Με supercar θα γιορτάσει η Aston Martin τα φετινά της «γενέθλια

Η Aston Martin συμπληρώνει φέτος 110 χρόνια ιστορίας και θα το γιορτάσει με μια πλειάδα από συναρπαστικές πρεμιέρες, μεταξύ των οποίων και ένα περιορισμένης παραγωγής και πέρα από την φαντασία supercar

Με supercar θα γιορτάσει η Aston Martin τα φετινά της «γενέθλια

Η Aston Martin συμπληρώνει φέτος 110 χρόνια ιστορίας και θα το γιορτάσει με μια πλειάδα από συναρπαστικές πρεμιέρες, μεταξύ των οποίων και ένα περιορισμένης παραγωγής και πέρα από την φαντασία supercar

Στις 15 Ιανουαρίου του 1913, οι Lionel Martin και Robert Bamford ένωσαν τις δυνάμεις του για να δημιουργήσουν την πρώτη Aston Martin, θέτοντας τις βάσεις για αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως Aston Martin και η οποία κλείνει φέτος τα 110 της χρόνια. Όπως ήδη ανακοίνωσαν οι Βρετανοί, οι εορτασμοί για την επέτειο θα διαρκέσουν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς η οποία προδιαγράφεται από την Aston Martin ως «μνημειώδης» με αποκορύφωμα την πρεμιέρα ενός «νέου, περιορισμένης παραγωγής μοντέλου».

Αν και η βρετανική φίρμα δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για το νέο της δημιούργημα, υπάρχουν δύο εκδοχές, είτε θα πρόκειται για ένα ακόμα πιο εξωτικών προδιαγραφών μοντέλο με βάση την Valkyrie είτε για κάτι ακόμα πιο υπερβατικό και one-off όπως η Vulcan και η Victor καθώς η Aston Martin έχει παράδοση και ιδιαίτερη ευχέρεια σε προϊόντα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής.

Πλην του μοντέλου που θα αποτελέσει την κορωνίδα των εορτασμών η Aston Martin ετοιμάζει επίσης για το 2023 την DBS 770 Ultimate η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στις 18 Ιανουαρίου και θα αποτελέσει την τελευταία υπόκλιση του μοντέλου αλλά και του V12 κινητήρα, ενώ επίκειται και η έκδοση παραγωγής της εξωπραγματικής plug-in υβριδικής Valhalla των 1.000+ ίππων.

Για την ακρίβεια όπως σημειώνει η Aston Martin χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στην Valhalla, το 2023 θα δούμε το νέο μοντέλο που θα αποτελέσει εφαλτήριο της νέας γενιάς αυτοκινήτων της φίρμας που θα αποπνέουν ακόμα περισσότερο «την αίσθηση υπερπολυτέλειας, υψηλών επιδόσεων και οδηγικών συγκινήσεων» με τις οποίες είναι συνυφασμένη η βρετανική φίρμα.

Η Valhalla δείχνει να ταιριάζει απόλυτα με την περιγραφή, κυρίως λόγω του plug-in υβριδικού συνόλου το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις θα αποτελείται από V8 κινητήρα 4,0 λίτρων και ηλεκτρικά μοτέρ που θα εξασφαλίζουν εκτός από την ισχύ 1.000+ ίππων δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εορτασμών η Aston Martin ετοιμάζει εκπλήξεις για τις διοργανώσεις του φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwodd, του Pebble Beach Concours d’ Elegance αλλά και για το βρετανικό GP του Silverstone.

Mέχρι να συμβούν όλα τα παραπάνω, η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα μερικά σπάνια ενσταντανέ όπου η Valkyrie συνυπάρχει με το Razor Blade του 1923, ενός από τα παλαιότερα αγωνιστικά Aston Martin που επιβίωσαν μέχρι το σήμερα.

Για την ιστορία αλλά και για εκείνους που αγαπούν τις συμπτώσεις και τους συμβολισμούς, η Aston Martin στην 110ετή ιστορία της έχει καταγράψει πωλήσεις λίγο παραπάνω από 110.000 μονάδες.  

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!