H καλλιτεχνική “φλέβα” της Bmw M850i xDrive Gran Coupe

Ο Jeff Koons δημιουργός του περιορισμένης έκδοσης σχεδίου της “Bmw M850i xDrive Gran Coupe”, προσκεκλημένος στην Κωνσταντινούπολη.

H καλλιτεχνική “φλέβα” της Bmw M850i xDrive Gran Coupe

Ο Jeff Koons δημιουργός του περιορισμένης έκδοσης σχεδίου της “Bmw M850i xDrive Gran Coupe”, προσκεκλημένος στην Κωνσταντινούπολη.

Διεθνώς γνωστός για τους πολύχρωμους πίνακές του, καθώς και για τα εμβληματικά γλυπτά του, ο Jeff Koons, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κωνσταντινούπολη ως προσκεκλημένος της Borusan Holding και της BMW Τουρκίας. Ο Koons συμμετείχε στο Contemporary Istanbul με το σχέδιό του για τη BMW M850i xDrive Gran Coupe, η οποία παρήχθη σε μόλις 99 μονάδες παγκοσμίως.

Ο Hakan Tiftik, Διευθύνων Σύμβουλος της “Borusan Otomotiv”, τόνισε ότι η Borusan Holding και η BMW υποστήριζαν πάντα την τέχνη, επισημαίνοντας ότι, “Η BMW συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων υποστηρικτών αυτών των εκδηλώσεων με τις συνεργασίες και τις χορηγίες της σε πολλούς τομείς της τέχνης σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Φέτος, ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης, ο Can Buyukberber παρουσίασε το έργο του Monolit στο CI Bloom, το οποίο προσέφερε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, αντλώντας έμπνευση από το νέο BMW iX. Και σήμερα, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον Jeff Koons στην Κωνσταντινούπολη με το εντυπωσιακό σχέδιο της BMW M850i“.

Με τη σειρά του ο “Jeff Koons” μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη και μίλησε για τη συνεργασία με την BMW και το σχεδιασμό της BMW M850i xDrive Gran Coupe, την οποία περιγράφει ως “Dream Car”. Ο Koons δήλωσε: “Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα της πόλης: “Είμαι περήφανος που βλέπω τον εαυτό μου ως μέλος της οικογένειας της BMW. Στο παρελθόν, ήταν μεγάλη τιμή για μένα να προσκληθώ να σχεδιάσω ένα Art Car για την BMW. Το να δω το Art Car μου στον 24ωρο αγώνα “Le Mans” ήταν μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα άλλη μια ευκαιρία να συνεργαστώ με την BMW. Το “The 8 X Jeff Koons” ήταν ένα σπουδαίο έργο για μένα. Το σκέφτηκα διεξοδικά. Ποια είναι η ουσία της BMW M850i και ποια είναι η ουσία της ισχύος; Έψαχνα να βρω τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Η δύναμη ενός αυτοκινήτου δεν αντιπροσωπεύεται μόνο από τον κινητήρα ή τη μηχανική του, αλλά και από τον άνθρωπο μέσα στο αυτοκίνητο. Κατά το σχεδιασμό της BMW M850, προσπάθησα να δημιουργήσω ένα σπορ και πολυτελές μοντέλο sedan που αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την ενέργεια του αυτοκινήτου. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα“.

Η BMW είναι γοητευμένη από το έργο του Jeff Koons: “Για πάνω από 50 χρόνια η εταιρεία γιορτάζει τις τέχνες και τις τολμηρές φωνές της εποχής μας μέσα από εκατοντάδες πολιτιστικές πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο. Η δυνατότητα να συνεργαστούμε στενά με τον Jeff Koons για άλλη μια φορά, κάνοντας το “Dream Car” του πραγματικότητα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους όσους εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της BMW και στο εργοστάσιο του Dingolfing στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της εταιρείας, δεν έχει δημιουργηθεί άλλη BMW που να απαιτούσε έναν τόσο ολοκληρωμένο σχεδιασμό όσο του “The 8 X Jeff Koons”. Επιπλέον, αυτή η έκδοση δεν θα εκτίθεται μόνο σε μουσεία, αλλά και ως μοναδικό αυτοκίνητο BMW που θα κυκλοφορεί στους δρόμους.

Ο σχεδιασμός της BMW M850i xDrive Gran Coupe που περιγράφεται από τον Jeff Koons ως “Dream Car” και κατασκευάζεται σε περιορισμένο αριθμό 99 παγκοσμίως, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης όσο και από τους λάτρεις της αυτοκίνησης. Το αυτοκίνητο ζωγραφίστηκε με το χέρι σε πάνω από 200 ώρες ανά αυτοκίνητο από εναλλασσόμενες ομάδες που αποτελούνταν από χιλιάδες σχεδιαστές και μηχανικούς. Τα χρώματά του κυμαίνονται από μπλε έως ασημί και από κίτρινο έως μαύρο.

Ο Ali Gureli, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Contemporary Istanbul, ο οποίος συνόδευσε τον Jeff Koons στους χώρους της έκθεσης, προσκάλεσε επίσης τους επισκέπτες της έκθεσης σε μια δημόσια συζήτηση με τον καλλιτέχνη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας κατά την οποία αξιολογήθηκε η τρέχουσα κατάσταση της σύγχρονης τέχνης στον κόσμο και στην Τουρκία, συζήτησαν για την κατεύθυνση της βιομηχανίας τέχνης που οδηγεί από τη Δύση προς την Ανατολή, την ψηφιακή αρχιτεκτονική, τις νέες τεχνολογίες που επηρεάζουν την τέχνη του Koons, τα πεδία τέχνης του μέλλοντος και το γεγονός ότι ο Jeff Koons εμπνέεται από την Κωνσταντινούπολη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!