Η νέα BMW M2 με όλα τα καλούδια του τμήματος M

Στην Έκθεση του Essen η BMW παρουσιάζει τα στοιχεία αναβάθμισης που προσφέρει η M Performance για τα κορυφαία σπορ μοντέλα της.

Η νέα BMW M2 με όλα τα καλούδια του τμήματος M

Στην Έκθεση του Essen η BMW παρουσιάζει τα στοιχεία αναβάθμισης που προσφέρει η M Performance για τα κορυφαία σπορ μοντέλα της.

Μετά την επίσημη αποκάλυψη της BMW M2 η γερμανική εταιρεία επανέρχεται για να παρουσιάσει τα στοιχεία αναβάθμισης που συνοδεύουν το μοντέλο και προέρχονται από την M Performance. Αυτό θα γίνει στην Έκθεση του Essen στη Γερμανία.

Εξωτερικά διακρίνεται για τα βοηθήματα στο εμπρός μέρος αλλά και στο πλάι, τα οποία επιδρούν θετικά στην αεροδυναμική του coupe μοντέλου. Επίσης, στα νέα στοιχεία περιλαμβάνεται μια αεροτομή στο πίσω μέρος, αλλά και ένας διαχύτης. Νέα είναι και η εξάτμιση από τιτάνιο, η οποία ζυγίζει οκτώ κιλά λιγότερα, ενώ βελτιώνει σημαντικά και τον ήχο.

Στο εσωτερικό η νέα BMW M2 έχει εσωτερικό από carbon και Alcantara που ντύνει το υποβραχιόνιο. Την εικόνα συμπληρώνει η καμπυλωτή οθόνη της BMW, η οποία διαθέτει πολλές ρυθμίσεις για διαμόρφωση των χαρακτηριστικών M του αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό της νέας BMW M2 βρίσκεται ο 3λιτρος διπλά υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος κινητήρας της γερμανικής εταιρείας. Αποδίδει 460 ίππους και 550 Nm ροπής. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και αυτόματο με 8 σχέσεις.

Η M2 με το χειροκίνητο κιβώτιο επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα και 4,1 δλ. σε συνδυασμό με το αυτόματο 8άρι. Μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 200 χλμ./ώρα σε 13,5 δευτερόλεπτα (αυτόματο) ή 14,3 δευτερόλεπτα (χειροκίνητο). Η μέγιστη ταχύτητα της νέας BMW M2 (ηλεκτρονικά περιορισμένη) είναι 250 χλμ./ώρα, ενώ με το πακέτο M μπορεί να φτάσει τα 284 χλμ./ώρα.

Η έκθεση αυτοκινήτου του Essen ξεκινά στις 3 Δεκεμβρίου. Η Μ2 με εξαρτήματα M Performance δεν θα είναι η μόνη στην έκθεση της BMW, με την αυτοκινητοβιομηχανία να παρουσιάζει επίσης την M3 Touring, την M240i Coupe και την ηλεκτρική i4 M50.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!