Με το νέο μικρό Avenger η Jeep οδεύει ολοταχώς στη νέα ηλεκτρική εποχή της

Φουλ ηλεκτρική από το 2025 γίνεται η Jeep, η οποία μαζί με τα μελλοντικά της πλάνα, παρουσίασε και τρία νέα άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα, με το αμιγώς ηλεκτρικό Avenger να ηγείται αυτής της… επίθεσης.

Με το νέο μικρό Avenger η Jeep οδεύει ολοταχώς στη νέα ηλεκτρική εποχή της

Φουλ ηλεκτρική από το 2025 γίνεται η Jeep, η οποία μαζί με τα μελλοντικά της πλάνα, παρουσίασε και τρία νέα άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα, με το αμιγώς ηλεκτρικό Avenger να ηγείται αυτής της… επίθεσης.

Η Jeep πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με τα μελλοντικά της πλάνα, την οποία και παρακολούθησε το motorone.gr. Ο εξηλεκτρισμό της αμερικανικής φίρμας τρέχει με… χίλια, ενώ το άμεσο μέλλον δείχνει ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με νέα μοντέλα μηδενικών ρύπων, αλλά μεγάλου ενδιαφέροντος.

Μέχρι το 2025 θα παρουσιαστούν τέσσερα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα ανήκουν στην κατηγορία των SUV και θα έχουν προορισμό τις αγορές της Ευρώπης, αλλά και της Β. Αμερικής. Ο μεγάλος και απόλυτος στόχος είναι μέχρι το 2030 το σύνολο των μοντέλων που θα πωλούνται στην Ευρώπη να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και όσον αφορά την αγορά των ΗΠΑ το ποσοστό αυτό να είναι 50%.

Της ολομέτωπης αυτής επίθεσης ηγείται το νέο και πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Jeep, το μικρό Avenger. Το μοντέλο αυτό θα κάνει επίσημη πρεμιέρα επί ευρωπαϊκού εδάφους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις 17 Οκτωβρίου, ενώ στις αρχές του 2023 θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, στις αρχές του επόμενου έτους.

Όσον αφορά την κατηγορία του, εντάσσεται σε αυτή των B-SUV, λίγο κάτω από το Renegade, αποτελώντας την εισαγωγική πρόταση της αμερικανικής φίρμας στην αγορά. Στοχεύει σε ένα νέο κοινό, μικρότερης ηλικίας, με περισσότερες ανησυχίες, οδηγικές, αλλά και οικολογικές, χάρη στον αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα του.

Δυναμικό αισθητικά, επιβάλλεται, παρά τις μικρές διαστάσεις του και ξεχωρίζει υιοθετώντας στοιχεία γνωστά από την οικογένεια της Jeep, όπως οι χαρακτηριστικές επτά κάθετες γραμμές στη μετώπη του. Για την περίσταση και λόγω περιορισμένων αναγκών ψύξης, η εισαγωγή είναι κλειστή και κοσμείται από ένα λογότυπο « που μαρτυρά τη νέα του ηλεκτρική ταυτότητα.

Τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά, και συνοδεύονται από προβολείς ομίχλης, που είναι ενσωματωμένοι στους προφυλακτήρες. Τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, με τους μεγάλους θόλους να αφήνουν τον απαραίτητο χώρο για να φιλοξενηθούν οι ευμεγέθεις τροχοί.

Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη, ενώ μεγάλες είναι οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, υποστηρίζοντας έτσι τη εν γένει εκτός δρόμου φιλοσοφία των μοντέλων της Jeep. Παράλληλα θα προσφέρει προηγμένη τεχνολογία σε όλους τους τομείς, ενώ μεγάλοι για το μέγεθος του θα είναι και οι χώροι στο εσωτερικό του, που θα διαθέτει έξυπνες λύσεις συνδεσιμότητας.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Avenger θα διατίθεται με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, έχοντας αυτονομία που αναμένεται, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία να ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα.

Ένα ακόμα νέο μοντέλο της Jeep που ενισχύει την αγορά της Β. Αμερικής αρχικά, είναι το νέο Wagoneer S. Ένα μεγάλο SUV, αμιγώς ηλεκτρικό, με σπορ γονίδια, απόδοση 600 ίππων και αυτονομία που υπολογίζεται στα 650 χιλιόμετρα, αλλά και εκρηκτικές επιδόσεις, με επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα.

Το Jeep Recon είναι ένα ακόμα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει όμως πιο off road χαρακτήρα. Συνδυάζει την απολύτως αθόρυβη λειτουργία με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, με την περιπέτεια που είναι ικανό να προσφέρει ένα μοντέλο της αμερικανικής φίρμας. Διαθέτει ενεργό σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης (Selec-Terrain), σύστημα κλειδώματος των αξόνων κίνησης (e-locker), προστατευτικές ποδιές αμαξώματος, γάντζους ρυμούλκησης και εκτός δρόμου ελαστικά, αφαιρούμενα και αναδιπλούμενα τμήματα του αμαξώματος, όπως πόρτες και οροφή και τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων Uconnect.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!