν μας έχει δοθεί η δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σε αυτό το στάδιο. Εκτός από το ηλεκτρικό Land Cruiser, η μάρκα θα χρησιμοποιήσει το Tokyo Motor Show για να παρουσιάσει ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό pick-up φορτηγό, ένα σπορ αυτοκίνητο (FT-Se) και ένα SUV (FT-3e).

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Toyota στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!