Mercedes-Maybach GLS: Αρχηγού παρόντος…

Το πληθωρικό SUV της γερμανικής φίρμας ετοιμάζεται να υποδεχτεί την ανανεωμένη εκδοχή του η οποία δεν θα στερηθεί την έκδοση Maybach που με τη σειρά της θα επιδιώξει ακόμα πιο περισσότερη πολυτέλεια.

Mercedes-Maybach GLS: Αρχηγού παρόντος…

Το πληθωρικό SUV της γερμανικής φίρμας ετοιμάζεται να υποδεχτεί την ανανεωμένη εκδοχή του η οποία δεν θα στερηθεί την έκδοση Maybach που με τη σειρά της θα επιδιώξει ακόμα πιο περισσότερη πολυτέλεια.

H γερμανική φίρμα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανανέωσης για το κορυφαίο SUV της το οποίο έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής από τα πεδία δοκιμών, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, η Mercedes δεν θα περιοριστεί στις «απλές» εκδόσεις του μοντέλου, προετοιμάζοντας μια έκδοση με την φροντίδα της Maybach η οποία θα επιδιώξει να διεκδικήσει έδαφος έναντι μοντέλων όπως η Bentley Bentayga και η Rolls-Royce Cullinan.

Μια ματιά στην ακόμα μεγαλύτερη γρίλια η οποία πλαισιώνεται από ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα δίνουν μια γεύση από τις σχεδιαστικές αλλαγές στις οποίες δεδομένα θα περιλαμβάνονται άφθονες ποσότητες χρωμίου.

Το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο εφοδιάζεται από τροχούς 22 ιντσών, πίσω από τους οποίους διακρίνεται ένα σετ από θηριώδεις δαγκάνες.

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει σε προφίλ είναι οι λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά από χρώμιο που παρεπιδημούν στους αναβατήρες, το περίγραμμα των παραθύρων και στις χειρολαβές. Αυτό που δείχνει να λείπει είναι το έμβλημα της Maybach στην τελευταία κολώνα αν και αυτό αναμένεται να αλλάξει στις εκδόσεις παραγωγής.

Προς το παρόν, το επιμελές καμουφλάζ δεν αφήνει περιθώρια για συμπεράσματα σε ό,τι τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων αν και δεδομένα και αυτά θα περιβάλλονται από χρώμιο. Ακόμα σημαντικότερες αλλαγές θα συντελεστούν στο εσωτερικό καθώς η ανανεωμένη GLS θα εναρμονιστεί με τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει στην Mercedes-Benz και συγκεκριμένα με την S-Class.

Aυτό θα μεταφραστεί στην παρουσία της νεότερης εκδοχής του λειτουργικού για το MBUX, αν και είναι αμφίβολο να φιλοξενείται στην κάθετου προσανατολισμού οθόνη για το infotainment στην περίπτωση του SUV. Αυτό που δεν αποκλείεται να «μεταφερθεί» από την S-Class είναι ο στερεοσκοπικός τρισδιάστατος πίνακας οργάνων. Φυσικά στην Maybach έκδοση, τα παραπάνω θα συμπληρώσουν αυξημένες δόσεις πολυτέλειας οι οποίες θα μεταφραστούν σε ακόμα ακριβότερα υλικά και νέα gadgets.

Στην αθέατη πλευρά της Myabach GLS αναμένεται να βρεθεί ο V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων με την υπογραφή της AMG ο οποίος θα συνδυάζεται με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Στην μέχρι σήμερα αντίστοιχη έκδοση η απόδοση διαμορφώνεται σε 558 ίππους και 730 Nm ροπής αν και δεδομένα, με αφορμή την ανανέωση και τις δυνατότητες του κινητήρα θα σκαρφαλώσει ακόμα ψηλότερα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!