Suzuki eVX: H νέα ηλεκτρική σελίδα της ιαπωνικής φίρμας

H ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα πάρει την μορφή ενός SUV λίγου μεγαλύτερου σε διαστάσεις από το Vitara και θα αρχικά συστήνεται μέσω ενός concept car με τα διακριτικά eVX

Suzuki eVX: H νέα ηλεκτρική σελίδα της ιαπωνικής φίρμας

H ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα πάρει την μορφή ενός SUV λίγου μεγαλύτερου σε διαστάσεις από το Vitara και θα αρχικά συστήνεται μέσω ενός concept car με τα διακριτικά eVX

Η Suzuki ετοιμάζεται να κάνει άνοιγμα στην ηλεκτροκίνηση, εξελίσσοντας την πρώτη αντίστοιχη τεχνολογίας πρότασή της η οποία συστήνεται μέσω του concept eVX το οποίο πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στην έκθεση του Νέου Δελχί στην μακρινή Ινδία.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το eVX που παίρνει την μορφή ενός μυώδους SUV λίγο μεγαλύτερου από το Vitara, θα μετασχηματιστεί σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής το 2025.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, η Suzuki σημειώνει ότι το eVX συνδυάζει τις γνωστές τετρακίνητες αρετές με τις οποίες είναι συνυφασμένη η φίρμα με τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου ηλεκτροκίνητου, χωρίς ωστόσο να μπαίνει σε επιπλέον λεπτομέρειες.

Το eVX έχει μήκος 4,3 μέτρα, πλάτος 1,8 μ. και ύψος 1,6 μέτρα, διαστάσεις που συνδυαστικά με τις συνήθειες εξασφαλίσεις της ηλεκτροκίνησης, υπόσχονται και μεγαλύτερη ευρυχωρία σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο του μεγέθους του. Η μπαταρία τοποθετείται στο πάτωμα και έχει χωρητικότητα 60 kWh η οποία υπόσχεται αυτονομία 550 χλμ. αν και το συγκεκριμένο μέγεθος έχει προκύψει βάσει το πιο ευνοϊκού ινδικού πρωτοκόλλου MIDC.

Η Suzuki δεν ανακοινώνει προς το παρόν άλλα στοιχεία, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για την προσθήκη του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην γκάμα της.

Να σημειωθεί εξάλλου, ότι προσφάτως η ιαπωνική φίρμα δημιούργησε μια νέα κοινοπραξία με την καναδική εταιρεία Inmotive, με στόχο την εξέλιξη ενός κιβωτίου δύο σχέσεων για ηλεκτροκίνητα οχήματα το οποίο θα εφοδιάζει τα ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής της Suzuki στο μέλλον και σύμφωνα με τις συστάσεις θα συμβάλλει σε διευρυμένη αυτονομία.

Την πρεμιέρα του eVX στην ινδική έκθεση προλόγισε ο πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki ο οποίος αποκάλυψε ότι η έκδοση παραγωγής του eVX θα διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω το eVX, το πρώτο μας ηλεκτροκίνητο μοντέλο παγκόσμιου βεληνεκούς. Στον όμιλο Suzuki η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί προτεραιότητα και για αυτό προωθούμε μια σειρά μέτρων παγκοσμίως προκειμένου να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η Suzuki θα εξακολουθήσει να προσφέρει υψηλής αξίας προϊόντα σε όλο τον κόσμο, βελτιστοποιώντας τα σύμφωνα με τις διαφορετικές ανάγκες των ανθρώπων ανά τον κόσμο», επεσήμανε ο ίδιος κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου μοντέλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!