Χίλιες… και μία όψεις για την Rolls-Royce Spectre

Mπορεί η βρετανική φίρμα να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα την πλήρη εικόνα των τεχνικών χαρακτηριστικών για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, δεν παρέλειψε όμως να αποκαλύψει το φάσμα των χρωματικών και όχι μόνο επιλογών της

Χίλιες… και μία όψεις για την Rolls-Royce Spectre

Mπορεί η βρετανική φίρμα να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα την πλήρη εικόνα των τεχνικών χαρακτηριστικών για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, δεν παρέλειψε όμως να αποκαλύψει το φάσμα των χρωματικών και όχι μόνο επιλογών της

H Rolls-Royce Spectre αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της βρετανικής φίρμας και όπως ανακοινώθηκε πολύ προσφάτως θα προσφέρει ισχύ 585 ίππων και αυτονομία που θα αγγίζει τα 520 χλμ. Ωστόσο, τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας ενσαρκώνουν πολύ περισσότερα από τα μεγέθη που τα χαρακτηρίζουν πολλών μάλλον δε όταν εκτός από την πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce, το Spectre αποτελεί απόγονο της τετραθέσιας Phantom Coupe.

Kάπως έτσι όπως όλα όσα έχουν να κάνουν με την βρετανική φίρμα απηχούν την πληθωρικότητα και οι διαθέσιμες επιλογές για τις αποχρώσεις, το σχεδιασμό των τροχών και μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση  όπως προκύπτει από το διαμορφωτή που μόλις ανέβασε η RR.

Σύμφωνα με τα όσα μπορεί να συμπεράνει κανείς πλοηγούμενος στις επιλογές ων ουκ έστι αριθμός, το Spectre προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής για 29 διαφορετικές αποχρώσεις για το αμάξωμα -12 βασικές και 17 επιλογές του προγράμματος εξατομίκευσης Commisioned Collection- καθώς και 31 διαφορετικούς συνδυασμούς για διχρωμίες.

Οι τελευταίες χωρίζονται επίσης σε δύο διαφορετικές κατηγορίες καθώς ο οδηγός μπορεί να επιλέξει διαφορετικό χρώμα για το αμάξωμα και για την οροφή ή διαφορετικό χρώμα για το αμάξωμα και διαφορετικό για τις κολώνες και το περίγραμμα των παραθύρων ενώ πάντα, βέβαια, υπάρχει και η επιλογή μονοχρωμίας.

Το παλμαρέ συμπληρώνουν έξι διαφορετικού σχεδιασμού τροχοί καθώς υπάρχουν τέσσερις επιλογές για τροχούς διάστασης 23 ιντσών και ένα μοτίβο για τη διάσταση 22 ιντσών για την Ευρώπη συν ακόμα ένα για την Κίνα.

Οι δυνητικοί αγοραστές της μπορούν να επιλέξουν επίσης ένα φωτεινό Spirit of Ecstasy όπως ονομάζεται το έμβλημα που κοσμεί το καπό των RR, ή ένα μερικώς φωτιζόμενο το οποίο έχει την γνωστή χρωμιωμένη μορφή του αλλά περιβάλλεται από ένα δακτύλιο LED τοποθετημένο στο καπό.

Στο εσωτερικό τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα καθώς η RR, δίνει τη δυνατότητα διαφορετικής επιλογής για τα τρία τμήματα των καθισμάτων (κάθισμα, πλάτη, προσκέφαλα) αλλά και για τα υποβραχιόνια.

Το παζλ πολυχρωμίας συμπληρώνουν οι εννέα επιλογές χρώματος και ξύλου για το ταμπλό ενώ στα στοιχεία προς εξατομίκευση ανήκει και το τιμόνι αλλά και το χρώμα των ενδείξεων στον πίνακα οργάνων. Φυσικά την εικόνα ολοκληρώνει ο χαρακτηριστικός ατμοσφαιρικός φωτισμός που μπορεί να επεκταθεί στην οροφή θυμίζοντας έναστρο ουρανό.

Aν και προφανώς η βρετανική φίρμα δεν αποκαλύπτει το κόστος των παραπάνω επιλογών φροντίζει, μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη με δεδομένη την αρχική τιμή των 350.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!