Project G Mondo: Μια high-fashion G-Class υπεράνω… προδιαγραφών

O οίκος Moncler παρουσιάζει την δική του φαντασιακή εκδοχή για το εμβληματικό off-roader της Mercedes-Benz με θεαματικά αποτελέσματα

Project G Mondo: Μια high-fashion G-Class υπεράνω… προδιαγραφών

O οίκος Moncler παρουσιάζει την δική του φαντασιακή εκδοχή για το εμβληματικό off-roader της Mercedes-Benz με θεαματικά αποτελέσματα

Προσφάτως η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον οίκο Moncler. Aν και όλοι θεώρησαν αρχικά ότι η συνεργασία θα εστίαζε στην τοποθέτηση του λογότυπου της Mercedes σε μια σειρά προϊόντων της ιταλικής φίρμας σπορ ένδυσης, κυρίως γνωστής για το είδος των bomber jackets, ή κάτι παρόμοιο, η πραγματικότητα ξεπέρασε την όποια φαντασία, με το Project Mondo G.

O λόγος για την επαναπροσέγγιση της G-Class από τους σχεδιαστές της Moncler με αποτέλεσμα το εικονιζόμενο πρωτότυπο το οποίο παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μοδας του Λονδίνου ως μέρος του show που άνοιξε το defile του ιταλικού οίκου.

Αν και μάλλον ελάχιστη σημασία έχει, το Project Mondo G παίρνει ως αφετηρία την τρίθυρη G-Class η οποία έχει εκλείψει από την γκάμα του εμβληματικού off-roader κάτι που σημαίνει ότι έχει και μικρότερο μήκος το οποίο διαμορφώνεται σε μόλις 4,6 μέτρα. Αντιθέτως με την συνδρομή των «φουσκωτών» τροχών το πλάτος ανέρχεται σε σχεδόν 3,4 μέτρα ενώ το συνολικό βάρος της one-off G-Class, διαμορφώνεται σε 2,5 τόνους κάτι που προφανώς έχει να κάνει με τις προσθήκες.

Αν δεν είστε ιδιαιτέρως παρατηρητικοί εκτός από τα προφανή στοιχεία που παραπέμπουν στα μπουφάν της Moncler, αξίζει να δώσετε λίγη σημασία στο γιγαντιαίων διαστάσεων zipper που παρεπιδημεί στην οροφή της G-Class η οποία όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς θα αποτελέσει ένα one-off πρωτότυπο το οποίο θα παραμείνει στην συλλογή μιας από τις δύο εταιρείες αν δεν δημοπρατηθεί σε κάποιον συλλέκτη με έφεση στον κόσμο της Τέχνης και της Μόδας.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Mercedes αποφασίζει να εκπλήξει με μια διαφορετική συνεργασία καθώς, πέρυσι παρουσίαση την WILL.I.AMG μια AMG GT 4-Door με δύο πόρτες και με όψη που παρέπεμπε στην G-Class ενώ, το 2021 ένωσε τις δυνάμεις της με τον αείμνηστο επικεφαλής σχεδιασμού της Louis Vuitton, Virgil Abloh o ο οποίος ανέλαβε την επιμέλεια του Project Maybach.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!