Η Mercedes-AMG GLS 63 εντοπίστηκε σε δοκιμές

Το κορυφαίο μοντέλο επιδόσεων της Mercedes, η GLS, πρόκειται να ανανεωθεί στα μέσα της ζωής του, όπως θα συμβεί και με την έκδοση AMG 63, που εθεάθη σε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Η Mercedes-AMG GLS 63 εντοπίστηκε σε δοκιμές

Το κορυφαίο μοντέλο επιδόσεων της Mercedes, η GLS, πρόκειται να ανανεωθεί στα μέσα της ζωής του, όπως θα συμβεί και με την έκδοση AMG 63, που εθεάθη σε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Η τρέχουσα Mercedes GLS αποκαλύφθηκε το 2019, όταν αντικατέστησε την GL-Class στην κορυφή του τομέα των SUV της γερμανικής εταιρείας. Η ανανεωμένη GLS θα είναι σύντομα κοντά μας, καθώς την πετύχαμε να δοκιμάζεται πέρυσι σε μορφή Maybach και τώρα για πρώτη φορά σε έκδοση AMG 63.

Η GLS δεν έχει ανταγωνισμό μόνο από τα BMW X7, Audi Q7, Range Rover και Porsche Cayenne, αλλά και από αμιγώς ηλεκτρικές εναλλακτικές λύσεις όπως η BMW iX, το Tesla Model X και το SUV EQS της Mercedes. Ένα αυτοκίνητο προπαραγωγής έκδοσης AMG 63 της GLS εθεάθη να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο, δίνοντάς μας άλλη μια ματιά στην ανανεωμένη σχεδίαση του μεγάλου SUV. Η εμπρός μάσκα θα είναι προσαρμοσμένη στην AMG 63 με διαφορετικές εισαγωγές αέρα κάτω από τα φωτιστικά σώματα, τα οποία ενδέχεται να υιοθετήσουν ακόμη και μια πιο σκούρα απόχρωση.

Υπάρχουν πλαϊνά σκαλοπάτια σε αυτό το αυτοκίνητο, καθώς και ένα νέο σετ τροχών αλουμινίου, μαύροι εξωτερικοί καθρέφτες και περισσότερες μαύρες λεπτομέρειες εκεί που το μοντέλο Maybach θα έχει χρώμιο. Στο πίσω μέρος υπάρχει η χαρακτηριστική διάταξη της εξάτμισης AMG με τέσσερις απολήξεις και διαχύτη. Οι πίσω ανακλαστήρες είναι ενσωματωμένοι στον προφυλακτήρα, σε αντίθεση με τις ξεχωριστές μονάδες της Maybach GLS.

Στο εσωτερικό, η σειρά GLS θα ευθυγραμμιστεί με τα τελευταία μοντέλα της Mercedes, διαθέτοντας ένα νέο τιμόνι δύο ακτινών, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στο πολυτελές sedan της S-Class. Το σύστημα infotainment θα αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση MBUX της Mercedes. Θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη και την ίδια οθόνη αφής με προσανατολισμό πορτραίτου που έκανε το ντεμπούτο της στην S-Class να χρησιμοποιείται στο SUV.

Η GLS θα πρέπει να λάβει την τελευταία τεχνολογία φωνητικών εντολών «Hey Mercedes» και αναβαθμισμένους επεξεργαστές. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν εξωτερικές κάμερες για να προσφέρει ένα «see-through καπό» (παρόμοιο με αυτό του Land Rover Defender) για να διευκολύνει την εκτός δρόμου οδήγηση και το παρκάρισμα.

Όσο για το μοντέλο Maybach, θα ανταγωνιστεί τα ανώτερα κλιμάκια των πολυτελών SUV, απέναντι στις Bentley Bentayga και Rolls-Royce Cullinan. Προηγούμενα teaser έχουν αναδείξει μια μεγαλύτερη μάσκα και ενδεχομένως νέες εισαγωγές αέρα από κάτω. Το δείγμα προπαραγωγής εντοπίστηκε με ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών και διαθέτουν τεράστιες δαγκάνες φρένων. Υπάρχουν επίσης χρωμιωμένα διακοσμητικά στα μαρσπιέ, τα πλευρικά παράθυρα και τις χειρολαβές των θυρών. Το σήμα της Maybach έλειπε από την 4η κολώνα στο μοντέλο δοκιμών, αλλά πιθανότατα θα εφαρμοστεί στα τελικά αυτοκίνητα παραγωγής.

Αντί να χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα MRAII με την τρέχουσα S-Class, η GLS βασίζεται στην πλατφόρμα MRA πρώτης γενιάς της Mercedes, ουσιαστικά μια επεκταμένη παραλλαγή του προηγούμενου μοντέλου GLE. Αυτό σημαίνει ότι ένα plug-in υβριδικό μοντέλο είναι απίθανο να παρουσιαστεί με αυτή την ανανέωση. Αντί να λάβει τους νέους κινητήρες υψηλής απόδοσης AMG E- της Mercedes, εκτιμάται ότι η GLS AMG 63 θα υιοθετήσει έναν 4λιτρο V8 twin-turbo, ο οποίος θα μπορούσε να ρυθμιστεί ώστε να βελτιώσει την απόδοση 611 ίππων και τα 850 Nm ροπής του απερχόμενου αυτοκινήτου.

Mercedes-AMG GLS 63

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!