Η νέα Mercedes-AMG E 53 εντοπίστηκε σε sedan και station wagon

Η νέα Mercedes E-Class θα λάβει σύντομα τις συνήθεις αναβαθμισμένες παραλλαγές από την AMG.

Η νέα Mercedes-AMG E 53 εντοπίστηκε σε sedan και station wagon

Η νέα Mercedes E-Class θα λάβει σύντομα τις συνήθεις αναβαθμισμένες παραλλαγές από την AMG.

Με την παρουσίαση της έκτης γενιάς της E-Class, η προσοχή στρέφεται πλέον στα μοντέλα AMG και έχουμε ήδη εντοπίσει την υβριδική έκδοση E 53 σε δοκιμές, την οποία θα πλαισιώσει η κορυφαία στη γκάμα E 63.

Η E 53, η οποία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στο Nürburgring, θα είναι διαθέσιμη τόσο σε αμάξωμα sedan όσο και σε station wagon. Εκτιμάται ότι ο συνολικός σχεδιασμός δεν θα ξεφεύγει πολύ από την κανονική E-Class, αν και η AMG παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της, οπότε μπορούμε να εντοπίσουμε μερικές μικρές λεπτομέρειες που υποδηλώνουν τις επιπλέον επιδόσεις.

Όπως και στην προηγούμενη γενιά της E 53, εκτιμάται ότι το εμπρός μέρος θα αποκτήσει ειδική μάσκα και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Τα δύο αυτοκίνητα δοκιμής είναι καλυμμένα με καμουφλάζ, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα σίγουροι. Oι νέες ειδικές για την AMG ζάντες είναι παρούσες, όπως και η παραδοσιακή διάταξη τετραπλής απόληξης εξάτμισης στο πίσω μέρος, η οποία αναμένεται να συνδυαστεί με έναν καινούργιο διαχύτη.

Η νέα E-Class διαθέτει άφθονη προηγμένη τεχνολογία, αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η προσθήκη ενός νέου συστήματος infotainment «Superscreen», το οποίο είναι ουσιαστικά μια μικρότερη έκδοση του συστήματος Hyperscreen. Συνήθως η Mercedes αρέσκεται να φέρνει επιπλέον δεδομένα και μενού με τα αυτοκίνητα της AMG, οπότε στην E 53 αναμένονται μερικά νέα χαρακτηριστικά που θα επικεντρώνονται στις επιδόσεις.

Κάτω από το καπό θα μπορούσαμε κάλλιστα να δούμε τον ίδιο 3λιτρο turbo 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα με αυτόν της S580e, σε συνδυασμό με μια μπαταρία, με συνολική απόδοση για να αποδώσει περίπου 510 ίππους και 750 Nm ροπής, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 435 ίππους και τα 520 Nm ροπής της απερχόμενης E 53.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!