Εντοπίστηκε η νέα Maserati GranCabrio Folgore

Με τρεις ηλεκτροκινητήρες, η Maserati GranCabrio Folgore είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο 760 ίππων με ανοιχτή οροφή.

Εντοπίστηκε η νέα Maserati GranCabrio Folgore

Με τρεις ηλεκτροκινητήρες, η Maserati GranCabrio Folgore είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο 760 ίππων με ανοιχτή οροφή.

Το βάρος και οι απαιτήσεις στη διάταξη ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης δεν προσφέρονται ιδιαίτερα για cabrio αυτοκίνητα, αλλά η Maserati ελπίζει να πετύχει τη φόρμουλα με το GranCabrio Folgore. Όταν λανσαριστεί αργότερα φέτος, θα στέκεται μόνο του ως το πρώτο ηλεκτρικό grand tourer με ανοιχτή οροφή στην αγορά, υποστηριζόμενο από την ίδια πλατφόρμα τριών κινητήρων 800 Volt με τη Maserati GranTurismo Folgore.

Αυτές οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες απεικονίζουν ένα καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο προπαραγωγής με υφασμάτινη οροφή. Η απουσία των απολήξεων εξάτμισης στο πίσω μέρος σχεδόν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την ηλεκτρική Folgore. Όπως και το coupe, το ηλεκτρικό cabrio υιοθετεί μία εμπρός μάσκα που μειώνει την οπισθέλκουσα, με μικρότερους αεραγωγούς από τις εκδόσεις με V6 κινητήρα, και τις ίδιες αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες 20 και 21 ιντσών.

Με έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά και δύο που τροφοδοτούν κάθε πίσω τροχό, η Folgore έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το torque vector με μεγάλη ακρίβεια και οι κινητήρες έχουν συνδυασμένη απόδοση 1.200 ίππων. Ωστόσο, αυτό το νούμερο είναι μόνο θεωρητικό, με την ενσωματωμένη μπαταρία των 92,5 kWh να μπορεί να τους κινήσει με ισχύ 760 ίππων.

Το πακέτο μπαταριών είναι τοποθετημένο σε σχήμα Τ στο κέντρο του αυτοκινήτου -και όχι κάτω από το δάπεδο- για να είναι δυνατή η χαμηλότερη θέση οδήγησης και η κομψή γραμμή οροφής που χαρακτηρίζει τα grand tourer της Maserati. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε ταχύτητες έως 270 kW, αλλά η αυτονομία της GranCabrio Folgore θα υπολείπεται της αυτονομίας 450 χλμ. του coupe, λόγω του μηχανισμού αναδίπλωσης της οροφής.

Αυτό θα προσθέσει περισσότερο βάρος στα 2.260 κιλά της GranTurismo Folgore, οπότε αναμένεται επίσης και ελαφρώς πιο αργός χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα. Παρόλα αυτά, με το coupe να ολοκληρώνει το σπριντ σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, το GranCabrio δεν θα απογοητεύσει. Η Maserati έχει παρουσιάσει μια σειρά εικόνων της GranCabrio με κινητήρα V6, η οποία θα αρχίσει να πωλείται μαζί με τη Folgore το 2023.

Θα είναι διαθέσιμα δύο εκδόσεις κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθένας εκ των οποίων θα βασίζεται γύρω από τον 3λιτρο twin-turbo V6 «Nettuno» του supercar MC20. Η έκδοση Modena θα αποδίδει 490 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ η Trofeo θα έχει τον ίδιο κινητήρα, ρυθμισμένο να αποδίδει σε υψηλότερα επίπεδα: 550 ίππους και 650 Nm ροπής, για την ακρίβεια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!