Αποκαλύφθηκε η Bentley Continental GT Le Mans Collection

H Bentley θα γιορτάσει την πλούσια ιστορία της βρετανικής μάρκας στο θρυλικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans, με αυτή την περιορισμένη έκδοση της Continental GΤ με κινητήρα W12.

Αποκαλύφθηκε η Bentley Continental GT Le Mans Collection

H Bentley θα γιορτάσει την πλούσια ιστορία της βρετανικής μάρκας στο θρυλικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans, με αυτή την περιορισμένη έκδοση της Continental GΤ με κινητήρα W12.

Φέτος, o θρυλικός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans θα συμπληρώσει 100 χρόνια. Από την αρχή της διοργάνωσής του, αυτός ο αγώνας αποτελεί έναν εμβληματικό διαγωνισμό αξιοπιστίας, αντοχής και ταχύτητας που φημίζεται για την ανάδειξη κατασκευαστών και οδηγών σε θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι 24 Ώρες του Le Mans είναι ένας θεσμός στον οποίο η Bentley έχει μια μακρά και περήφανη πορεία, για αυτό και η μάρκα αποκάλυψε μια νέα έκδοση Le Mans Collection της Continental GT για να γιορτάσει την πρώτη διοργάνωση του εμβληματικού αγώνα, το 1923, στην οποία η Bentley συμμετείχε και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο. Τα αυτοκίνητα σηματοδοτούν επίσης 20 χρόνια από την τελευταία νίκη (στη γενική κατάταξη) της Bentley στο Le Mans το 2003.

Θα παραχθούν συνολικά 48 μονάδες Bentley Continental GT Le Mans Collection, το καθένα με μια επιλογή από εξατομικευμένες προσθήκες από το πρόγραμμα εξατομίκευσης Mulliner της βρετανικής μάρκας. Ο κατάλογος ξεκινάει με το πράσινο χρώμα Verdant, μια ζωγραφισμένη λωρίδα Moonbeam που δημιουργεί αντίθεση και τον αριθμό «7» στη γρίλια του εμπρός μέρους, παραπέμποντας στην #7 Bentley Speed 8 που κατέκτησε τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans το 2003.

To Styling Specification από ανθρακονήματα της Mulliner περιλαμβάνει ως στάνταρ ένα λεπτό εμπρός χείλος, πλαϊνές ποδιές και διαχύτη στο πίσω μέρος, ενώ προστίθεται ένα «πέταλο» μαύρου χρώματος στη θύρα του χώρου αποσκευών και στο κάτω μέρος της εμπρός μάσκας. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 22 ιντσών και διαθέτουν πέντε διπλές ακτίνες που έχουν ήδη κάνει το ντεμπούτο τους στην V8 S. Αυτή τη φορά είναι βαμμένες σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα για να ταιριάζουν με τα αντίστοιχα χρωματισμένα τμήματα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, η εμβληματική περιστρεφόμενη οθόνη infotainment της Bentley έχει λάβει μια αρκετά ασυνήθιστη προσθήκη, με την Mulliner να αντικαθιστά έναν από τους αναλογικούς πίνακες με ένα μικρό παράθυρο που απεικονίζει μισή βαλβίδα του κινητήρα της νικητήριας στο Le Mans Speed 8.

Αυτό συνδυάζεται με ένα νέο ψηφιακό ρολόι που αντικαθιστά την αναλογική μονάδα του βασικού GT, και διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο καρυδιάς και ανθρακονήματα, που αναγράφει τις 6 νίκες της Bentley στο Le Mans. Παρόμοια σχεδιαστικά στοιχεία υπάρχουν σε όλο το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιστερά μαρσπιέ από ανοξείδωτο ατσάλι, τα οποία φέρουν επίσης την εμβληματική σιλουέτα της αγωνιστικής Speed 8.

Όλα τα αυτοκίνητα της σειράς λαμβάνουν κίνηση από τον εμβληματικό 6λιτρο twin-turbo W12 κινητήρα, ο οποίος στη Le Mans Collection αποδίδει 659 ίππους και 900 Nm ροπής. Με τη βοήθεια ενός κιβωτίου 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και ενός ενεργού συστήματος τετρακίνησης, αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 335 χλμ./ώρα.

Όπως και η GT Speed με κινητήρα W12, στην οποία βασίζονται τα μοντέλα της Le Mans Collection, διαθέτει ένα πολύπλοκο σύστημα αερανάρτησης τριπλού θαλάμου, με ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους, σύστημα τετραδιεύθυνσης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Διατίθενται τόσο σε Coupe όσο και ανοιχτές εκδόσεις, αλλά συνολικά, δεν πρόκειται να κατασκευαστούν περισσότερες από 48 μονάδες.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!