Next Ora Cat: Kινεζική ΕV επέλαση σε τέσσερις πόρτες

Η κινεζική Ora δίνει από το Παρίσι, μέσω ενός πρωτότυπου τετράθυρου coupe τις πρώτες συστάσεις για το επόμενο μοντέλο που θα προστεθεί στην ευρωπαϊκή γκάμα της διεκδικώντας μερίδιο από τα Tesla Model 3 και Hyundai Ioniq 6

Next Ora Cat: Kινεζική ΕV επέλαση σε τέσσερις πόρτες

Η κινεζική Ora δίνει από το Παρίσι, μέσω ενός πρωτότυπου τετράθυρου coupe τις πρώτες συστάσεις για το επόμενο μοντέλο που θα προστεθεί στην ευρωπαϊκή γκάμα της διεκδικώντας μερίδιο από τα Tesla Model 3 και Hyundai Ioniq 6

Αν έπρεπε να αποτιμήσει κανείς την φετινή γαλλική έκθεση θα έλεγε ότι αυτή ανήκει δικαιωματικά στους γάλλους κατασκευαστές οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα των εκθετών αλλά και ταυτόχρονα στους κατασκευαστές της Άπω Ανατολής οι οποίοι έδωσαν ηχηρό παρών στο Παρίσι, διεκδικώντας δυναμικά μερίδιο από τους καθιερωμένους κατασκευαστές στην γηραιά ήπειρο με όχημα την ηλεκτροκίνηση.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Great Wall η οποία ήδη δραστηριοποιείται στην Ευρώπη με δύο φίρμες τις Wey και Ora οι οποίες δίνουν το παρών στο Παρίσι με πέντε μοντέλα. Ο λόγος για τα ήδη γνωστά plug-in υβριδικής τεχνολογίας Wey Coffee 01 και 02, τα εξίσου οικεία supermini Funky Cat και Funky Cat GT με ηλεκτρική τεχνολογία συν ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο αναλαμβάνει να συστήσει τη συνέχεια δια χειρός Ora.

To concept Next Ora Cat όπως είναι η ονομασία του concept η οποία αποδεικνύει ότι οι Κινέζοι έχουν χιούμορ και μια διαφορετική αίσθηση του marketing, έχει την μορφή ενός τετράθυρου coupe με μήκος 4,871 μ. και πλάτος 1,862 μέτρα, θυμίζοντας μια επιμηκυμένη εκδοχή του Funky Cat.

Όπως ισχύει και για τα ηλεκτρικά supermini της Ora, έτσι και το Next Ora Cat αντλεί κάτι από την σχεδιαστική αύρα των Porsche που στην προκειμένη περίπτωση δείχνει πιο ταιριαστή.

Έτσι στο σχεδιασμό του concept που, κρίνοντας από τα υπόλοιπα μοντέλα της κινεζικής φίρμας είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα της έκδοσης παραγωγής, ξεχωρίζουν τα οβάλ φωτιστικά σώματα τα οποία τοποθετούνται στα υπερτονισμένα μπροστινά φτερά. Η χάραξη της οροφής και η απόληξή της στο πίσω τμήμα υποκύπτουν στη γοητεία της καμπύλης κάνοντας το αμάξωμα να απηχεί το σχήμα της ανάποδης μπανιέρας που «διακόπτεται» από μια ενεργή αεροτομή.

Την εικόνα συμπληρώνει ένα σετ τροχών 19 ιντσών και μια πανοραμική ηλιοροφή η οποία καλύπτει σχεδόν το σύνολο της έκτασης της οροφής.

Στα ενδότερα ξεχωρίζει ο ευμεγέθης ψηφιακός πίνακας οργάνων με διάσταση 10,25 ιντσών ο οποίος υιοθετεί ένα μοτίβο με αλληλοεπικαλυπτόμενους κύκλους για τις ζωτικές ενδείξεις. Την ψηφιακή εικόνα συμπληρώνει ένα infotainment 12,3 ιντσών τοποθετημένο ψηλά στην κεντρική κονσόλα η οποία φιλοξενεί επίσης μια σειρά φυσικών διακοπτών για τον έλεγχο του κλιματισμού.

Το Next Ora Cat υιοθετεί μια διάταξη από δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία υπόσχονται συνδυαστική ισχύ 408 ίππων και 680 Nm ροπής και τετρακίνηση. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 4,3 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 180 χλμ./ώρα.

Οι δύο κινητήρες τροφοδοτούνται από μπαταρία 83 kWh προσφέροντας αυτονομία 430 χλμ. ενώ το κύκλωμα φόρτισης επιτρέπει την αναπλήρωση της ενέργειας σε ταχυφορτιστή DC με τάση έως 80 kW  διαδικασία η οποία υπόσχεται φόρτιση έως το 80% σε 55 λεπτά.

Το εξοπλιστικό παλμαρέ του τετράθυρου coupe περιλαμβάνει κάμερες περιμετρικής θέασης 360 μοιρών αλλά και σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει τον οδηγό, προσφέροντας αυτόματα ξεκλείδωμα και εκκίνηση.

Aναμενόμενα, όταν το Next Ora Cat θα περάσει στην παραγωγή θα πάρει μια θέση στην κορυφή της ευρωπαϊκής γκάμας της κινεζικής φίρμας η οποία σχεδιάζει επίσης και ένα SUV το οποίο θα προσθέσει στο portfolio της έως το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!