Η νέα plug-in υβριδική Lamborghini Urus σε δοκιμές

Το super SUV της Lamborghini, η Urus, θα αποκτήσει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης για να ενισχύσει την απόδοση και την ισχύ της.

Η νέα plug-in υβριδική Lamborghini Urus σε δοκιμές

Το super SUV της Lamborghini, η Urus, θα αποκτήσει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης για να ενισχύσει την απόδοση και την ισχύ της.

Η Lamborghini εντοπίστηκε να δοκιμάζει μια νέα plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV Urus. Αναμένουμε ότι το νέο σύστημα κίνησης θα αποκαλυφθεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους, έτοιμο να κυκλοφορήσει στις εκθέσεις το 2024.

Το plug-in υβριδικό σύστημα στην Urus δεν θα είναι εντελώς καινούργιο. Αποτελεί παραλλαγή αυτού που βρίσκεται στην Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid και σύντομα θα βρίσκεται και στη νέα Bentley Flying Spur.

Στην Porsche, πρόκειται για έναν 4λιτρο twin-turbo V8, που συνδυάζεται με μπαταρία 17,9 kWh, για συνολική απόδοση 700 ίππων. Συγκριτικά, η πρόσφατα αναβαθμισμένη Urus αποδίδει 666 ίππους, οπότε το plug-in υβριδικό μοντέλο θα αποτελέσει ένα υγιές βήμα προς τα πάνω σε ισχύ.

Η μπαταρία της Porsche αναβαθμίστηκε το 2020 για να αυξήσει την ηλεκτροκίνητη λειτουργία με αυτονομία 50 χλμ. Η επιπλέον μάζα του SUV Urus θα κάνει αυτή την τιμή να μειωθεί, αν η Lamborghini δεν αυξήσει περαιτέρω τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Ο χρόνος φόρτισης για την plug-in υβριδική Urus θα πρέπει να διαρκεί περίπου τρεις ώρες με έναν φορτιστή 7,2 kW.

Όσον αφορά το αυτοκίνητο δοκιμών στις κατασκοπευτικές μας φωτογραφίες, μπορούμε ήδη να δούμε ότι θα λάβει έναν προσαρμοσμένο εμπρός και πίσω μέρος για τις εκδόσεις S και Performante. Εξακολουθεί να υπάρχει μια διάταξη με τέσσερις απολήξεις εξάτμισης όπως και στα τρέχοντα μοντέλα Urus και πολλές επιθετικά σχεδιαστικές πινελιές με ακμές για να το διαφοροποιήσουν από άλλα SUV του ομίλου Volkswagen που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, όπως η Porsche Cayenne, η Bentley Bentayga και το Audi Q8.

Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της Urus θα πρέπει επίσης να εμφανιστεί στον αντικαταστάτη του απερχόμενου supercar Lamborghini Huracan, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Η Lamborghini θα δει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο να βγαίνει στους δρόμους το 2028, ένα μεγάλο SUV που προορίζεται να αντικαταστήσει τη σημερινή Urus.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!