Lancia Pu+Ra HPE: Αποκαλύφθηκε το μέλλον της Lancia

Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο, που αντλεί έμπνευση από τη θρυλική Stratos, αποτελεί τον καμβά, στον οποίο η Lancia θα σχεδιάσει το μέλλον της.

Lancia Pu+Ra HPE: Αποκαλύφθηκε το μέλλον της Lancia

Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο, που αντλεί έμπνευση από τη θρυλική Stratos, αποτελεί τον καμβά, στον οποίο η Lancia θα σχεδιάσει το μέλλον της.

Σάρκα και οστά πήρε το μεγάλο σχέδιο ανάκαμψης της Lancia που αντικατοπτρίζεται στο νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο Pu+Ra HPE και παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα. Με σαφείς παραπομπές στο ένδοξο παρελθόν και τη θρυλική Stratos, αλλά και ξεκάθαρα μοντέρνες γραμμές που δείχνουν το μέλλον, αυτό το concpet θα αποτελέσει τη βάση στην οποία η Lancia θα χτίσει το μέλλον για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αρχικά και όσον αφορά την ονομασία, το Pu+Ra σημαίνει κάτι «καθαρό» και «ριζοσπαστικό», ενώ το επίθεμα HPE, έχει τις βάσεις του στο παρελθόν και τη δεκαετία του 1970, αλλά αποδίδεται διαφορετικά, καθώς τότε ερμηνεύονταν ως High Performance Estate, από την εμβληματική Beta εκείνης της εποχής, ενώ τώρα σημαίνει High Performance Electric.

Οι σχεδιαστικές επιρροές από το παρελθόν εστιάζονται στο πίσω μέρος και τα φωτιστικά σώματα, τα οποία παραπέμπουν ευθέως στη Statos, όπως επίσης και το αμάξωμα στο πίσω μέρος του. Επιπλέον, έχουν υιοθετηθεί και στοιχεία από τις Aurelia και Flaminia. Το νέο λογότυπο στο εμπρός μέρος δείχνει το δρόμο, ενώ το πράσινο χρώμα με το οποίο είναι βαμμένο το πρωτότυπο, είναι φτιαγμένο με χρωστικές τελευταίας γενιάς.

Τα κυκλικά σχήματα κυριαρχούν στη σχεδίαση, καθώς πέρα από τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα βρίσκουμε να επαναλαμβάνονται στο εσωτερικό και στην οροφή. Τη ζεστή αίσθηση που προσφέρει το εσωτερικό ενός ιταλικού σπιτιού, θέλουν να δώσουν οι σχεδιαστές της Lancia μέσα από αυτή την εκτέλεση της Pu+Ra HPE.

Πιο αναλυτικά, κυκλικού σχήματος είναι τα τραπεζάκια, τα πατάκια, αλλά και ένα κομμάτι της οροφής, η οποία ανοίγει. Τα εμπρός καθίσματα παραπέμπουν σε πολυθρόνες σπιτιού, προσφέροντας τις ανάλογες ανέσεις. Επιπλέον έχει γίνει εκτενής χρήση ανακυκλωμένων υλικών για την κατασκευή αρκετών στοιχείων του αυτοκινήτου, προκειμένου να έχει ένα βιώσιμο χαρακτήρα. Το νέο σύστημα πολυμέσων που οι Ιταλοί ονομάζουν S.A.L.A. (δωμάτιο) κάνει πρεμιέρα σε αυτό το μοντέλο και προσφέρει δυνατότητα χειρισμού μέσω φωνητικών εντολών ή αφής στην στρογγυλή οθόνη η οποία αναδύεται μέσα από το ταμπλό.

Κίνηση χωρίς περιορισμούς υπόσχεται το νέο πρωτότυπο της Lancia, αφού θα έχει αυτονομία με μια μόνο φόρτιση που θα φτάνει τα 700 χιλιόμετρα. Η φόρτιση θα διαρκεί περίπου 10 λεπτά, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό για το ποσοστό ανάκτησης ενέργειας που προκύπτει σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ η κατανάλωση περιορίζεται κάτω από τις 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα της Lancia, η ιταλική μάρκα το 2024 θα παρουσιάσει το νέο Ypsilon, δύο χρόνια αργότερα τη νέα της ναυαρχίδα της και το 2028 τη νέα Delta.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!