Η νέα Ducati Streetfighter V4 Lamborghini με “Ιταλική” φινέτσα

Η εντυπωσιακή Ducati Streetfighter V4 Lamborghini έκανε την πρεμιέρα της στο Grand Prix του San Marino and Rimini Riviera.

Η νέα Ducati Streetfighter V4 Lamborghini με “Ιταλική” φινέτσα

Η εντυπωσιακή Ducati Streetfighter V4 Lamborghini έκανε την πρεμιέρα της στο Grand Prix του San Marino and Rimini Riviera.

Διατηρώντας ως βάση την Panigale V4 S του 2023 και ενσωματώνοντας στοιχεία απο τη Lamborghini Huracan STO, η Ducati δημιούργησε ένα αποκλειστικό μοντέλο μειωμένης παραγωγής. Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini θα παραχθεί σε μια αριθμημένη σειρά που περιορίζεται στις 630 + 63 μονάδες των οποίων η παράδοση θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023.

Η Huracan STO αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες επιδόσεις που κατασκευάστηκε ποτέ για την οικογένεια Huracan. Ένα σπορ αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσφέρει την αίσθηση της σπορ οδήγησης και την τεχνολογία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου σε ένα μοντέλο το οποίο είναι εγκεκριμένο για να κυκλοφορεί ελεύθερα σε δημόσιους δρόμους. Η προσέγγιση της Lamborghini εστιάζει στη χρήση ελαφρών υλικών και στη λειτουργική σχεδίαση, έτσι ώστε να δημιουργήσει έναν συνδυασμό που θα εκφράζει τις απόλυτες επιδόσεις και τη μοναδική οδηγική απόλαυση.

Τα χαρακτηριστικά του στιλ της Lamborghini έχουν μεταφερθεί στην Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, ξεκινώντας από τους σφυρήλατους τροχούς που κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτή τη μοτοσυκλέτα με εμφανή τα δάνεια στη σχεδίαση από την Huracan STO. Για παράδειγμα, η πίσω ζάντα διαθέτει πλέον ένα κεντρικό μπουλόνι ασφάλισης κατασκευασμένο από τιτάνιο, σε σχέδιο που βασίζεται σε μοτίβο της Lamborghini.

Ο μπροστινός λασπωτήρας, το κάλυμμα του ρεζερβουάρ, το κάτω μέρος του κινητήρα και η ουρά, όλα τα νέα εξαρτήματα, οι γρίλιες, οι αεραγωγοί και οι εισαγωγές αέρα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να θυμίζουν αντίστοιχα αεροδυναμικά στοιχεία που υπάρχουν στο ιταλικό supercar. Συγκεκριμένα, ο λασπωτήρας είναι εμπνευσμένος από τους ενσωματωμένους αεραγωγούς στο μεγάλο ενιαίο εμπρός καπό της Lamborghini (με την ονομασία «cofango»), οι απαγωγείς θερμότητας του κινητήρα θυμίζουν τις εισαγωγές ψύξης για τα πίσω φρένα της Huracan STO, ενώ οι αντίστοιχοι που υπάρχουν στα πλαϊνά καλύμματα του ρεζερβουάρ, αλλά και στο πίσω μέρος της μονοθέσιας σέλας θυμίζουν τους αεραγωγούς που εμφανίζονται στα μπροστινά φτερά και στο καπό του αυτοκινήτου.

Επιπρόσθετα, όλα τα εξαρτήματα που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα είναι φτιαγμένα με την ίδια υφή με εκείνη που υπάρχει στα αυτοκίνητα από την εταιρεία της Sant’Agata Bolognese. Η σέλα της Streetfighter V4 Lamborghini είναι επίσης εμπνευσμένη από το φινίρισμα των καθισμάτων της Huracan STO, καθώς διαθέτει ανταύγειες στο ίδιο χρώμα με αυτό που έχουν τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας.

Το Ducati Streetfighter V4 Lamborghini διαθέτει πολλά ακόμα εξαρτήματα, όπως:  ρυθμιζόμενα μαρσπιέ για τον αναβάτη κατασκευασμένα από γυαλισμένο αλουμίνιο billet, ελαφρύ μοχλό για τα φρένα και τον συμπλέκτη από αλουμίνιο, ενώ υπάρχουν προστατευτικά φτέρνας, βάσεις σέλας, καλύμματα για το ταμπλό και τον διακόπτη ανάφλεξης, καθώς και προστασία γραναζιού, όλα κατασκευασμένα από ειδικό ανθρακόνημα.

Το ίδιο υλικό από ανθρακονήματα χρησιμοποιείται σε επιφάνειες όπως τα καλύμματα για τη θερμική προστασία στην πίσω κεφαλή του κινητήρα και στην πολλαπλή εξαγωγής των αντίστοιχων κυλίνδρων, στο στήριγμα των προβολέων, στον πίσω λασπωτήρα και στα προστατευτικά του πίσω υποπλαισίου. Η πλάγια όψη της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini αναδεικνύεται περισσότερο από την εξάτμιση της Akrapovic η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, ενώ το τελικό της είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα.

