Πρώτες λεπτομέρειες του Aehra Sedan

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Aehra θα παρουσιάσει στις 16 Ιουνίου το δεύτερο μοντέλο της, το οποίο αναφέρει απλά ως ‘Sedan’.

Πρώτες λεπτομέρειες του Aehra Sedan

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Aehra θα παρουσιάσει στις 16 Ιουνίου το δεύτερο μοντέλο της, το οποίο αναφέρει απλά ως ‘Sedan’.

Έχουμε ήδη δει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aehra, ένα SUV, που φέρει απλά το όνομα της ιταλικής εταιρείας, αλλά σύντομα θα έρθει η ώρα για την εναλλακτική sedan πρόταση της μάρκας. Όπως και το SUV, δεν θα έχει όνομα, με την Aehra να αναφέρεται σε αυτό ως «Sedan». Η ιταλική εταιρεία -η οποία χρησιμοποιεί κινεζική τεχνολογία- δημοσιοποίησε τις πρώτες teaser εικόνες του αυτοκινήτου, που φέρει πολλά στοιχεία από τη σχεδιαστική γλώσσα που είδαμε στο SUV.

Η Aehra αναφέρει ότι το Sedan διαθέτει ένα κωνικό πίσω μέρος, ένα ρέων πλευρικό προφίλ και δυναμικό εμπρός μέρος. Οι σκιερές εικόνες του αυτοκινήτου δείχνουν μερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που έχουν ήδη παρατηρηθεί στο SUV, όπως η λεπτή διάταξη των φωτιστικών σωμάτων, οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι εξωτερικοί καθρέπτες και οι φαρδιοί γοφοί στο πίσω μέρος.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του SUV ανέρχεται στο εντυπωσιακό 0,21, αλλά με το χαμηλότερο προφίλ του Sedan θα μπορούσε να ξεπεράσει την εξαιρετικά αεροδυναμική Mercedes EQS, με 0,20. Η Aehra δεν έχει αναφερθεί στο σύστημα κίνησης του Sedan, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει το ίδιο σύνολο με το SUV. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον αυστριακό προμηθευτή μπαταριών αυτοκινήτων Miba, αναζητώντας χωρητικότητα 120 kW.

Για το SUV έχει τεθεί ως στόχος μια αυτονομία 800 χλμ., η οποία σίγουρα θα ξεπεραστεί από το Sedan μοντέλο. Οι επιδόσεις θα πρέπει επίσης να βελτιωθούν, καθώς θα λάβει πιθανότατα την ίδια διάταξη με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 816 ίππων. Το Aehra Sedan θα αποκαλυφθεί πλήρως στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Monza στο Μιλάνο, στις 16 Ιουνίου. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες τόσο του SUV όσο και του Sedan αναμένεται να ξεκινήσουν το 2026.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!