To ηλεκτρικό Zeekr X έχει ευρωπαϊκές βλέψεις

Η Zeekr εμπλούτισε τη γκάμα των μοντέλων της με το νέο ηλεκτρικό SUV X, και η μάρκα -που ανήκει στην Geely- έχει σχέδια να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά.

To ηλεκτρικό Zeekr X έχει ευρωπαϊκές βλέψεις

Η Zeekr εμπλούτισε τη γκάμα των μοντέλων της με το νέο ηλεκτρικό SUV X, και η μάρκα -που ανήκει στην Geely- έχει σχέδια να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Zeekr, η premium μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την Κίνα και την οποία ξεκίνησε η ιδιοκτήτρια μάρκα της Volvo, η Geely, παρουσίασε το τελευταίο της μοντέλο, που ονομάζεται Zeekr X. Περιγράφεται από την εταιρεία ως ένα «αστικό SUV», και θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας της εταιρείας.

Αναμένεται να κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο, αλλά η Zeekr έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι βασίζεται στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture της Geely, την ίδια που χρησιμοποιεί το πρόσφατα λανσαρισμένο smart #1. Στοιχεία της θα χρησιμοποιηθούν επίσης από τη Volvo για το επερχόμενο μικρό μοντέλο της, που ονομάζεται EX30.

Το Zeekr X φέρεται να είναι ικανό για επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, οπότε είναι πιθανό να χρησιμοποιεί τη διαμόρφωση με δύο ηλεκτροκινητήρες που υιοθετήθηκε από την έκδοση Brabus του #1. Το Zeekr X έχει μήκος 4.450 χιλιοστά, άρα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Kia e-Niro, με το μεταξόνιό του να είναι επίσης ελαφρώς μεγαλύτερο, στα 2.750 χιλιοστά.

Η Zeekr αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου έγινε από την παγκόσμια ομάδα της στο Γκέτεμποργκ, υπό την καθοδήγηση του πρώην επικεφαλής του σχεδιασμού της Audi και της Bentley, Stefan Sielaff. Ο σχεδιασμός συνδυάζει ένα σχετικά συμβατικό εμπρός μέρος με ένα ανασηκωμένο πίσω μέρος και μια χαρακτηριστική γραμμή στο πίσω μέρος των παράθυρων.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμβατικές χειρολαβές θυρών, αλλά φαίνεται να υπάρχουν μικρά κουμπιά, κρυμμένα στις δεύτερες και τρίτες κολόνες, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσετε πρόσβαση στην καμπίνα. Η Zeekr δεν έχει κάνει κανένα επίσημο σχόλιο σχετικά με τα σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη, αλλά οι εσωτερικές ανακοινώσεις που διέρρευσαν πρόσφατα, έδειξαν ότι η μάρκα εκτιμά ότι θα διαθέτει αυτοκίνητα στη Γηραιά ήπειρο έως το 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!