Audi Activesphere concept: Μας δείχνει το μέλλον

Η αποκάλυψη του νέου concept car της σειράς Activesphere της Audi, με μια teaser εικόνα.

Audi Activesphere concept: Μας δείχνει το μέλλον

Η αποκάλυψη του νέου concept car της σειράς Activesphere της Audi, με μια teaser εικόνα.

Το Audi Αctivesphere concept, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2023, θα προσφέρει μέγιστη μεταβλητότητα για έναν ενεργό τρόπο ζωής – τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Η μάρκα θα παρουσιάσει τα τρία μέλη της οικογένειας sphere- τα πρωτότυπα Audi skyphere, grandsphere και urbansphere –  που έχουν ήδη παρουσιαστεί για πρώτη φορά μαζί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Monterey Car Week στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο του 2022.

Η Audi αποκάλυψε μια teaser εικόνα ενός νέου concept car, με την ονομασία Activesphere, το οποίο προϊδεάζει για ένα πιθανό αυτοκίνητο παραγωγής που θα αντικαταστήσει το TT coupe της εταιρείας, όταν τελικά βγει από την αγορά.

Το Audi Activesphere coupe-crossover είναι το τελευταίο σε μια σειρά από τέσσερα “sphere” concept που περιλαμβάνουν το μοντέλο Skysphere της μάρκας, το οποίο γρήγορα ακολούθησε το Grandsphere concept. Νωρίτερα φέτος είδαμε και το νέο Urbansphere concept.

Κάθε ένα από τα “sphere” concepts της Audi υποδεικνύει τη μελλοντική κατεύθυνση της μάρκας, όχι μόνο σχεδιαστικά, αλλά ενδεχομένως και το είδος των προϊόντων που σκοπεύει να προσφέρει η γερμανική εταιρεία. Η Audi δεν έχει αποκαλύψει πολλά για το τελευταίο μοντέλο της που απεικονίζεται παραπάνω, αλλά γνωρίζουμε ότι έχει σχεδιαστεί για αυτοματοποιημένη οδήγηση και θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Το σχήμα του Activesphere δείχνει ένα υπερυψωμένο, τολμηρό SUV με ογκώδη ελαστικά εκτός δρόμου και ένα μακρύ, διογκωμένο καπό. Η Audi αναφέρει, ότι το αυτοκίνητο “θα προσφέρει μέγιστη μεταβλητότητα για έναν ενεργό τρόπο ζωής”. Λεπτομέρειες όπως τα εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα, η γωνιώδης μάσκα και οι φαρδιοί θόλοι των τροχών είναι όλα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που έχουμε δει σε άλλα concept “sphere” της εταιρείας.

Το Activesphere είναι το μοναδικό SUV από τα τέσσερα μοντέλα, καθώς το Skysphere πήρε τη μορφή ενός δίθυρου κάμπριο με έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση, το Grandsphere ένα υπερπολυτελές τετράθυρο σεντάν που προμηνύει μια μελλοντική λιμουζίνα Audi A8 και το Urbansphere υλοποιήθηκε ως ένα πρακτικό όχημα τύπου MPV για μεγαλουπόλεις με έμφαση στον εσωτερικό χώρο.

Η Audi έχει περιγράψει το εσωτερικό των ιδεών της “sphere” ως “έναν τρίτο ζωτικό χώρο”, οπότε να αναμένετε ότι η καμπίνα του Activesphere θα διαθέτει άφθονο χώρο και προηγμένη τεχνολογία προβολής οθόνης και αναγνώρισης κινήσεων όταν κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές του επόμενου έτους.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!