Το ποδήλατο ως χειμερινό σπορ

Αυστριακή εταιρεία με ειδίκευση στα «ανταλλακτικά» ηλεκτρικών ποδηλάτων δημιουργεί ένα kit που μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε ηλεκτρικό ή συμβατικό ποδήλατο σε snowmobile, για ανεμπόδιστες ποδηλατάδες στο χιόνι

Το ποδήλατο ως χειμερινό σπορ

Αυστριακή εταιρεία με ειδίκευση στα «ανταλλακτικά» ηλεκτρικών ποδηλάτων δημιουργεί ένα kit που μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε ηλεκτρικό ή συμβατικό ποδήλατο σε snowmobile, για ανεμπόδιστες ποδηλατάδες στο χιόνι

Αν και ο χειμώνας μάλλον αρνείται προς το παρόν να μας καταδεχτεί ως χώρα, η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών έχουν ήδη υποδεχτεί το πρώτο ή και το δεύτερο κύμα… χιόνος.  Επειδή όμως ο καιρός έχει γυρίσματα, αν θεωρείται εαυτούς από τους σκληροπυρηνικούς χρήστες ποδηλάτου και θα εμμένατε στο συγκεκριμένο μέσο, αν υπήρχε δυνατότητα, ακόμα και αν τα πάντα είχαν καλυφθεί με χιόνι, μια αυστριακή εταιρεία ονόματι FasterBikes που ειδικεύεται σε μετατροπές, βελτιώσεις αλλά και κατασκευές ηλεκτρικών ποδηλάτων παρουσιάζει το «απόλυτο» kit προκειμένου το ποδήλατο να περιληφθεί στον κατάλογο των χειμερινών σπορ.

Το S-Trax όπως ονομάζεται το kit μετατροπής της FasterBikes μπορεί να τοποθετηθεί στην πλειονότητα ηλεκτρικών και μη ποδηλάτων με ορισμένες -λίγες- εξαιρέσεις και έγκειται ουσιαστικά στην αντικατάσταση των τροχών από ένα πέδιλο σκι μπροστά και ένα σετ από ερπύστριες πίσω.

Όπως πολύ εύκολα υποθέτει κανείς το πέδιλο σκι εξασφαλίζει την απαραίτητη ολίσθηση και την διατήρηση του ελέγχου σε χιονισμένες πλαγιές ενώ η ερπύστρια πίσω μπορεί να αξιοποιηθεί ως κινητήριος δύναμη, αλλά και ως το μοναδικό φρένο πλέον του ποδηλάτου διασφαλίζοντας με την συνδρομή ενός μηχανικού δίσκου ότι δεν θα σας πάρει η –χιονισμένη- κατηφόρα.

Στην περίπτωση του ηλεκτρικού ποδηλάτου για την κίνηση μπορεί να εξακολουθήσει να αξιοποιείται το ηλεκτρικό μοτέρ ως μέσο υποβοήθησης με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά πλέον στον πίσω άξονα-ερπύστρια. Για τα συμβατικά ποδήλατα, ισχύει ακριβώς το ίδιο για την μετάδοση της κίνησης αν και αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί, αποκλειστικά κάνοντας πετάλι.

Σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις, το kit δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα e-bikes όπου το ηλεκτρικό μοτέρ αποτελεί μέρος των τροχών, ενώ στα μειονεκτήματα θα μπορούσε σίγουρα να καταλογίσει κανείς και την τιμή του η οποία ανέρχεται σε 2.500 ευρώ δηλαδή όσο περίπου χρειάζεστε για να αγοράσετε ένα αξιοπρεπές ηλεκτρικό ποδήλατο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!