Κλείδωσε για τις 13 Σεπτεμβρίου η Ferrari Purosangue

H ιταλική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει το «διάσημο» πια πρώτο SUV της στα μέσα Σεπτεμβρίου δίνοντας και μια ιδέα από τον ήχο του V12 κινητήρα ο οποίος θα συγκαταλέγεται δεδομένα στις επιλογές του

Κλείδωσε για τις 13 Σεπτεμβρίου η Ferrari Purosangue

H ιταλική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει το «διάσημο» πια πρώτο SUV της στα μέσα Σεπτεμβρίου δίνοντας και μια ιδέα από τον ήχο του V12 κινητήρα ο οποίος θα συγκαταλέγεται δεδομένα στις επιλογές του

Μετά από πολλές αναβολές και αντιμεταθέσεις η Ferrari οριστικοποιεί την πρεμιέρα του μοντέλου που θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη SUV απόπειρα των Ιταλών για τις 13 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση, το Maranello έδωσε στη δημοσιότητα και το «απαραίτητο» teaser το οποίο δίνει μια… αφηρημένη ιδέα για τη σχεδίαση του μπροστινού τμήματος αλλά κυρίως μια εμπεριστατωμένη αντίληψη για τον ήχο του V12  κινητήρα με τον οποίο θα εφοδιάζεται –μεταξύ άλλων συνόλων.

Η επιλογή της Ferrari να εξοπλίσει το νέο της SUV μοντέλο ή, όπως αρέσκεται να το αποκαλεί, FUV (Ferrari Utility Vehicle), με V12 κινητήρα μπορεί αφενός να αιτιολογηθεί ως μια απόπειρα των Ιταλών να δείξουν τη συνέχεια του σπορ DNA τους παρά το νέο πιο χρηστικό προσανατολισμό του μοντέλου και αφετέρου να εκληφθεί ως η πρόθεσή τους να διαφοροποιηθούν από την συνήθη τακτική των SUV μοντέλων των Aston Martin, Lamborghini και Porsche που αξιοποιούν V8 κινητήρες.

Στην περίπτωση του συνόλου που θα αξιοποιήσει η Purosangue έχουμε να κάνουμε με τον V12 της 812 με χωρητικότητα 6,5 λίτρων, ισχύ έως 830 ίππους και τη δυνατότητα να φτάνει έως τις 9.000 σ.α.λ.

Πέρα από τον ήχο του V12 κινητήρα, το νέο teaser δεν αποκαλύπτει περισσότερα για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ιταλικού SUV που όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί προηγούμενες διαρροές θα θυμίζει περισσότερο ένα υπερυψωμένο hatchback παρά τυπικό εκπρόσωπο του SUV είδους.

Όπως και να έχει, στα στοιχεία που αναμένεται να υιοθετήσει η Purosangue είναι μια ρυθμιζόμενη καθ΄υψος αερανάρτηση με αρκετά μεγάλη διαδρομή και διαφοροποίηση, ικανή να εκπληρώσει τις πιο περιπετειώδεις αναζητήσεις των δυνητικών ιδιοκτητών του ιταλικού SUV.

Οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και η αύρα supercar σε όλα τα επιμέρους σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μοντέλου θα συμπληρώσουν την εικόνα του μοντέλου που θα ξεχωρίζει επίσης για το ασυνήθιστα μεγάλο μεταξόνιο, την πιο πρακτική, hatchback θύρα αποσκευών και θα επιφυλάσσει περισσότερη από ποτέ ευρυχωρία στο εσωτερικό του.

Για την ακρίβεια, η Purosangue θα είναι πιο ευρύχωρη Ferrari που έχει παρουσιαστεί από ποτέ, φιλοξενώντας με άνεση στο εσωτερικό της τέσσερις ενηλίκους επιβάτες με τις αποσκευές τους.

Με δεδομένο ότι η Purosangue έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με την Roma, εκτός από τον V12 δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ανάμεσα στις επιλογές της θα βρεθεί ο V8 των 3,9 λίτρων που εφοδιάζει το coupe με το ρωμαϊκό όνομα. Αναμενόμενα, εκμεταλλευόμενη το μεγαλύτερο μέγεθος της Purosangue αλλά και τον προσανατολισμό της, η ισχύς του παραπάνω κινητήρα απόδοσης 620 ίππων θα μεταδίδεται και στους τέσσερις αντί στους δύο πίσω τροχούς.

Υποψήφιο για το ιταλικό SUV είναι φυσικά και το V8 plug-in υβριδικό σύνολο που εφοδιάζει και την SF90 αν και δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί μια υποδεέστερη εκδοχή του με δύο αντί τριών ηλεκτρικών μοτέρ και με μικρότερη των 1.000 ίππων ισχύ.

Στο μέλλον, η Ferrari αναμένεται να προσθέσει στην εξίσωση και ένα V6 σύνολο σε συνδυασμό με ηλεκτρική τεχνολογία καθώς αφενός η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το ιταλικό SUV μπορεί να υποδεχτεί ένα αντίστοιχο σύνολο το οποίο συμβαδίζει και με την οπτική των μηχανικών του Maranello που δεν επιθυμούν να συνδυάζουν βαρείς συμβατικούς κινητήρες όπως για παράδειγμα ο V12 με ηλεκτρική τεχνολογία, προκειμένου να διατηρούν το βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αν τελικώς η Purosangue εκπληρώσει την υπόσχεση της και αποκαλύψει πλήρως την προσεχή εβδομάδα, θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες παραδόσεις στις αρχές του 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!