Η νέα Lamborghini Urus έσπασε το ρεκόρ στο Pikes Peak (video)

Λίγο πριν την αποκάλυψη της Urus μέσα στο μήνα, η Lamborghini έρχεται με ρεκόρ από τα… αποδυτήρια.

Η νέα Lamborghini Urus έσπασε το ρεκόρ στο Pikes Peak (video)

Λίγο πριν την αποκάλυψη της Urus μέσα στο μήνα, η Lamborghini έρχεται με ρεκόρ από τα… αποδυτήρια.

H Lamborghini Urus βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποκάλυψή της. Την παρουσίαση της ανανεωμένης εκδοχής της αναμένεται από το φανατικό κοινό της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακόμα πιο έντονο έρχεται να το κάνει η ιταλική φίρμα, με μια ανακοίνωση που αφορά το ρεκόρ στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, όπου σύμφωνα με τη Lamborghini, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία της.

Η διαδρομή είναι 19,98 χιλιόμετρα και 800 μέτρα μικρότερη από αυτή του Nurbrurgning, αν και με τις απότομες στροφές της, 156 στον αριθμό, ίσως είναι πιο απαιτητική και σίγουρα πιο τρομακτική εμπειρία για τον οδηγό. Ειδικά πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου σχεδόν δύο τόνων όπως η Lamborghini Urus.

Ο Simone Faggioli, οδηγός της Pirelli επιλέχθηκε να επιχειρήσει την κατάρριψη του ρεκόρ, με μια καμουφλαρισμένη Urus, με το χρόνο που σημείωσε να είναι 10:32,064. Ο χρόνος αυτός είναι κατά σχεδόν 18 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το ρεκόρ της Bentley Bentayga, που είχε σημειώσει το 2018.

Όπως και η Bentley, έτσι και η Lamborghini πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές στην Urus, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες ασφαλείας της διοργάνωσης του Pikes Peak International Hillclimb. Πιο συγκεκριμένα, προσαρμόστηκε ένας κλωβός ασφαλείας στο εσωτερικό της, αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες έξι σημείων και πυροσβεστήρας.

Κατά τα λοιπά είναι μια κανονική Urus -ή τουλάχιστον θα είναι όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις της- με V8 twin-turbo κινητήρα, ο οποίος ίσως να έχει περισσότερη ισχύ από την προηγούμενη εκδοχή του. Επιπλέον, υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

«Η απόφαση να δοκιμαστούμε στο Pikes Peak αντικατοπτρίζει το πνεύμα της Lamborghini “αναμένουμε το απροσδόκητο” και αποδεικνύει τις εξαιρετικές επιδόσεις του νέου μοντέλου Urus που θα παρουσιαστεί σύντομα», δήλωσε ο Rouven Mohr, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Automobili Lamborghini.

«Το Pikes Peak είναι ο πιο διάσημος αγώνας αναβάσεων στον κόσμο, καθώς και εξαιρετικά απαιτητικός για το αυτοκίνητο: η ιδιαίτερη χάραξη της πίστας δοκιμάζει την ισορροπία του πλαισίου, οι σημαντικές υψομετρικές διαφορές καταπονούν τον κινητήρα και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!