Εντοπίστηκε για πρώτη φορά η sedan εκδοχή της Mercedes EQΑ

H Mercedes EQA θα αποκτήσει μια sedan παραλλαγή, που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το ομώνυμο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Mercedes.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά η sedan εκδοχή της Mercedes EQΑ

H Mercedes EQA θα αποκτήσει μια sedan παραλλαγή, που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το ομώνυμο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Mercedes.

Εντοπίσαμε την ολοκαίνουργια, αμιγώς ηλεκτρική sedan Mercedes EQA σε δοκιμές, και παρότι βρίσκεται νωρίς στη φάση της εξέλιξής του ακόμα, το πρωτότυπο αυτοκίνητο αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες για το επόμενο εισαγωγικό μοντέλο της σειράς EQ της γερμανικής μάρκας.

Όσον αφορά το ηλεκτροκίνητο μέλλον της, η Mercedes έχει ήδη δείξει τα περισσότερα από τα χαρτιά της, δηλώνοντας ότι θα λανσάρει τρεις νέες πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025, με τη μορφή MB.EA, AMG.EA και VAN.EA. Η Mercedes δήλωσε επίσης το 2021 ότι θα έχει μια αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική λύση για κάθε μοντέλο που κατασκευάζει εκείνη την εποχή.

Η γκάμα EQ αποτελείται σήμερα από τις EQA, EQB, EQC, EQE SUV και την coupe παραλλαγή της EQE, την EQS SUV, καθώς και το φορτηγάκι EQV. Η εισαγωγική EQA λανσαρίστηκε το 2021, βασιζόμενη μια βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας MFA2 που μοιράζεται με το GLA SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παρόλο που αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό sedan θα χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα EQA, η αρχιτεκτονική θα είναι εντελώς καινούργια.

Νωρίτερα το 2022, ο CEO της Mercedes Ola Kallenius δήλωσε: «Στο μέλλον, το σημείο εισόδου στη μάρκα της Mercedes θα είναι διαφορετικό από το σημερινό». Αυτό αναφερόταν σε μια νέα αρχιτεκτονική MMA που η Mercedes σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο της έως το 2024, που είναι πιθανό να λανσαριστεί με τη sedan EQA. Η πλατφόρμα MMA θα μπορεί να υποδεχθεί αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες καθώς και κινητήρες εσωτερικής καύσης, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία άλλης μίας γενιάς A-Class.

Ο Holger Enzmann, υπεύθυνος εγχειρήματος της Mercedes για τις πλατφόρμες EQE και EQS EVA2, δήλωσε: «Έχουμε μιλήσει για την A-Class και την εξετάζουμε την αντικατάστασή της. Δεν θα βασίζεται στην EVA2, καθώς αυτή είναι για μεγαλύτερα οχήματα, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα δούμε ένα όχημα σε αυτή την κατηγορία». Αυτό το αυτοκίνητο είναι σχεδόν σίγουρα το sedan EQA που έχουμε εντοπίσει, αλλά όπως θα δούμε με την επερχόμενη CLE (που θα αντικαταστήσει τις δίθυρες εκδόσεις της C-Class και της E-Class), η Mercedes δεν φοβάται να απλοποιήσει τη γκάμα της. Με αυτό το σκεπτικό, το σαλούν EQA θα μπορούσε να αποτελεί μια αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική λύση της C-Class.

Όσον αφορά το ίδιο το αυτοκίνητο δοκιμής, εξακολουθεί να είναι βαριά καμουφλαρισμένο και φαίνεται να υπάρχει μια ψεύτικη μάσκα στο εμπρός μέρος. Η γραμμή της οροφής δείχνει σίγουρα πιο κομψή από τη sedan A-Class και πιο ευθυγραμμισμένη με τη σιλουέτα της CLA. Φαίνεται επίσης να υπάρχει μια πτυχή στο αμάξωμα, που ρέει από την κορυφή του θόλου των εμπρός τροχών έως τον πίσω άξονα.

Η Mercedes υποστηρίζει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα infotainment MB.OS θα κυκλοφορήσει στα μοντέλα της από το 2024, οπότε είναι πιθανό να δούμε αυτή την τεχνολογία στην EQA.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!