Η Fiat αναμένεται να αναβιώσει τo 600 και ίσως και το Multipla

Το αναγεννημένο Fiat 600 ενδέχεται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην αγορά ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η Fiat αναμένεται να αναβιώσει τo 600 και ίσως και το Multipla

Το αναγεννημένο Fiat 600 ενδέχεται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην αγορά ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Κυκλοφόρησε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης η πρώτη κατασκοπευτική φωτογραφία του επερχόμενου Fiat 600 (κωδική ονομασία F364). Το νέο Fiat 600 θα είναι ένας ελαφρώς μεγαλύτερος αδελφός του 500e. Με μήκος κάτω από 4 μέτρα, το 600 θα χρησιμοποιεί τη 2η γενιάς της αρχιτεκτονικής CMP και θα έρθει με βενζινοκίνητο, υβριδικό και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Η κατασκευή του Fiat 600 θα πραγματοποιείται στο Tychy της Πολωνίας, όπου κατασκευάζεται σήμερα το βενζινοκίνητο Fiat 500. Αυτό το μοντέλο θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2023 για να κάνει χώρο για το 600, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023. Στόχος είναι η παραγωγή 130.000 μονάδων ετησίως. Οι ηλεκτρικές εκδόσεις θα αποκτήσουν μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου από την BYD Auto.

Το Fiat 600 θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου έτους, πριν αρχίσει να παραδίδεται στους πελάτες στα τέλη του 2023. Άλλο ένα καινούργιο μοντέλο θα καταφθάσει το 2024, με την επόμενη και μεγαλύτερη γενιά του Panda, που προορίζεται να πωλείται αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Θα συνυπάρξει με το υφιστάμενο μοντέλο, έως το 2026, χρονιά κατά την οποία η Fiat σκοπεύει να αποσύρει την υβριδική του έκδοση.

Η αρχιτεκτονική χαμηλού κόστους CMP θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για μια πιθανή επιστροφή του Multipla, αλλά αυτή τη φορά, θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover, πιθανότατα μεγαλύτερο από το επόμενο Panda. Το αναγεννημένο Multipla αναφέρεται ότι θα αντικαταστήσει έμμεσα το 500X και το Tipo, καθώς και τα δύο θα μπορούσαν να καταργηθούν το 2024.

Άλλο ένα θρυλικό όνομα μοντέλου της Fiat που αναμένεται να επιστρέψει το 2023, είναι το Topolino ως μια διαφορετική έκδοση των Citroën Ami και Opel Rocks-e.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fiat Gazette (@fiatgazette)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!