DS 3: Ηλεκτρική αναβάθμιση και πιο… μίνιμαλ ονομασία

To DS 3 υποδέχεται την ανανεωμένη εκδοχή του η οποία επωφελείται από νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες αλλά και επιφυλάσσει μεγαλύτερη αυτονομία για την ηλεκτροκίνητη έκδοση E-Tense

DS 3: Ηλεκτρική αναβάθμιση και πιο… μίνιμαλ ονομασία

To DS 3 υποδέχεται την ανανεωμένη εκδοχή του η οποία επωφελείται από νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες αλλά και επιφυλάσσει μεγαλύτερη αυτονομία για την ηλεκτροκίνητη έκδοση E-Tense

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το 2018, το DS3 Crossback κινούνταν εμπορικά παράλληλα με το DS 3 supermini το οποίο εν τω μεταξύ εξέλειπε από την γκάμα της γαλλικής φίρμας. Με αυτό δεδομένο και με αφορμή την ανανέωσή του, το DS 3 «Crossback» απεμπολεί πλέον το Crossback της ονομασίας του αν και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί η μικρότερης σημασίας αλλαγή της ανανεωμένης εκδοχής του.

Η σημαντικότερη αφορά την ηλεκτροκίνητη έκδοση E-Tense η οποία αναβαθμίζεται σε επίπεδο τεχνολογίας προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και ισχύ.

Πρωταγωνιστεί ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 156 ίππους και 260 Nm ροπής αλλά και μια νέα μεγαλύτερη και νέας χημικής σύστασης μπαταρία με χωρητικότητα 54 kWh η οποία αυξάνει την αυτονομία από 320 χλμ. σε 400 χλμ. Ταυτόχρονα η νέα μπαταρία συνοδεύεται και από κύκλωμα φόρτισης 400 Volt το οποίο με τη σειρά του μειώνει τον χρόνο φόρτισης σε 25 λεπτά για την αναπλήρωση της ενέργειας από 10-80%.

Σε ό,τι αφορά τις συμβατικές όσο και την ηλεκτροκίνητη έκδοση, επωφελούνται επίσης ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα καθώς πλέον εντάσσουν τα χαρακτηριστικού μοτίβου LED ημέρας “DS Wings” καθώς και από ανασχεδιασμένη γρίλια. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει το μαύρο περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων ενώ την εικόνα συμπληρώνουν νέου σχεδιασμού τροχοί 17 και 18 ιντσών.

Η γκάμα κινητήρων εσωτερικής καύσης δεν περιλαμβάνει πλέον diesel έκδοση και αποτελείται από τον turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων ο οποίος προσφέρεται σε εκδοχές ισχύος 100 και 130 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο οκτώ σχέσεων.

Στοχευμένες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό με επίκεντρο το infotainment το οποίο προσφέρει περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης αλλά και βελτιωμένη λειτουργικότητα σε συνδυασμό με το ψηφιακό cockpit των 7,0 ιντσών και το head-up display.

Από πλευράς χρονοδιαγράμματος το ανανεωμένο DS 3 , θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία από τα τέλη Σεπτεμβρίου κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να το περιμένουμε από τα τέλη της χρονιάς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!