Η άποψη ενός πρωταθλητή της F1 για τη νέα Lotus

Ο Jenson Button κάθισε πίσω από το τιμόνι της Emira και μοιράστηκε τις εντυπώσεις του

Η άποψη ενός πρωταθλητή της F1 για τη νέα Lotus

Ο Jenson Button κάθισε πίσω από το τιμόνι της Emira και μοιράστηκε τις εντυπώσεις του

«Είναι εξαιρετική και είμαι μεγάλος θαυμαστής της» ήταν τα λόγια του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Jenson Button, αφού έκανε μερικούς γύρους με την νέα Lotus Emira στην πίστα του Hethel. Θαυμαστής της βρετανικής φίρμας, τόνισε ότι «η Emira θα φέρει σε δύσκολη θέση πολλά supercars».

Ο Jenson Button που κατέκτησε τον τίτλο στην F1 το 2009, συνέχισε το σχόλιό του για την Emira: «Πάντα περιμένεις ότι μια Lotus θα έχει καλή μηχανική πρόσφυση σε στροφές χαμηλής ταχύτητας, αλλά υπήρχε και άφθονη κάθετη δύναμη σε στροφές υψηλής ταχύτητας. Αυτό σημαίνει ότι η αίσθηση της μεγάλης ισορροπίας, που εισπράττεις, είναι ίδια, ανεξάρτητα με τον τρόπο οδήγησης. Είναι εξαιρετική και είμαι μεγάλος θαυμαστής της.»

Η καθημερινή ευχρηστία του Emira δεν τον άφησε ασυγκίνητο, χάρη στα υψηλά επίπεδα άνεσης, λειτουργικότητας, τεχνολογίας και πρακτικότητας. Ο Βρετανός αναφέρθηκε σχετικά: «Οι… φανατικοί της Lotus θα τη λατρέψουν επίσης, όπως και οι νέοι φίλοι της Lotus, για το εξαιρετικό επίπεδο της ποιότητας του εσωτερικού. Όταν βρίσκεσαι εκεί, βυθίζεσαι στο κάθισμα και στο cockpit και, μάλιστα, υπάρχει καλή υποστήριξη του κάτω μέρους της πλάτης, ώστε το κάθισμα να είναι άνετο για μεγάλα ταξίδια. Αυτό θα εκπλήξει τους ανθρώπους».

Αν σας ενδιαφέρει η Lotus Emira, oι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για την άνοιξη του 2022, για όσους θα έχουν καταβάλει τουλάχιστον 72.000 ευρώ για να την αποκτήσουν. Εκτός από τον υπερτροφοδοτούμενο V6 των 3,5 λίτρων της Toyota των Exige και Evora, που θα είναι διαθέσιμος με το λανσάρισμα της Emira, το καλοκαίρι του 2022 θα προστεθεί στην γκάμα ένα τετρακύλινδρο σύνολο. Πρόκειται για τον 2.0 Turbo της Mercedes-AMG, που χρησιμοποιείται προφανώς για λόγους συμμόρφωσης με τα αυστηρά στάνταρ εκπομπών ρύπων που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Πάντως, κατά το λανσάρισμα της Emira το εύρος της ισχύος των κινητήρων της θα κυμαίνεται μεταξύ 360 και 400 ίππων.

Διαβάστε περισσότερα για τη Lotus Emira εδώ

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!