Ένα Suzuki Jimny Cabrio που στοιχίζει 120.000 ευρώ

Αυτή η Cabrio έκδοση του Suzuki Jimny που κυκλοφορεί στην Κίνα δεν είναι κάποια εργοστασιακή, αλλά σίγουρα είναι ξεχωριστή.

Ένα Suzuki Jimny Cabrio που στοιχίζει 120.000 ευρώ

Αυτή η Cabrio έκδοση του Suzuki Jimny που κυκλοφορεί στην Κίνα δεν είναι κάποια εργοστασιακή, αλλά σίγουρα είναι ξεχωριστή.

Το Suzuki Jimny είναι ένα μοντέλο που έχει συνδέσει το όνομά του με την περιπέτεια. Ένα σκληροπυρηνικό off road που πάει παντού και μπορεί να ντροπιάσει μοντέλα ανώτερων κατηγοριών με σημαντικά υψηλότερη τιμή.

Σε αυτή τη φάση της ζωής του γνωρίζουμε ότι κυκλοφορεί στη χώρα μας μόνο ως LCV, ενώ οι Ιάπωνες έχουν στα πλάνα τους μια 5θυρη εκδοχή του μοντέλου. Αυτή ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει στην Ευρώπη και σίγουρα, αυτό που κανένας πιθανότατα δεν γνώριζε είναι την ύπαρξη ανοιχτής εκδοχής του Jimny.

Τελικά, όπως μπορείτε να δείτε στο συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει μια έκδοση Cabrio, μοναδική και βρίσκεται στην Κίνα. Είναι δημιουργία μιας τοπικής εταιρείας βελτιώσεων με την ονομασία YiChe Garage. Μάλιστα το τροποποιήσαν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μοιάζει με μοντέλο της Wey και της οικογένειας Tank.

Για την ιστορία, η Wey είναι μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία πέρυσι πρωταγωνίστησε με το μοντέλο Tank 300, που έχει σχεδιαστικές επιρροές από το Ford Bronco, τη Mercedes-Benz G-Class και το Jeep Wrangler. Το μοντέλο που βλέπετε στο θέμα είναι μια προσπάθεια της εταιρείας για τη δημιουργία ενός μικρότερο αυτοκινήτου, του Tank 100, το οποίο όμως δεν υπάρχει ακόμα επίσημα.

Στην πράξη είναι ένα τροποποιημένο Jimny, με σχεδιαστικές αναφορές στο Tank 300. Τα φωτιστικά σώματα LED αποτελούν χαρακτηριστικό της σχεδίασης, όπως και ενσωματωμένοι στον προφυλακτήρα προβολείς ομίχλης. Το σήμα της Tank δεν έχει τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο και αντί αυτού υπάρχει της εταιρείας μετατροπής, για να αποφύγουν θέματα πνευματικών δικαιωμάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι επίσημα διαθέσιμο ούτε στην αγορά της Κίνας. Η ομάδα που το δημιούργησε θα έπρεπε να δώσει 60.000 δολάρια για την εισαγωγή του. Επίσης, άλλα 60.000 δολάρια έχουν δαπανηθεί για τη μετατροπή του μοντέλου, καθιστώντας αυτό το μοναδικό Jimny ιδιαίτερα ακριβό, με τιμή που ξεπερνάει τα 120.000 δολάρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!