Ανανέωση για την ηλεκτρική Mercedes EQA

H Mercedes EQA, το εισαγωγικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, θα ανανεωθεί φέτος, καθώς βρίσκεται στα μέσα της ζωής του.

Ανανέωση για την ηλεκτρική Mercedes EQA

H Mercedes EQA, το εισαγωγικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, θα ανανεωθεί φέτος, καθώς βρίσκεται στα μέσα της ζωής του.

Η Mercedes επιθυμεί να αλλάξει δραστικά τη σειρά των ηλεκτρικών μοντέλων της τα επόμενα χρόνια, αλλά πριν το κάνει, η EQA θα λάβει ένα facelift για να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με τη νέα iX1 της BMW και το Volvo XC40 Recharge. Το EQA είναι μαζί μας από το 2021, οπότε αυτό το facelift έρχεται αρκετά σύντομα στη διάρκεια ζωής του μικρού ηλεκτρικού SUV. Κρίνοντας από αυτές τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το ανανεωμένο μοντέλο θα λάβει εξωτερικές βελτιώσεις μεσαίας κλίμακας.

Το εμπρός μέρος της νέας Mercedes EQA θα διαθέτει ένα νέο στιλ, πιθανότατα πιο αποδοτικό αεροδυναμικά, ενώ μπορούμε να δούμε μια νέα μάσκα και μια νέα υπογραφή προβολέων. Υπάρχει περισσότερο καμουφλάζ στο πίσω μέρος, γεγονός που υποδηλώνει καινούργια φωτιστικά σώματα. Ο χαμηλότερος πίσω προφυλακτήρας μπορεί επίσης να επωφεληθεί από έναν ανασχεδιασμό.

Η EQA βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2, όπως και το παρόμοιου μεγέθους SUV GLA, με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Mercedes επενδύει σημαντικά στη νέα πλατφόρμα MMA (και θα παρουσιάσει τρεις νέες πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025), που θα αποτελέσει τη βάση για ένα νέο εισαγωγικό μέλος της γκάμας μοντέλων EQ το 2024.

Συνεπώς, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τεράστιες αναβαθμίσεις στο σύστημα κίνησης της EQA. Η πλατφόρμα MMA θα μπορούσε να επιτρέψει το λανσάρισμα μίας sedan έκδοσης της EQA, η οποία, αν ακολουθηθεί η υπόλοιπη ονοματολογία της EQ, θα είχε ως αποτέλεσμα τη μετονομασία της EQA σε EQA SUV.

Η έκδοση 250+ της EQA έχει αυτονομία 500 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τη Mercedes. Οι εκδόσεις 300 και 350 είναι καλές για 417 χλμ., οπότε δεν περιμένουμε δραματικές αλλαγές. Οι μέγιστες ταχύτητες φόρτισης για το EQA φτάνουν τα 100 kW, που είναι λίγο απογοητευτική τιμή, σε σύγκριση με ανταγωνιστές όπως το Ford Mustang Mach-E και το Volvo XC40 dual-motor Recharge, καθώς αμφότερα προσφέρουν φόρτιση 150 kW. Θα περιμέναμε κάποια βελτίωση αυτή της τιμής για το ανανεωμένο EQA.

Το νέο λειτουργικό σύστημα infotainment MB.OS της Mercedes θα κυκλοφορήσει το 2024, αλλά η εταιρεία λέει ότι θα κάνει το ντεμπούτο του σε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, αποκλείοντας την εμφάνιση της τεχνολογίας στην ανανεωμένη EQA.

Mercedes EQA

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!