Θα ακολουθήσει και ανοιχτή Aston Martin DB12 Volante

Η drop-top έκδοση Volante θα επιστρέψει στη νέα Aston Martin DB12.

Θα ακολουθήσει και ανοιχτή Aston Martin DB12 Volante

Η drop-top έκδοση Volante θα επιστρέψει στη νέα Aston Martin DB12.

Η νέα ναυαρχίδα της Aston Martin, η DB12, θα αποκτήσει μια έκδοση Volante και έχουμε ήδη εντοπίσει το cabrio grand tourer σε δοκιμές. Παρά το καμουφλάζ, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα σχεδιαστικά στοιχεία που μοιράζονται η Aston Martin DB12 Volante και η νέα DB12 coupe. Όπως και με τα προηγούμενα μοντέλα Aston Martin Volante, οι αλλαγές στο αμάξωμα σε σχέση με το coupe θα είναι ελάχιστες, με τη μόνη ορατή αλλαγή να είναι η υφασμάτινη οροφή.

Αν η coupe DB12 είναι κάτι που μπορούμε να πάρουμε ως βάση, η Volante θα έχει τις παραδοσιακές αναλογίες της ναυαρχίδας της εταιρείας του Gaydon, με μακρύ καπό, επιθετικό πίσω μέρος, και φυσικά το εμβληματικό σχήμα γρίλιας. Αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της DB11 θα διατηρηθούν, όπως οι αεραγωγοί πίσω από το θόλο των εμπρός τροχών. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν αναδυόμενες χειρολαβές θυρών και μπορούμε να περιμένουμε ένα σύστημα εξάτμισης με διπλή απόληξη στο πίσω μέρος.

Αναμένεται η ίδια διάταξη πολλαπλών οθονών αναμεμειγμένη με μερικά φυσικά χειριστήρια για τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες. Θα πρέπει πραγματικά να δούμε ένα πανομοιότυπο ταμπλό με το coupe εδώ, με προσαρμοσμένη κατά παραγγελία διάταξη της Aston Martin και ένα σύστημα infotainment με οθόνη αφής 10,25 ιντσών και ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Η DB12 coupe λανσαρίστηκε με μια ανασχεδιασμένη έκδοση του twin-turbo 4λιτρου V8 κινητήρα που προέρχεται από τη Mercedes. Δεν περιμένουμε καμία αλλαγή με το σύστημα κίνησης της Volante, που σημαίνει απόδοση 680 ίππων και 800 Nm ροπής. Το drop-top μπορεί να μην είναι σε θέση να φτάσει το χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα 3,5 δευτερολέπτων του coupe και την τελική ταχύτητα των 325 χλμ./ώρα. Δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για το αν θα μεταφερθεί και ο twin-turbo V12 των 5,2 λίτρων από την DB11.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!