Σε ηλεκτρική τροχιά (και) το Jeep Renegade

Το Renegade θα μεταστοιχειωθεί (επίσης) σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο χάρη στην τεχνολογία του ομίλου Stellantis

Σε ηλεκτρική τροχιά (και) το Jeep Renegade

Το Renegade θα μεταστοιχειωθεί (επίσης) σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο χάρη στην τεχνολογία του ομίλου Stellantis

Μετά το Compass, σειρά στην φιλόδοξη ηλεκτρική στρατηγική της Jeep θα πάρει το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της Jeep το οποίο αναμένεται να αποκτήσει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση από το 2026. Να σημειωθεί ότι από το 2015 οπότε και πρωτοεμφανίστηκε το Renagade αποτελεί το δημοφιλέστερο βάσει πωλήσεων μοντέλο της αμερικανικής φίρμας στη γηραιά ήπειρο, στοιχείο που θα κάνει την Jeep ιδιαίτερα προσεκτική σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτροκίνητης εκδοχής της.

Προτού όμως δούμε το ηλεκτρικό Renegade, η Jeep έχει ανακοινώσει ήδη μια τετραμελή γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2025 με την αρχή να έχει ήδη γίνει από το Avenger. Θα ακολουθήσουν το πιο σκληροτράχηλο και στροχοπροσηλωμένο στις εκτός δρόμου αναζητήσεις Recon καθώς και το Wagoneer S, ένα πληθωρικό SUV το οποίο θα τεθεί επικεφαλής της ηλεκτρικής -και όχι μόνο- γκάμας της Jeep στην Ευρώπη δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια.

Επιστρέφοντας στο ηλεκτρικό Renegade, αφετηρία θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική με την ονομασία STLA Small η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει την εξέλιξή της στα τέλη του 2025 με το μικρό Jeep σε ηλεκτρική παραλλαγή να καταφτάνει ένα χρόνο αργότερα.

Όπως και το Compass το οποίο θα βασιστεί σε άλλη πλατφόρμα (STLA Medium) η οποία θα είναι έτοιμη από το 2023, το Renegade αναμένεται να αυξήσει το μέγεθός του, μια εξέλιξη η οποία θα του επιτρέψει να φιλοξενεί στην αθέατη πλευρά του ένα ή δύο μοτέρ.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Jeep, κοινό χαρακτηριστικό των αρχιτεκτονικών LA ανεξαρτήτως μεγέθους, θα είναι η δυνατότητα τετρακίνησης η οποία θα εξασφαλίζεται ακριβώς χάρη στην παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ. Για την ακρίβεια όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι μηχανικοί της Jeep έχουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των συγκεκριμένων αρχιτεκτονικών συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία της φίρμας στις τετρακίνητες κατασκευές και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα μπορούν να υποστηρίξουν τις off-road ικανότητες με τις οποίες είναι συνυφασμένη η Jeep.

Σε ό,τι αφορά την διαθέσιμη ισχύ αυτή θα κυμανθεί ανάμεσα σε 170 και 245 ίππους αναλόγως τη διαμόρφωση.

Παρά την αύξηση μεγέθους το Renegade αναμένεται να διατηρήσει την χαρακτηριστική τετραγωνισμένη σχεδίασή του και τα αισθητικά στοιχεία που παραπέμπουν στον περιπετειώδη πυρήνα της Jeep.

Ενδεικτική των πληθωρικών σχεδίων της Jeep για το άμεσο μέλλον αλλά και για ζήτημα ηλεκτροκίνηση  είναι η δήλωση του επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Ralph Gilles, ο οποίος είπε ότι η ομάδα του εργάζεται ταυτόχρονα πάνω σε 11 νέα μοντέλα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος «είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική η συνεργασία με τους εταίρους μας στον όμιλο Stellantis καθώς εκείνοι είναι ειδικοί στην ηλεκτροκίνηση και εμείς στα αμαξώματα. Ήδη έχουμε συμβάλλει στην εξέλιξη των νέων αρχιτεκτονικών προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες μας σε επίπεδο πλαισίου και ότι η ανάρτηση που θα τοποθετηθεί θα μπορεί να έχει αυξημένη διαδρομή. Για αυτό και έχουμε τόσο πολλά μοντέλα στα σκαριά. Όταν έρθει η ώρα να λανσαριστούν θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι ανταποκρίνονται στα δικά μας πρότυπα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!