Τι θα γινόταν αν… η DeLorean επέστρεφε στο παρελθόν

H “νέα” Delorean παρουσιάζει μια φανταστική ρετροσπεκτίβα μοντέλων τα οποία θα… είχαν κατασκευαστεί αν η αρχέτυπη Delorean δεν είχε πτωχεύσει

Τι θα γινόταν αν… η DeLorean επέστρεφε στο παρελθόν

H “νέα” Delorean παρουσιάζει μια φανταστική ρετροσπεκτίβα μοντέλων τα οποία θα… είχαν κατασκευαστεί αν η αρχέτυπη Delorean δεν είχε πτωχεύσει

Η DeLorean έχει συνδεθεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με το Back to the Future και την παρουσία του DMC DeLorean ή DMC-12 στην ομώνυμη σειρά ταινιών μιας και επί της ουσίας το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε το μοναδικό εγχείρημα της πριν την πτώχευση στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Βέβαια, η DeLorean προσφάτως αναγεννήθηκε υπό νέα διοίκηση, παρουσιάζοντας μάλιστα στα τέλη Μαΐου, με την μορφή ενός ηλεκτροκίνητου sportscar υψηλών επιδόσεων το Alpha5, ένα μοντέλo με την σχεδιαστική υπογραφή του οίκου Italdesign, επιβλητικές προδιαγραφές και πλήθος αισθητικών αναφορών στο DMC-12.

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση του Alpha5 το οποίο αξίζει να αναφερθεί ότι προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία 483 χλμ. o επικεφαλής της αναγεννημένης DeLorean, Joost de Vries, είχε δηλώσει ότι η νεοσύστατη εταιρεία σκοπεύει να αποκτήσει μια πλήρη γκάμα από την οποία δίνει μια γεύση με την μορφή ρετροσπεκτίβας.

Για την ακρίβεια, η DeLorean δημιούργησε μια «φανταστική» γκάμα στην ιστοσελίδα της η οποία ουσιαστικά αποτυπώνει τον τρόπο που θα έχει διαμορφωθεί η προϊοντική εξέλιξη μετά το εμβληματικό DMC-12, επιλέγοντας έναν ευφάνταστο τρόπο για να δηλώσει τις προθέσεις της για το μέλλον, καθώς πολλά από τα παρακάτω πρωτότυπα που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της στην κατηγορία με τον εύγλωττο τίτλο «our journey» θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Concours d’ Elegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, προλέγοντας την νέα εποχή της φίρμας.

Στο προκείμενο, το πρώτο μοντέλο που παρουσιάζει η DeLorean ανήκει στην μακρινή πια δεκαετία του ’90, ονομάζεται Alpha2 και περιγράφεται ως μια «εντελώς διαφορετική προσέγγιση από την παράδοση που δημιούργησε το DMC-12. Το μοντέλο, σύμφωνα με τις συστάσεις, της φίρμας πρωτοεμφανίστηκε το 1996, παίρνοντας την μορφή ενός μικρού coupe  και αναμενόμενα επωφελείται από κινητήρα καύσης.

Το Alpha3 το οποίο απευθυνόταν στο κοινό των ‘00s, παρουσιάστηκε το 2006 εκπροσωπώντας την εκδοχή της DeLorean για ένα φουτουριστικού sedan το οποίο μάλιστα αξιοποιούσε ηλεκτρική τεχνολογία δύο χρόνια πριν την ενασχόληση της Tesla με το αντικείμενο. Παρά την τετράθυρη προσωπικότητα το Alpha3 διαθέτει επίσης gullwing πόρτες όπως επιβάλει η παράδοση του DMC 12 και μια σχεδίαση που μάλλον παραπέμπει περισσότερο σε σύγχρονο fastback.

To τρίτο μοντέλο της φανταστικής ρετροσπεκτίβας της αναβιωμένης DeLorean είναι αναμενόμενα ένα SUV το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2013 υιοθετώντας την ονομασία Alpha 4 και τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Οι προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες δίνουν και εδώ το παρών ενώ δυνητικά κάποιος θα μπορούσε να εντοπίσει σχεδιαστικές ομοιότητες με το Fisker Ocean που όμως βάσει του σκεπτικού της Delorean εμφανίστηκε… πολύ αργότερα. Στα σκίτσα των μοντέλων ενός φανταστικού παρελθόντος περιλαμβάνονται επίσης και σχέδια για μια pickup παραλλαγή του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ανάμεσα στις παραπάνω προτάσεις του ιδανικού παρελθόντος της DeLorean συγκαταλέγεται και ένα μοντέλο που όντως θα αποτελούσε μέρος της γκάμας της αρχικής ομώνυμης φίρμας αλλά δεν κατασκευάστηκε ποτέ καθώς, ο κατασκευαστής ήρθε αντιμέτωπος με την πτώχευση. Ο λόγος για το DMC-24, ένα τετράθυρο μοντέλο με σφηνοειδές σχήμα το οποίο θα αποτελούσε το διάδοχο του DMC-12 αλλά κατάφερε να φτάσει μόνο ως την φάση των δοκιμών εξέλιξης.

Μένει να δούμε λοιπόν πόσα από τα παραπάνω μοντέλα του… παρελθόντος της DeLorean θα επιστρέψουν στο μέλλον με την μορφή ακριβοθώρητων εκδόσεων παραγωγής μιας και όπως έχει ανακοινώσει η φίρμα το «χειροπιαστό» Alpha 5 θα κατασκευαστεί σε μόλις 88 αντίτυπα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!