Το όνομα και ο σειριακός αριθμός της μοτοσυκλέτας φαίνονται σε μία ειδική μεταλλική πλάκα, η οποία έχει τοποθετηθεί πάνω στο κεντρικό κάλυμμα του ρεζερβουάρ. Ο αύξων αριθμός της κάθε μοτοσυκλέτας είναι ενσωματωμένος σε ένα συμπαγές αλουμινένιο ένθετο πάνω στο κλειδί. Παράλληλα, ο αριθμός αυτός εμφανίζεται και στον TFT πίνακα οργάνων κατά την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας, μαζί με ένα κινούμενο γραφικό που δείχνει τα σήματα της Ducati και της Lamborghini σε συνδυασμό με τη σιλουέτα του μοντέλου.

Θα κατασκευαστούν συνολικά 630 μονάδες από την του Ducati Streetfighter V4 Lamborghini σε χρώμα Verde Citrea και Arancio Dac, ένας αποκλειστικός συνδυασμός που έχει δημιουργηθεί για την Huracan STO. Τα φτερά και οι δαγκάνες των φρένων της Brembo είναι επίσης χρωματισμένα σε Arancio Dac, με το όνομα της Brembo σε μαύρο χρώμα ώστε να κάνει έντονη αντίθεση. Η εξωτερική επικάλυψη του πηρουνιού της Ohlins είναι επίσης μαύρη.

Επιπλέον, η Ducati προσφέρει μια ακόμη σειρά 63 μοτοσυκλετών, που ονομάζεται Speciale Clienti και η οποία είναι θα διαθέσιμη αποκλειστικά σε 63 πελάτες της Lamborghini. Οι πελάτες αυτοί, σε άμεση συνεργασία με το Centro Stile Ducati, θα μπορούν να διαμορφώσουν τη Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti με τα πλαστικά και τις ζάντες ακριβώς στις ίδιες αποχρώσεις που έχει και η Lamborghini τους. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής των χρωμάτων στις δαγκάνες των φρένων ανάμεσα σε αυτές που περιλαμβάνονται στην παλέτα και των λεπτομερειών της σέλας ανάμεσα στις τέσσερις διαθέσιμες επιλογές.

Στην καρδιά της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini βρίσκεται ο κινητήρας Desmosedici Stradale 1.103 cc με ισχύ 208 ίππων (πιστοποίηση Euro5), ο οποίος διαθέτει αντίθετα περιστρεφόμενο εκκεντροφόρο, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο με δεσμοδρομικό σύστημα και ανάφλεξη TwinPulse, η οποία προέρχεται από το MotoGP. Στην Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, ο κινητήρας συνοδεύεται από ξηρό συμπλέκτη, όπως στα Ducati MotoGP και Superbike.

Το αλουμινένιο μπροστινό πλαίσιο χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως δομικό στοιχείο. Οι αναρτήσεις είναι ημιενεργές Ohlins Smart EC 2.0, ενώ το σύστημα πέδησης Brembo εφοδιάζεται με δαγκάνες Stylema και δίσκους 330 mm. Το αεροδυναμικό πακέτο, που βασίζεται σε φτερά κατασκευασμένα από ανθρακονήματα τα οποία είναι ενσωματωμένα στα πλαϊνά καπάκια του ρεζερβουάρ, σταθεροποιεί τη μοτοσυκλέτα σε υψηλές ταχύτητες χωρίς συμβιβασμούς στην ευελιξία και την ευκολία στον χειρισμό. Το βάρος είναι 197,5 kg.

H Ducati Streetfighter V4 Lamborghini συνοδεύεται από μια σειρά αξεσουάρ που αυξάνουν την ευκολία με την οποία αλλάζουν οι ρυθμίσεις για χρήση σε πίστα. Διατίθενται μεταξύ άλλων ανοιχτό κάλυμμα από ανθρακονήματα για τον ξηρό συμπλέκτη, καπάκια για την αφαίρεση της πινακίδας κυκλοφορίας και των καθρεπτών, μια τάπα καυσίμου αγωνιστικού τύπου και ένα κάλυμμα μοτοσυκλέτας στο ίδιο χρώμα με τα πλαστικά της. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από μία αλουμινένια πλακέτα που λειτουργεί ως πιστοποιητικό γνησιότητας, πάνω στην οποία αναγράφονται οι αριθμοί πλαισίου και κινητήρα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αυθεντικότητα της μοτοσυκλέτας και να υπογραμμίζεται ακόμα περισσότερο η αποκλειστικότητά της.

Τέλος, οι αγοραστές της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, μπορούν επίσης να αποκτήσουν ένα κράνος περιορισμένης έκδοσης, μπουφάν και δερμάτινο εξοπλισμό αναβάτη, όλα στον χρωματικό συνδυασμό αντίστοιχο με αυτόν της μοτοσυκλέτας. Αντίστοιχα, για τους αγοραστές της ειδικής έκδοσης για πελάτες της Lamborghini, η δερμάτινη φόρμα μπορεί να προσαρμοστεί στα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην διαμόρφωση του αυτοκινήτου, με μόνο περιορισμό αυτά να περιλαμβάνονται στην παλέτα που προσφέρει η Dainese.

Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini παρουσιάστηκε με την ευκαιρία του San Marino and Rimini Rivier Grand Prix, στο Marco Simoncelli World Circuit. Η συνεργασία μεταξύ Ducati και Lamborghini, έχει ήδη δώσει το πρώτο δείγμα γραφής το 2021 με την  Diavel 1260 Lamborghini, η οποία βασιζόταν στην Lamborghini Sian. Μάλιστα, ξεκινώντας από το Grand Prix του San Marino and Rimini Riviera, η συμμετοχή της εταιρείας από την Sant’Agata Bolognese δίνει το παρών και στο Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team. 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!