H Radford Type 62-2 που θα συμμετάσχει στο Pikes Peak

Μια ακραία έκδοση της Radford Type 62-2, του σπορ αυτοκινήτου με ρετρό αισθητική θα αναλάβει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της θρυλικής ανάβασης του Pikes Peak.

H Radford Type 62-2 που θα συμμετάσχει στο Pikes Peak

Μια ακραία έκδοση της Radford Type 62-2, του σπορ αυτοκινήτου με ρετρό αισθητική θα αναλάβει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της θρυλικής ανάβασης του Pikes Peak.

Το Pikes Peak φέρνει στο προσκήνιο μερικά από τα πιο άγρια αγωνιστικά αυτοκίνητα, καθώς ωθούν την αεροδυναμική διαμόρφωση και την τροφοδότηση του κινητήρα στα άκρα, με στόχο την επικράτηση στην ανάβαση που πραγματοποιείται στο βουνό του Κολοράντο. Η Radford παρουσίασε το μοντέλο με το οποίο θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση του θρυλικού αγώνα, το οποίο βασίζεται στην Type 62-2.

Μια ανάρτηση της Radford στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι οδηγός για την ανάβαση μήκους 19,93 χλμ. θα είναι ο Tanner Foust, Πρωταθλητής Αμερικής στο Rallycross το 2019. Δεν είναι σαφές σε ποια κατηγορία θα συμμετάσχει το αυτοκίνητο, αν και θα μπορούσε να διεκδικήσει το ρεκόρ με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Ο V6 turbo κινητήρας 3,5 λίτρων της Type 62-2 αποδίδει έως και 600 ίππους στο αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ στο αγωνιστικό θα φτάσει τους 720 ίππους. Αναμένουμε πολλές αλλαγές στο σύστημα ψύξης για να αντισταθμίσει την αραιή ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσει στο αυξημένο υψόμετρο των Βραχωδών Ορέων.

Η Radford έχει επίσης κάνει την έκδοση Pikes Peak Edition ελαφρύτερη. Το αυτοκίνητο παραγωγής ζυγίζει περίπου 1.000 κιλά, αλλά το αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι 861 κιλά. Διαθέτει τεράστια εμπρός αεροτομή, που είναι χαρακτηριστική για τα περισσότερα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Pikes Peak και στο πίσω μέρος, ένας εξίσου σημαντικός συνδυασμός πίσω αεροτομής και διαχύτη θα αυξήσει την παρεχόμενη πρόσφυση.

Το αμάξωμα έχει διευρυνθεί και έχει προστεθεί μια μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα. Οι νέες εξωτερικές επεμβάσεις θα συνοδεύονται επίσης από ειδικές αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και το πλαίσιο. Στο τέλος του teaser βίντεο που δημοσίευσε η Radford αναφέρεται η ημερομηνία της 25ης Ιουνίου, που θα ξεκινήσει ο φετινός αγώνας του Pikes Peak International Hill Climb.

Δείτε την Alpine A110 που θα συμμετάσχει στο Pikes Peak

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!