Διέρρευσαν εικόνες του smart #3

Ιδού η πρώτη ματιά μας σε αυτό που θα μπορούσε να είναι το επόμενο αυτοκίνητο στην επανάσταση της smart, ένα coupe SUV της κατηγορίας C, με την ονομασία smart #3.

Διέρρευσαν εικόνες του smart #3

Ιδού η πρώτη ματιά μας σε αυτό που θα μπορούσε να είναι το επόμενο αυτοκίνητο στην επανάσταση της smart, ένα coupe SUV της κατηγορίας C, με την ονομασία smart #3.

Η αναγέννηση της smart ως αυτοκινητοβιομηχανίας με συνολικά μεγαλύτερες φιλοδοξίες από το αρχικό επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, έχει ήδη δει την παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού crossover #1. Αλλά το επόμενο βήμα της μάρκας που ανήκει στην Geely-Daimler θα οδηγήσει τα πράγματα σε μια πολύ μεγαλύτερη κατεύθυνση, σύμφωνα με πρόσφατα αρχεία έγκρισης αδειοδότησης από την Κίνα.

Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα coupe SUV με το όνομα #3, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια πιο ψηλή έκδοση #2 βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη. Τόσο οι απλές εκδόσεις όσο και αυτές υψηλών επιδόσεων Brabus, περνούν τη διαδικασία έγκρισης στην Κίνα, όπου θα κατασκευαστεί.

Μια ήπια εξέλιξη της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που ανέπτυξε ο Gorden Wagener για το #1, υιοθετήθηκε και για αυτό το μεγαλύτερο μοντέλο. Περιλαμβάνει τη διάταξη των προβολέων και των πίσω φώτων σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, την ομαλή επιφάνεια και τη λεπτομέρεια της τρίτης κολόνας που κατεβαίνει χαμηλά.

Μια επιλογή από ζάντες αλουμινίου έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Κίνας, καθώς και στοιχεία για επιλογές εξατομίκευσης, όπως οροφές, καθρέπτες και πίσω σπόιλερ με διχρωμία. Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα ίσως πτυχή που διέρρευσε από το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι οι διαστάσεις του: το smart #3 έχει μήκος 4,4 μέτρα, πλάτος 1,8 μ. και ύψος 1,6 μ.

To μοντέλο αυτό θα τοποθετήσει τη smart στην ανταγωνιστική μεσαία κατηγορία C-SUV, με ένα αυτοκίνητο σημαντικά μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο φορούσε το σήμα της Smart στο παρελθόν. Το smart #3 έχει παρόμοιο σε μέγεθος με την επόμενη γενιά του MINI Countryman, το οποίο θα είναι διαθέσιμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά, όταν καταφθάσει το νέο μοντέλο το 2024.

Υπάρχει επίσης μια έκδοση μήκους 4,5 μέτρων, αν και αυτή μπορεί να μην είναι μια παραλλαγή με μακρύ μεταξόνιο για την κινεζική αγορά, καθώς τα έγγραφα κάνουν λόγο για μια «ειδική συσκευή πρόσφυσης» για το συγκεκριμένο #3.

Έχουν περιγραφεί ορισμένες προσωρινές τεχνικές προδιαγραφές και επιδόσεις. Θα προσφέρονται δύο εκδόσεις κινητήρα, με 156 ίππους και 272 ίππους. Ο δεύτερος είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ο ίδιος κινητήρας που χρησιμοποιείται στο #1. Αλλά δεν έχει γίνει αναφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας για το μεγαλύτερου μήκους #3.

Προβλέπεται ότι θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμας SEA που έχει εξελίξει η Geely, όπως και το μικρότερο αδελφάκι του, και ένα επερχόμενο compact SUV, που προϊδέασε η Volvo κατά την αποκάλυψη της νέας ναυαρχίδας του ηλεκτρικού SUV EX90.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!