Η νέα Mercedes CLE πλησιάζει προς την πλήρη αποκάλυψη

Η Mercedes CLE θα κυκλοφορήσει σε coupe και cabrio έκδοση, αντικαθιστώντας τις δίθυρες εκδόσεις της C-Class και της E-Class.

Η νέα Mercedes CLE πλησιάζει προς την πλήρη αποκάλυψη

Η Mercedes CLE θα κυκλοφορήσει σε coupe και cabrio έκδοση, αντικαθιστώντας τις δίθυρες εκδόσεις της C-Class και της E-Class.

Η Mercedes βάζει τις τελευταίες πινελιές στο ολοκαίνουργιο μοντέλο της, την CLE. Αυτές οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ένα cabrio μοντέλο, αλλά το έχουμε ήδη δει να δοκιμάζεται σε coupe και hot AMG μορφές.

Η CLE θα αντικαταστήσει ουσιαστικά τις δίθυρες εκδόσεις της C-Class και της E-Class, οι οποίες προσφέρονταν σε coupe και cabrio αμάξωμα. Έχουμε επίσης δει τη CLE να δοκιμάζεται στο Nurburgring, κάτι που δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι θα τοποθετηθεί ως ένα πιο σπορ μοντέλο από τις τρέχουσες C-Class και E-Class.

Αν και πρόκειται για ένα νέο μοντέλο από τη Mercedes, η CLE θα έχει άφθονο ανταγωνισμό. Θα τη δούμε να κοντράρεται με το Audi A5 και τη Σειρά 4 της BMW στον τομέα των compact executive coupe και να μάχεται με τα RS5 και M4 με μια καυτή παραλλαγή 63, που έχει εξελιχθεί από την AMG.

Οι κανονικές εκδόσεις της CLE θα αποκτήσουν μικρότερες ζάντες, ειδική μάσκα και κρυφές απολήξεις της εξάτμισης. Η έκδοση AMG 43 που έχουμε εντοπίσει διαθέτει διπλές απολήξεις εξατμίσεων. Σε αντίθεση με τις C-Class και E-Class, η πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα και όχι στη θύρα του χώρου αποσκευών.

Η ναυαρχίδα των επιδόσεων CLE 63 θα αποκτήσει μάσκα AMG και μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. Το ελαφρώς πιο λεπτό σύμπλεγμα προβολέων παραμένει, αλλά θα μπορούσαμε να δούμε μια διαφορετική διάταξη. Οι θόλοι των τροχών είναι επίσης φαρδύτεροι από ό,τι στις κανονικές εκδόσεις, κάτι που είδαμε προηγουμένως στην έκδοση CLE 43 cabrio. Η νέα μονάδα πίσω φωτιστικών σωμάτων συνοδεύει μια μεγαλύτερη αεροτομή και μια τετραπλή διάταξη εξατμίσεων, κλασικό χαρακτηριστικό των μοντέλων Mercedes-AMG.

Με την ανοιχτή CLE, η Mercedes έχει προτιμήσει την υφασμάτινη οροφή στα τελευταία μοντέλα της και η CLE θα ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση. Οι αναλογίες των αυτοκινήτων δοκιμών που έχουμε εντοπίσει δείχνουν να έχουν την τυπική μορφή της Mercedes, οπότε δεν περιμένουμε δραστική αλλαγή της σχεδιαστική γλώσσα για το νέο μοντέλο.

Τα πολλαπλά CLE που έχουμε εντοπίσει σε δοκιμές, υποδηλώνουν ότι το τελικό αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τις αποκλειστικές μας εικόνες. Δεν υπάρχουν πολλά που θα διαφοροποιούν οπτικά την coupe και cabrio έκδοση, εκτός φυσικά από την αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή του τελευταίου.

Δεν έχουμε δει ακόμη το εσωτερικό της νέας CLE, αλλά πιστεύουμε ότι η καμπίνα θα ακολουθεί παρόμοια διάταξη με την τελευταία Mercedes C-Class. Αυτό σημαίνει ένα νέο σύστημα infotainment με το ίδιο λογισμικό MBUX που εισήχθη στην τρέχουσα S-Class. Θα πρέπει να εμφανίζεται σε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, με οθόνη αφής 11,9 ιντσών. Οι οθόνες θα είναι ξεχωριστές μεταξύ τους και όχι συνδεδεμένες όπως αυτή που χρησιμοποιεί η Mercedes για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα EQ.

Η τεχνολογία Head-up display θα είναι επίσης διαθέσιμη, αλλά χωρίς το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας HUD που υπάρχει στην πολυτελή S-Class. Το πιο πρόσφατο σύστημα MBUX μπορεί επίσης να λαμβάνει ενημερώσεις over-the-air από τη Mercedes.

Ο στόλος μοντέλων της Mercedes έφτασε το 2020 τα 50 οχήματα και τα στελέχη της μάρκας έχουν μιλήσει στο παρελθόν για την ανάγκη μείωσης της πολυπλοκότητας, ειδικά με την επέκταση της αμιγώς ηλεκτρικής σειράς EQ. Μιλώντας νωρίτερα μέσα στο ίδιο έτος, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes, Marcus Schafer, επεσήμανε ότι οι προτάσεις cabrio της μάρκας είναι «υψηλής πυκνότητας», με τις πρόσφατα καταργηθείσες SLC, C-Class Cabriolet και E-Class Cabriolet να διεκδικούν χώρο σε μια αγορά που δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!