Γιατί οι οδηγοί επιλέγουν SUV και τετρακίνητα οχήματα;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτονται οι λόγοι που αρκετοί οδηγοί στρέφονται στην επιλογή 4×4 και SUV οχημάτων.

Γιατί οι οδηγοί επιλέγουν SUV και τετρακίνητα οχήματα;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτονται οι λόγοι που αρκετοί οδηγοί στρέφονται στην επιλογή 4×4 και SUV οχημάτων.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, που υλοποιήθηκε απο την εταιρεία ελαστικών General Tire και στόχο είχε να αναζητήσει τους λόγους όπου οι οδηγοί επιλέγουν SUV ή τετρακίνητα οχήματα, από τους 2.000 οδηγούς 4×4 και SUV που πήραν μέρος, σχεδόν το 20% επιλέγει SUV λόγω της ικανότητάς τους εκτός δρόμου.

Ακολούθως, σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, 4 στους 10 (43%) συνειδητοποίησαν, με την πάροδο του χρόνου και με βάση τις χρηστικές ανάγκες τους, ότι θέλουν να αλλάξουν το συμβατικό τους αυτοκίνητο σε 4Χ4 ή SUV. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ως επιπλέον παράγοντες την αυξημένη πρόσφυση, τη σταθερότητα (35%) και την ικανότητα ρυμούλκησης του οχήματος (33%). Περισσότεροι από τους μισούς (52%) λένε ότι από τότε που απέκτησαν ένα 4×4 ή ένα SUV ξεκίνησαν να κάνουν περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με πιο πολλές οδικές εκδρομές, εξερεύνηση περισσότερων αγροτικών τοποθεσιών και συχνές διακοπές με κατασκήνωση. Επίσης, το 20% δηλώνει πως θέλει να κάνει περισσότερες εκτός δρόμου εξορμήσεις, με το 4×4 ή το SUV του.

Επιπρόσθετα, έρευνα αποκάλυψε, ότι οι μισοί από τους ερωτηθέντες, έχουν ήδη κάνει εκτός δρόμου δραστηριότητες. Από εκείνους που έχουν τολμήσει να βγουν off-road, ένα κιτ πρώτων βοηθειών, ένα εφεδρικό ελαστικό και ένα φως εργασίας είναι τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που έχουν μαζί τους, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Κατά την αναζήτηση αγοράς ενός 4×4, περισσότεροι από τους μισούς (53%) θα συγκρίνουν και θα αντιπαραβάλουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες των οχημάτων που τους ενδιαφέρουν, ενώ η εύρεση της σωστής ισορροπίας, μεταξύ της απόδοσης εντός και εκτός δρόμου είναι σημαντική για το 61% των αγοραστών. Επίσης, όταν οι οδηγοί ερωτήθηκαν για τις προτιμήσεις τους όταν επιλέγουν ελαστικά για τα 4×4 ή τα SUV οχήματά τους, δήλωσαν ότι η αντοχή, η ενεργειακή απόδοση και η πρόσφυση στο βρεγμένο είναι τα βασικά τους ζητούμενα. Επιπλέον, το 67% ανέφερε ότι είναι σημαντικό να οδηγούν με ένα στιβαρό και ανθεκτικό σετ ελαστικών, ενώ το 31% θα αγοράσει τα ελαστικά του μόνο από μια αξιόπιστη μάρκα. Στην πραγματικότητα, το 1/4 θα αγοράσει ένα σύνολο που έχει εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Τέλος, όπως δείχνει η έρευνα, οι περισσότεροι που θέλουν να βιώσουν την οδήγηση εκτός δρόμου με το όχημά τους, αναζητούν τη γνώση και την εξοικείωση με τους βασικούς κανόνες της off-road οδήγησης, ώστε οι εξορμήσεις τους να είναι ασφαλείς και συνάμα απολαυστικές.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!