Alfa Romeo: Νέο σπορ μοντέλο με 500+ ίππους μέσα στο 2023

Ένα σπορ αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής ετοιμάζει η Alfa Romeo που μπορεί να εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η αποκλειστική φωτογραφία μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι.

Alfa Romeo: Νέο σπορ μοντέλο με 500+ ίππους μέσα στο 2023

Ένα σπορ αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής ετοιμάζει η Alfa Romeo που μπορεί να εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η αποκλειστική φωτογραφία μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι.

H Alfa Romeo βαδίζει γοργά στην ηλεκτρική της εποχή, με το 2027 να αποτελεί τη χρονιά ορόσημο για αυτήν, αφού τότε η γκάμα της θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική. Μέχρι τότε όμως αναμένεται να παρουσιάσει κάποια ειδικά, εορταστικά, μοντέλα, με παραπομπές στο παρελθόν.

Το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιαστεί, θα είναι ένα σπορ διθέσιο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, που θα εστιάζει στις επιδόσεις, αλλά και τη σπορ οδική συμπεριφορά. Αναμένεται να κάνει σχεδόν άμεσα πρεμιέρα, μέσα στο 2023.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Auto Express, ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato άφησε να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται ένα σπορ μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα αντλεί έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν της ιταλικής μάρκας και θα το δούμε τον επόμενο χρόνο. «Η Alfa Romeo είναι σπορ και θα δείτε ένα σπορ μοντέλο της το πρώτο εξάμηνο του 2023».

«Υπάρχουν δύο σενάρια. Να είναι αμιγώς ηλεκτρικό ή μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό αυτοκίνητο, πολύ ακριβό και ιδιαίτερα ξεχωριστό. Πιθανότατα να έχουμε στο μέλλον και όσον αφορά τα επόμενα δύο χρόνια, κάποια ειδικά μοντέλα που δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά»

Η αποκλειστική εικόνα των συνεργατών μας στο Auto Express αποκαλύπτει πως θα μπορούσε να είναι αυτό το σπορ μοντέλο, που πιθανότατα θα έχει κινητήρα στο κέντρο, θα έχει σασί από ανθρακονήματα και έντονη σχεδίαση με επιθετικό εμπρός μέρος, που θα κατεβαίνει χαμηλά, όπως τα σπορ μοντέλα από το παρελθόν της Alfa Romeo. Όπως είδαμε και στην Tonale, οι ζάντες σε στιλ vintage τηλεφωνικού καντράν επανέρχονται από την ιταλική μάρκα και ίσως να τις δούμε και στο επερχόμενο σπορ μοντέλο.

Δείτε επίσης τη δοκιμή της νέας Alfa Romeo Tonale

Ενδεχομένως να δούμε να χρησιμοποιείται και ο γνωστός από τις Giulia και Stelvio Quadrifoglio κινητήρας V6 win-turbo των 2,9 λίτρων, με απόδοση που θα ξεπερνάει τους 500 ίππους. Η αναγγελία του μοντέλου αναμένεται να γίνει μέσα στο Νοέμβριο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!