Ανανέωση για το Cupra Formentor το 2024

Η Cupra θέλει να ανανεώσει το best-seller μοντέλο της, το Formentor, με βελτιώσεις τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό.

Ανανέωση για το Cupra Formentor το 2024

Η Cupra θέλει να ανανεώσει το best-seller μοντέλο της, το Formentor, με βελτιώσεις τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό.

Η δημιουργία της Cupra ως αυτόνομη μάρκα μακριά από τη SEAT λειτούργησε πολύ καλά, εν μέρει χάρη στο σπορ coupe-SUV της εταιρείας, το Formentor. Παρά το γεγονός ότι η Cupra κατέφθασε στην αγορά μόλις στα τέλη του 2020, έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται στο facelift του Formentor.

Ως το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της εταιρείας, δεν περιμένουμε μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση για το Formentor, αλλά θα αποκτήσει κάποιες εξωτερικές σχεδιαστικές βελτιώσεις και η καμπίνα θα πρέπει να υιοθετήσει την τελευταία τεχνολογία του ομίλου VW.

Αυτές οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Nurburgring, όπου διεξήγαγε δοκιμές και το Leon Estate της Cupra. Το αμιγώς ηλεκτρικό Born είναι άλλο ένα μοντέλο της Cupra που βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης στο μέσο της ζωής του, με τα τρία αυτοκίνητα να υιοθετούν παρόμοιες αλλαγές στο εμπρός μέρος, για να εναρμονιστούν με τη σχεδίαση των Tavascan, Terramar και Urban Rebel concept.

Όπως και στο Leon, το μεγαλύτερο μέρος του ανασχεδιασμού θα επικεντρωθεί στο εμπρός μέρος. Η μάσκα θα αλλάξει σχήμα, με διαφορετικό κάτω μέρος και πλευρικές εισαγωγές αέρα. Εκτιμάται ότι οι προβολείς θα περιλαμβάνουν την υπογραφή τριών μεμονωμένων τρίγωνων LED, που διαθέτουν τα Tavascan και Terramar.

Το πλάι και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου δεν είχε καμουφλάζ, καθώς δεν παρουσιάζει αλλαγές. Ωστόσο, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δούμε το Formentor να αποκτά κάποιες νέες επιλογές τροχών αλουμινίου, μαζί με κάποια νέα χρώματα.

Η γενική διάταξη του εσωτερικού δεν θα πρέπει να αλλάξει πάρα πολύ. Μια κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα να είναι διαθέσιμη σε κάθε έκδοση του Formentor, όπως και η ασύρματη συνδεσιμότητα με Android Auto και Apple CarPlay. Ελπίζουμε να δούμε τους χεριστήρια αφής για τον έλεγχο του κλιματισμού να έχουν φωτισμό, ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση τους τη νύχτα. Το σύστημα infotainment θα αποκτήσει παρόμοιες ενημερώσεις με αυτές που είδαμε στο VW Golf πέρυσι.

Με την επερχόμενη ανανέωση, περιμένουμε μια μικρή αύξηση σε όλη τη γκάμα του Formentor. H κορυφαία έκδοση της γκάμας, με τον 2λιτρο κινητήρα που αποδίδει 310 ίππους, ενδέχεται να δεχθεί μια αύξηση ισχύος για να συμβαδίζει με το Golf R Estate των 320 ίππων, το οποίο χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!