Η 4η γενιά του Skoda Superb θα είναι πιο ευρύχωρη

To Νοέμβριο θα καταφθάσει η 4η γενιά του Skoda Superb, η οποία θα είναι πιο ευρύχωρη και θα διαθέτει ευρεία γκάμα κινητήρων.

Η 4η γενιά του Skoda Superb θα είναι πιο ευρύχωρη

To Νοέμβριο θα καταφθάσει η 4η γενιά του Skoda Superb, η οποία θα είναι πιο ευρύχωρη και θα διαθέτει ευρεία γκάμα κινητήρων.

Η Skoda πρόκειται να παρουσιάσει την τέταρτη γενιά του Superb το Νοέμβριο του 2023, δηλαδή 90 χρόνια μετά το λανσάρισμα του ιστορικού πρώτου της μοντέλου. Ασφαλέστερο και πιο ευρύχωρο από ποτέ, το νέο Superb θα αποδίδει ισχύ από 150 έως 265 ίππους. Θα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης, δύο diesel, ένα plug-in υβριδικό σύστημα με αυξημένη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία (άνω των 100 χιλιομέτρων) και -για πρώτη φορά- μία ήπια υβριδική έκδοση. Όλα τα μοντέλα θα εξοπλίζονται στάνταρ αυτόματο κιβώτιο DSG.

Ενσωματώνοντας την ανανεωμένη σχεδιαστική γλώσσα της Skoda, η τέταρτη γενιά του Superb θα παρουσιάζει νέα φώτα και αναθεωρημένες αναλογίες. Η Skoda έχει επίσης ανασχεδιάσει το εσωτερικό. Το cockpit διαθέτει πλέον μια νέα διαμόρφωση που συνδυάζει φυσικά και ψηφιακά χειριστήρια. Η νέα οθόνη infotainment φτάνει τις 12,9″ (γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη που έχει εμφανιστεί ποτέ σε ένα Superb) και η κεντρική κονσόλα έχει καθαρή και λιτή σχεδίαση.

Το νέο Superb θα διατίθεται ως κομψό hatchback, καθώς και σε station wagon έκδοση. Έχει μεγαλύτερο μήκος και ύψος από τον προκάτοχό του, τόσο στην hatchback όσο και στην estate έκδοση, ενώ το μεταξόνιο έχει παραμείνει αμετάβλητο. Ο χώρος για το κεφάλι έχει αυξηθεί σημαντικά για όλους τους επιβάτες και ο χώρος αποσκευών έχει διαμορφωθεί στα 645 λίτρα στην hatchback έκδοση και 690 λίτρα στην station wagon έκδοση.

Ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω έχει γίνει πιο δυναμικός σε όλες τις νέες εκδόσεις. Τα πίσω φώτα είναι πολύ πιο λεπτά από ό,τι στον προκάτοχό του και νέα κρυστάλλινα στοιχεία ενισχύουν την τρισδιάστατη εμφάνιση. Τα φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν επίσης γίνει πιο αιχμηρά, διατίθενται σε δύο εκδόσεις.

Οι εξαγωνικές μονάδες bi-LED matrix των προβολέων full LED Matrix συμπληρώνονται από ένα έγχρωμο κρυσταλλικό στοιχείο που ονομάζεται Crystallinium. Το Crystallinium είναι ένα ολοκαίνουργιο ειδικό χαρακτηριστικό που θυμίζει χρωματιστό κρυστάλλινο γυαλί, προσδίδοντας μια νέα εμφάνιση στους προβολείς.

Μία από τις βασικές τροποποιήσεις στο εσωτερικό είναι ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων, που είναι τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού. Αυτό απελευθερώνει χώρο στην κεντρική κονσόλα, προσφέροντας στον οδηγό ακόμη μεγαλύτερη άνεση και πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο.

Το νέο Superb θα διαθέτει δέκα αερόσακους, πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης και συνολικά 28 Simply Clever χαρακτηριστικά, που αυξάνουν την άνεση οδηγού και επιβατών. Ορισμένες από αυτές είναι εντελώς νέες για τη Skoda συνολικά: ένα μοναδικό ηλεκτρικά ελεγχόμενο ρολό που λειτουργεί ως κάλυμμα του χώρου αποσκευών στη station wagon έκδοση, και ένα κεντρικό υποβραχιόνιο για τα πίσω καθίσματα με ενσωματωμένη υποδοχή για tablet.

To νέο Superb θα προσφέρει μια πλήρως βελτιωμένη λειτουργία Emergency Assist, ενώ η λειτουργία Turn Assist θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε αυτή τη σειρά μοντέλων. Προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση με οχήματα όταν το όχημα στρίβει σε κάθετους δρόμους, και φρενάρει αυτόματα.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το Crossroad Assist. Αυτό χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στο εμπρός μέρος για να ανιχνεύσει την εγκάρσια κυκλοφορία σε διασταυρώσεις, όπου η ορατότητα μπορεί να είναι μειωμένη και εκδίδει ηχητική και οπτική προειδοποίηση στην κεντρική οθόνη.

Το σύστημα Front Assist έχει επίσης αναβαθμιστεί: εκτός από την προστασία των πεζών, προσέχει τώρα και τους ποδηλάτες, χάρη στη λειτουργία Predictive Cyclist Protection. Το νέο σύστημα Top View χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες για παρακολούθηση 360 μοιρών του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος, με βελτιωμένη ανάλυση εικόνας.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Skoda στην Ελλάδα

Διαστάσεις Skoda Superb hatchback Skoda Superb station wagon
Μήκος (μέτρα) 4,912 (+43) 4,902 (+40)
Πλάτος (μέτρα) 1,849 (–15) 1,849 (–15)
Ύψος (μέτρα) 1,481 (+12) 1,482 (+5)
Μεταξόνιο (μέτρα) 2,841 2,841
Χώρος για το κεφάλι εμπρός (μέτρα) 1,049 (+11) 1,049 (+7)
Χώρος για το κεφάλι πίσω (μέτρα) 986 (+6) 1,008 (+8)
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 645 (+20) 690 (+30)

Συστήματα κίνησης

Κινητήρας Κιβώτιο και μετάδοση Μέγιστη ισχύος
kW Ίπποι
Βενζίνης
1.5 TSI (mHEV) DSG 7 σχέσεων 110 150
2.0 TSI DSG 7 σχέσεων 150 204
2.0 TSI DSG 7 σχέσεων 4×4 195 265
Diesel
2.0 TDI DSG 7 σχέσεων 110 150
2.0 TDI DSG 7 σχέσεων 4×4 142 193
Plug-in υβριδικό
1.5 TSI iV* DSG 6 σχέσεων 150 204

* Μόνο η έκδοση Combi station wagon

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!