Το αβγό της Bugatti τα… σπάει όλα

Ένα αβγό από ανθρακονήματα, προϊόν συνεργασίας της Bugatti με την Asprey, έχει προορισμό της συλλογή εύπορων συλλεκτών και μάλλον όχι το τραπέζι του Πάσχα.

Το αβγό της Bugatti τα… σπάει όλα

Ένα αβγό από ανθρακονήματα, προϊόν συνεργασίας της Bugatti με την Asprey, έχει προορισμό της συλλογή εύπορων συλλεκτών και μάλλον όχι το τραπέζι του Πάσχα.

Το όνομα Bugatti είναι συνυφασμένο της πολυτέλειας στα όρια της χλιδής και σίγουρα αποτελεί το αντικείμενο του πόθου για τους λάτρεις της αυτοκίνησης. Πέρα όμως από τα αυτοκίνητα, η Bugatti δημιούργησε ένα αντικείμενο, ανάλογο των προδιαγραφών της, που δεν χρειάζεται ένα γκαράζ για να το τοποθετήσετε, αφού αρκεί και ένα τραπέζι ή ακόμα και ένα ράφι.

Πρόκειται για συλλογή αβγών από ανθρακονήματα, όχι σαν αυτά τα βαμμένα που μπορεί να έχετε στο πασχαλινό τραπέζι σας, αλλά ένα έργο τέχνης, που προέκυψε από τη συνεργασία της Bugatti με τη Asprey.

Όπως καταλαβαίνετε έχουμε να κάνουμε με κάτι εξαιρετικά ιδιαίτερο και μοναδικό, που διακρίνεται για τις ξεχωριστές λεπτομέρειές του. Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ειδικά επεξεργασμένα, απαλλαγμένα από κάθε είδους ατέλεια. Οι μικρές ελέφαντες που διακρίνονται επάνω του, αποτελούν αναφορά στο στολίδι του καπό της Bugatti Type 41 Royale.

Ένα πλέγμα από ασήμι και διαμάντια αγκαλιάζει το αβγό, που είναι τοποθετημένο σε μια βάση, που όμως του επιτρέπει να ανοίξει. Μέσα σε αυτό υπάρχει μια απεικόνιση του Chateau Saint Jean. Το κτήμα στο Molsheim που αγοράστηκε από τον Ettore Bugatti το 1928 και βρίσκεται ακόμα στην ιδιοκτησία της Bugatti. Επιπλέον, ένα μικρό αντίγραφο της Type 41 βρίσκεται στο εσωτερικό.

Τέλος τα φυσικά αβγά θα συνοδεύονται και από ψηφιακά. Συνολικά θα κατασκευαστούν 111 αβγά, τα περισσότερα από αυτά θα είναι μαύρα, έχοντας τιμή από 18.000 ευρώ, ενώ τα τελευταία 12 θα προσφέρονται σε διάφορα άλλα χρώματα. Έτσι, αυτά τα τελευταία αναμένεται να είναι και τα πιο ακριβά, με τιμή που θα ξεκινάει πάνω από τα 180.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!